Svet za nacionalno varnost je včeraj sprejel nove preventivne ukrepe, ki naj bi omejili širjenje okužb s koronavirusom. Danes so se oglasili tudi na NZS.

Kot so včeraj sporočili, se vse športne dogodke nad 500 ljudi izvede brez gledalcev, sem spadata tudi pokal Vitranc in Planica. Prav tako so prepovedane tudi prireditve v zaprtih prostorih, na katerih je pričakovati nad sto ljudi, odredba pa je začela veljati danes.

Koronavirus je v zadnjih dneh ohromil tudi nogometno dogajanje v Evropi, najhuje je v Italiji, kjer so vsi športni dogodki, z njim pa tudi Serie A, odpovedani do 3. aprila. Tudi v Sloveniji pa se bodo, kot vse kaže, tekme do nadaljnjega igrale pred praznimi tribunami.

"Nogometna zveza Slovenije je na kolegiju predsednika NZS sprejela ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom. Vse tekme pod organizacijo Nogometne zveze Slovenije bodo tako odigrane brez gledalcev, ukrep se nanaša zlasti na tekme Prve lige Telekom Slovenije in prihajajoči marčevski reprezentančni tekmi s Turčijo v Ljubljani in Albanijo v Kopru. Ukrep velja do preklica, NZS, ki je klubom že poslala navodila za preprečevanje okužb, pričakuje, da bodo klubi in društva dosledno upoštevali navodila, obenem pa pozivamo organizatorje tekem, da spremljajo in upoštevajo aktualna obvestila NIJZ, saj se razmere hitro spreminjajo," so danes sporočili iz NZS.

Izpad finančnega prihodka

Končna odločitev je torej padla, za klube pa bo to predstavljajo izpad dohodka. Finančni primankljaj bi znala občutiti predvsem kluba, ki imata na domačih tekmah največ podpore, to sta Mura in Maribor

"V NŠ Mura spremljamo razvoj dogodkov, sprejeli smo tudi preventivne ukrepe za preprečitev širjenja koronavirusa. Ravnali bomo v skladu s priporočili državnih organov in NZS, ki je organizator tekmovanja. Za zdaj indicev o igranju pred praznimi tribunami ni in upamo, da tak ukrep ne bo potreben. V prvi vrsti bi bili prikrajšani navijači, ki bi ostali brez nogometnih užitkov v živo. Igranje pred praznimi tribunami bi za klub pomenilo izpad prihodkov, velik minus pa bi zaradi odsotnosti navijačev čutili tudi v tekmovalnem smislu," so nam včeraj, še pred sprejetjem ukrepa, sporočili iz Kopališke 45, kjer domuje NŠ Mura.

Z izpadom prihodka bi se seveda soočili tudi v Mariboru, kjer beležijo najvišji obisk na domačih tekmah.

"Spremljamo razvoj dogodkov in bomo ukrepali skladno z navodili pristojnih organov. Igranje pred praznimi tribunami je slabo iz športnega in tekmovalnega vidika, saj bodo najbolj prikrajšani navijači, verjamemo pa, da je to skrajni ukrep. Glede financ to seveda pomeni izpad prihodkov na eni strani, na drugi strani pa so tudi organizacijski stroški vsake tekme visoki in bi v tem primeru odpadli," so nam sporočili iz NK Maribor. 

Na tekmah povprečno več kot 2800 gledalcev

Zgolj za predstavo, kaj bi prazne tribune pomenile za soboškega prvoligaša. Črno-beli bi resda morda privarčevali nekaj denarja, ki gre sicer za organizacijo tekme, a ob tem ne bi bilo prihodka iz naslova kart. V Murski Soboti se je doslej povprečno na tekmo zbralo 2806 gledalcev.

V kolikor bi v kalkulacijo vzeli vstopnice po 8 evrov, bi ugotovili, da je prihodek od kart 22.453 evrov. Seveda so pri tej številki odstopanja zaradi različne cene kart in imetnikov letnih kart, a vseeno bi se številka najverjetneje lahko gibala okoli dvajsetih tisočakov.

Lahko bi tudi dejali, da imajo črno-beli srečo v nesreči, ker je prva domača tekma na sporedu 21. marca, ko v Fazaneriji gostuje Tabor Sežana. Vsi, ki delujejo v nogometu si seveda želijo, da se bo situacija čimprej umirila in bodo ukrepi le kratkotrajni.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

Btw, Nemčija pa Avstrija mata isti delež okuženih, pa se tekme še vedno špilajo pred punimi tribunami. Mi palik moremo biti bole papeški od papeža.

GA. MARJETA (nepreverjen)

TI SE SAMO ŠALI GLEDE ZDRAVJA.
POTREBNO BI BILO ZAPRTI KNJIŽNICE, BOLNIŠNICE IN POLICIJO.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

ZAHVALITE SE VLADI (nepreverjen)

Zahvalite se nesposobni slovenski vladi, tej ki je kapitulirala, saj je zaspala z ukrepi. Hrvati ki so pristopili k problemu tako kot trbej imajo danes 14 bolnih, okuženih z virusom, slovenska vlada se je iz Hrvatov norčevala zato pa imamo v Sloveniji 31 okuženih za 100 % več kot Hrvaška. Mislim ka bi vsi člani vlade morali kazensko dogovarjati saj so ogrozili Slovence BANDA POKVARJENA NESPOSOBNA.

GA. MARJETA (nepreverjen)

TO SI ZELO DOBRO NAPISAL.
ŠAREC IN DRUŠČINA SO KRIVI DA SO SE LJUBLJANČANI ŠETALI PO ITALIJI IN STAKNILI VIRUS. TREBALO BI JIH TAM PUSTITI

In reply to by ZAHVALITE SE VLADI (nepreverjen)

Za Romsko Republiko (nepreverjen)

Ukinimo "jevrejsko zlovijenijo"

In reply to by ZAHVALITE SE VLADI (nepreverjen)

Lejla19 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Sama imam to bolezen,pa se prosto sprehajam po prireditvah..
Saj pa kaj češ,naj doma ležim.?

Lp890 (nepreverjen)

Vsaj je že v bistvi prepovedano zbiranje več kot 500 ljudi. Na murine tekme pa hodi dosti več ljudi.

Malo nori (nepreverjen)

Gotovi ste

si en kekec (nepreverjen)

tebi že dugo nema pomoči

In reply to by Malo nori (nepreverjen)

Markod (nepreverjen)

Pravilno, tekme Mure so tak več nej za gledati.

si en kekec (nepreverjen)

tak kak ti-si tudi nej za gledati-mudrijaš

In reply to by Markod (nepreverjen)

Gtgtg (nepreverjen)

Joj, pa ka zdaj. Pač naj odšpilajo brez gledalcov. Kak če be fuzbal pa ostale prireditve bile več vrejdne kak zdravje. Mater ste eni glupi.

Zemla nuca gnoj (nepreverjen)

Df se vsaj nede več šopiro glede števila gledalcev sigurno njemi že rit ploska idioti enomi...

black panter

Prokleta gamad kitajska....

crno (nepreverjen)

motijo te vse rase in nevem koje pic.e materne.. Ne razumem pa kak lahko gledaš ciganjerose na tekmi?

In reply to by black panter

Levicarnezni (nepreverjen)

Ker je sam ciganjeros na socialki

In reply to by crno (nepreverjen)

black panter

Gamad levicarska

In reply to by Levicarnezni (nepreverjen)

Rdeči komunajzar (nepreverjen)

Zdaj JJ in Mahnič zapiratan stadione. Muro bi lahko pustila ima črno barvo v dresih.

si en kekec (nepreverjen)

prešti si naslov: šarec je še premier in on je zapro mejo in stadione

In reply to by Rdeči komunajzar (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice