Preteklo soboto so se v Pomurski košarkarski ligi začeli izločilni boji. Napram lanskemu polfinalu letošnji poteka drugače, saj se igra na dve dobljeni tekmi.

Po skoraj mesecu dni neigranja so Sobočani v tekmo vstopili dokaj medlo, a vseeno bolje kot PŠK Ljutomer

Glede na enomesečni premor med tekmami je za začetek vseeno bilo kar solidno, vendar pa tudi ni pa bilo čutiti nekega polfinalnega naboja. Razlika se v prvi četrtini ni povzpela čez 10 točk, Ljutomerčani so se srčno borili in ta borbenost jih je držala v igri.

Drugo četrtino so Sobočani odprli še slabše in dovolili poletnim Ljutomerčanom, da so se zelo nevarno približali. Vseeno je bil njihov met iz igre predober, da bi se obdržal, medtem ko so domači še naprej igrali dokaj medlo ter iskali pravi ritem in postavo. Semafor je ob polčasu kazal 41:37 za KD Nona Sobota.

Tretjo četrtino so domači poslali na igrišče udarno peterko, ki je počasi začela “mleti” Ljutomerčane, a vseeno se je razlika ustavljala nekje okrog desetih točk. Razlika, ki je Ljutomerčanom dajala upanje na presenečenje.

V zadnji četrtini so Sobočani nekako nadaljevali z višanjem razlike, gostje pa so se sicer še naprej borili in upali do samega konca. Tekmo so igralci soboške None rutinirano pripeljali do konca s +16 (83:67) in v seriji povedli z 1-0.

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek prvega predsednika države (Milan)?

vüzen (nepreverjen)
gost765 (nepreverjen)

Sanja svinja kukuruz kak mura 1 ligo

In reply to by vüzen (nepreverjen)

anonimni_gost (nepreverjen)

Ne mejšaj kcuj mure

In reply to by gost765 (nepreverjen)

Rudi1993 (nepreverjen)

Tou ti mislis, beltincani jih v finale naguzimo ;)

košarka je ljubezen (nepreverjen)

finale de zanimivi

Košarkar (nepreverjen)

Ka se tej mladi ali pa malo manj mladi gnesden več ne brijejo? Vačik pa resan s takšno igro de KD Nona težko prvak ker so v soboto rejsan špilali bugo. Resan pa je tudi ka je eno par šolanih igralcev ki na rutini lejko odšpila s takšnimi kak so tej mladi Lutmerčani da ščejo pa če tude napol pijani.

basket (nepreverjen)

Dejansko je tak nizki poraz gostov kot njihova zmaga. Sobota ma v ekipi igralce z izkušnjami iz 1. in 2. lige, ti prleki pa klasični streetball rekreativci, ki se tu pa tam malo vkup zberejo. Vse, ka je pod -40, je za prleke kak zmaga.

slimshady (nepreverjen)

što iz None pa ma izkušnje iz 1. lige?

Franc3 (nepreverjen)

Horvat je spilo v 1. ligi ostali pa vsi šolani igralci

In reply to by slimshady (nepreverjen)

žoga=okrogla (nepreverjen)

še dobro ka beltinčane kažete/kažejo nekše kvantni preskok v kvaliteti ka bi lejko že vnaprej trdile, ka do s sobočani pomejtali pod...........

Starejše novice