Pod klopotcem na ljutomerskem Glavnem trgu so se košarkarji pomerili za pokal Basket na Placi 2017. Slavila je ekipa 3x3 Geza pub Beltinci.

Minuli konec tedna je na Glavnem trgu v Ljutomeru potekal 9. Basket na Placi, ki ga vsako leto organizira Košarkarski klub Ljutomer. Ekipe so se pomerile v ulični košarki tri na tri, tekmovanje pa je potekalo v kategoriji člani.

Tekmovalci so se letos prvič zbrali v popoldanskih urah, da bi se izognili vročini, in tako se je dogodek končal v temi. Dogajanje je sicer bilo pestro tudi ob igrišču, saj se je prav v času tekmovanje v Mestni hiši odvijala poroka. 

Slavil 3×3 GEZA PUB Beltinci

Slavila je okrepljena zasedba ekipe ulične košarke 3×3 GEZA PUB Beltinci, ki se pripravlja na finalni turnir madžarskega državnega prvenstva 23. septembra 2017 v Budimpešti. 

V konkurenci enajstih ekip so 1. mesto osvojili Leon Zver, Jernej Ferčak, Niko Regvat in Grega Farkaš. V nočnem finalu so premagali ekipo Kronos iz Velenja z rezultatom 15:7, še pred tem pa so nanizali pet zmag in le en poraz.

»Sedaj je najpomembnejša dobra regeneracija. Ekipa bo nadaljevala s treningi, saj menim, da je potrebno izboljšati določene stvari še v fazi obrambe, ki bodo na turnirju v Budimpešti zelo pomembne,« je po zmagi v Ljutomeru dejal Niko Regvat.

Rezultati

1. 3x3 Geza pub Beltinci
2. Kronos (Velenje)
3. PŠK Ljutomer
4. Avtokleparstvo Pozderec (Noršinci)
5. - 8. Partizani, Zlata ribica, Pomaranča, GFML
9. -11. Pet do pol seden, Vseeno, Trojka

Ekipe so prejele pokale ter praktične nagrade sponzorjev Zavarovalnica Sava, Radenska in ŠIC Bar.

Dokazali so se tudi najmlajši

V košarkarskih prvinah so se sicer pomerili tudi najmlajši ter pokazali svoje znanje. Najbolj spretni med njimi so bili deležni praktičnih nagrad in medalj. 
V kategoriji U-13 so se najbolje izkazali: 
1. Gabrijel Bratina
2. Tilen Leskovar
3. Nik Stambolija

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice