Danes ob 14.30 se s tekmo med Muro in Triglavom vrača tekmovanje v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Nogometaši Mure danes na Fazaneriji gostijo kranjski Triglav, ki so ga v letošnji sezoni dvakrat že premagali. Najprej so bili črno-beli s 3:1 boljši v prvenstvu, nato pa so z identičnim rezultatom slavili še v osmini finala pokala Slovenije.

Ante Šimundža je imel pred današnjo tekmo kar nekaj preglavic. Alen Kozar je izgubljen do konca sezone, Jon Šporn nima pravice nastopa zaradi štirih rumenih kartonov. Marko Brkić in Tomi Horvat sta imela reprezentančne obveznosti, slednji je, tako kot Luka Bobičanec, imel v zadnjih dneh želočne težave.

Tako Horvat, kot Bobičanec sta z ekipo naredila zadnji trening oziroma dva. Se pa v začetno enajsterico vrača povratnik po poškodbi Žiga Kous.

Vodstvo Triglava v 7. minuti, zadel je Luka Majcen.

Izenačenje v 75. minuti, zadel je Fejsal Mulić.

‪Vodstvo Triglava z 1:2 v 79. minuti, zadel je David Tijanić.‬

Izenačenje v 91. minuti, iz enajstmetrovke Amadej Maroša.

Čeprav je že močno dišalo po prvem porazu Mure na domačem igrišču in po prekinitvi niza petih tekem brez poraza, pa so se črno-beli le izvlekli in proti borbenim Gorenjcem iztržili točko, ki jih je zadržala na četrtem mestu. Triglavani, ki so vodili še v 90. minuti, pa so ostali na predzadnjem mestu.

Kranjčani so se v prvem polčasu dobro zoperstavili favoriziranim domačinom in jim povzročali precej težav pri organizaciji igre. Hkrati pa so bili tudi nekajkrat nevarni za tekmečev gol, ne nazadnje so že v sedmi minuti dosegli edini zadetek polčasa, ko se je sedmič v sezoni med strelce vpisal Luka Majcen, ki je iz bližine unovčil podajo z desne strani.

Gorenjci so sicer dvakrat poskusili še prek Davida Tijanića v 24. in 44. minuti, a je bil obakrat zanesljiv Matko Obradović. Domači pa so bili še najbolj nevarni v 14. minuti, ko je z glavo poskusil Marin Karamarko, Jalen Arko pa je bil na mestu. V 45. minuti je sicer mrežo Triglava zatresel Fejsal Mulić, a iz prepovedanega položaja.

Prav Mulić je bil prvi nevaren v drugem polčasu, v 50. minuti je iz bližine streljal z glavo, z golove črte pa je žogo odbil Žan Kumer. Mura je v teh trenutkih pritiskala proti vratom gostov, a posebej nevarna ni bila, izjema je bila 69. minuta, ko je znova z glavo meril Mulić, takrat pa le malce premalo natančno.

V 73. minuti pa so po dolgem času zagrozili tudi Gorenjci, takrat pa je Majcen žogo z desne strani poslal mimo vrat z diagonalnim strelom. Terensko premoč so domači vendarle kronali v 75. minuti, ko je Žan Karničnik prodrl po desni strani, žogo mimo Arka podal v sredino, kjer jo je pričakal Mulić in iz bližine zadel prazno mrežo.

V 80. minuti pa so gosti poskrbeli za nov šok za domače. Majcen je hitro potegnil v protinapad, oddal žogo na svojo desno do vtekajočega Tijanića, ta pa je nato žogo z močnim strelom med nogama Obradovića poslal v mrežo. Za Tijanića je bil to peti zadetek sezone.

Je pa Mura v izdihljajih tekme vendarle prišla vsaj do točke, Arko je namreč v kazenskem prostoru podrl Andrijo Bubnarja, Amadej Maroša pa je bil nato zanesljiv s strelom z bele pike. Zanj je bil to šesti gol sezone.

Sobočani bodo v 15. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Velenju, Kranjčani pa bodo dan prej gostili Sežance.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (34)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost8 (nepreverjen)

Gnes de pa žmetno, igra v krči, dosta podaj na pamet,. Gda prvi bobijmo gol, te špilamo preveč na silo, fčasik ščejmo izenačiti te pa nas zgrabi panika. Triglav špila agresivno, fčasik so v nogaj, ne dajo ka bi Mura žogo doj đala. Samo mijslin, ka Triglav nede mogo biti tak agresiven do konca tekme, ka de prlej ali slede popüjsto v ritmi.

Xxp7 (nepreverjen)

Mulić katastrofa od igralca. Trbe dati v beltince ka se nauči osnov

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

B.R (nepreverjen)

Ka Mulic vsi so slabi..

In reply to by Xxp7 (nepreverjen)

DIDIka13 (nepreverjen)

Šušnjara je pa vrhunski.. nej?

In reply to by Xxp7 (nepreverjen)

Minister (nepreverjen)

Groza od tekme, ne morem več gledati

bratonci (nepreverjen)

Minister ............ Štoj te pa sili ,da moraš gledati ? Angino maš ?

In reply to by Minister (nepreverjen)

IgnoratioIurisNocet (nepreverjen)

Atomski fudbal!

Gost8 (nepreverjen)

Na živce mi ide, ka sogdar gda se igralci Triglava brez veze naklaj kotajo pa zavlaćüvlejo, Muraši v aut brsnejo labdo. Ko jih jebe, naj se kotajo, špilajmo dale pa njin daajmo gol, te se pa naj kotajo kelko se ščejo.

Tunkaa (nepreverjen)

HAHAHAHAHA

Gost8 (nepreverjen)

Nega bole provokatorske ekipee kak tej Triglav.

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Maš praf. Takoj za Murof.

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Na prikazano zasluzena delitev tock....skoda

Ptehnikhg (nepreverjen)

Haha, komaj izenačeno. Če izgubijo, da jih več ne vidim ponocevat ob vikendih.

Fergazer (nepreverjen)

Žal je prvi gol triglava določo potek tekme. Potlej so se pa fajn zaprle in kontre... Je pa rejsan Triglav od vseh ekip najbole provokatorski!

Bodybam (nepreverjen)

1 polcas je bil polom (kouter prevec zguboenih zog,napad niksen obramba bila na nitki )
2. Polcas dobra stara mura pomali se ritem dobil in tudi igra falil je bobi in horvat
2.gol za triglav (obradovic solski gol )
Ce bi mura mela na voljo se vsaj 7 8 min
Bi prisli do zmage.

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Najboukše ka bi van sodnijk dau še en polčas. HAHAHAHAHAHA

In reply to by Bodybam (nepreverjen)

pravavlada (nepreverjen)

Kriza, ale čestitke za remi...... fsaj poraz je nej

Lp890 (nepreverjen)

Škoda ka so nej zgubili. Škoda ka štoj takšno sranje kak mura gleda.

A79 (nepreverjen)

Rezultat tekme je trenerjeva prva postava.

zaskrbljen (nepreverjen)

Kak že komentari pred menof tekma bžna od božne, na konci srečno potegile izenačenje. Trigla po prvon goli kradno minute z ležanjon po travi. mislin ka bi lejko dobili še ene 5 žutih kartonov coj k ten ka so jih dobile. Naše so pa špilale v krči oziroma, ker je nej bilo Bobičanca od začetka gor, pa Kouter je bil čudno postavlene pa recimo namesto Šušnjare še Horvat, so bili zanič, dokejč so nej dali prvi gol pa včasik dobile drugoga.
Ne ven neka sn čou ka so vadile duge žoge na toga velkoga te pa da so prišle bluze 16m pa so kockali pa kockali. Vačik pa mislen ka je Šušnjara se pa šlepo pa bi dosta rajše vido Tomija H. gor pa namesto karničnika Kosa nazaj ta ge špila pa bobi gor. Pa toga dugoga ubi bože od nakupa, boukše bi nan bilo če bi maloga Cipota razvijali kak pa ka so toga pripelale.
Evo tak san ge tekmo vido oziroma zadnjih nekaj tekem že...

Medicinc555 (nepreverjen)

Slaba tekma, Kous more zadaj na boku igrat tega Mulić pa ćimprej nekam na posojo da osvoji osnovne elemente nogometne igre.

blek gringo (nepreverjen)

pametnjakoviči pa pou...ka na forumu trenejraš fuzbal?

In reply to by Medicinc555 (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Na naslednji tekmi morate Majcena doj brsnoti ka nas tej redmo mota na vsaki tekmi. Remi zasluženi igra pa slaba.

Kos (nepreverjen)

Poznalo se je, da Bobičanec nij zaco tekme. V sredini je tudi ogromno mankal Šporn, keri je mel kartone. Bo bolše v prihodnje
Placali smo davek zelo slabega prvega polcasa

Tisti (nepreverjen)

Igra gnes resan slaba. Meni pa je skoda rebernika keri pri nafti spila resan vsaj meni vrhunsko

Kmet v (nepreverjen)

Katastrofa od igre in tekme!!!!!!!!!!?

navijač (nepreverjen)

tekma odlična najboljši na toj tekmi je bi Ante postavo si je svojo ekipo s katero niti v drugi ligi nebi bil med prvimi petimi,uprava ne ostane vam drugega ka si že idnok pripelate človeka ki se razmi kak najti dobre mlade igralce,ker svojih tak ne cenite delate tisto ka vam Šimondža pove ,samo to ka on stvarja na igrišču je ziheraška igra ki nima niti sredine niti napada obramba pa dela napake ker je zadnja vezna linija zanič. IN VEDITE KA MURA NI GORIČKI KLUB JE IME KI NEKAJ POMENI V SLOVENIJI JE USTVARILA DOSTI DOBRIH IGRALCEV KI SO SE DOKAZOVALI PO MOČNEJŠIH LIGAH NE PA KA VOZITE IGRALCE ZA TREJO ALI ČETRTO LIGO.

Anon2103 (nepreverjen)

Te "šimondža" je s to Muro zmago drugo ligo in se ob prvon povratki nazaj v prvo ligo uvrstil v evropska tekmovanja. Mura je štrta na lestvici s samo 5 točkami za prvo uvrščeno Olimpijo. Gnes so ga zdelali kartoni, verjetno je tuj ščel malo zaroterati postavo, pa jemi pač neje gratalo. Nemreš pa praviti, ka se ne razmi, rezultati pravijo načik.

In reply to by navijač (nepreverjen)

blek gringo (nepreverjen)

@navijač idi pa glejdaj in študejraj vaterpolo ka pojma od pojma nemaš.
pa ka de državni športni problem če konča na 5 ali 6 mestu v 1.ligi?!

In reply to by navijač (nepreverjen)

black panter

df pa ajajaj sta dvej teleti

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Ti pa si naš zastavonoša. HAHAHAHAHAHAHA

In reply to by black panter

Busybee (nepreverjen)

Nej dvej teleti, to je eno tele pod sva vzdevkoma

blek gringo (nepreverjen)

zokoj je že Mulić doubo žutoga, ka na TV se nej pokazali. samo pijtam.

Nogomet50 (nepreverjen)

Namesto Mulića lahko tudi Cipot igra.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice