Foto: Jure Banfi
Pričetek sezone 2022/23 je vse bližje, v Olimpije pa pred prvimi preizkušnjami znova vre. Sta glavni trener Robert Prosinečki in športni direktor Mladen Rudonja že bivša zmaja?

V Olimpiji se kuhajo nove velike spremembe. Vse več je namigov, da bodo Ljubljančani v novo sezono zakorakali brez Roberta Prosinečkega in Mladena Rudonje.

Medtem ko v Celju, Kopru, Mariboru in Murski Soboti krepijo svoje vrste, poletje v prestolnici mineva precej bolj tiho. Vsaj kar se kadrovanje tiče, saj pravih okrepitev v zasedbi Olimpije ni na spregled.

Pristaši zeleno-belih so zaradi tega vse bolj nervozni, to pa se je očitno preneslo v klub. Kot poroča več medijev, naj bi Mladen Rudonja in Robert Prosinečki od vodstva kluba zahtevala več posluha glede kadrovanja.

Ker je v komunikaciji s predsednikom Adamom Deliusom in generalnim direktorjem Igorjem Barišićem očitno prišlo do poka, naj bi kratko potegnila prav športni direktor in glavni trener.

Potrditev o prekinitvi sodelovanja bi lahko sledila v kratkem.

Plače zamujajo, pravih okrepitev ni na vidiku?

Nogometaši Olimpije se v teh dneh sicer pripravljajo na Gorenjskem, Sportklub pa razkriva, da plače staroselcem zamujajo že dva meseca.

Tudi zato naj bi se tako zaposleni v klubu kot nogometaši Olimpiji združili v zahtevi, da od predsednik Deliusa zahtevajo odstavitev generalnega direktorja Igorja Barišića in tehničnega direktorja Gorana Boromise.

Do tega verjetno ne bo prišlo, saj Barišić velja za zaupnika Bavarca na čelu Olimpije, bi pa zato lahko do sprememb prišlo na drugih področjih.

Prosinečki je pred dnevi tudi javno zatrdil, da do prvih evropskih preizkušenj pričakuje vsaj še dve ali tri okrepitve, nazadnje pa je vodstvo kluba na lastno pest v Stožice pripeljalo povprečnega nogometaša druge hrvaške lige.

Je prav kadrovanje, ki naj ne bi bilo usklajeno z Robertom Prosinečkim in Mladenom Rudonjo, poskrbelo za nove tektonske premike v Stožicah?

Diši po razpadu sistema

Če bo ob Mladenu Rudonji ljubljanski klub zapustil tudi Robert Prosinečki, bo to le dober teden pred prvo evropsko preizkušnjo pravcati razpad sistema, njegov naslednik bo namreč vstopil med skupino nezadovoljnih posameznikov.

Triinpetdesetletnik se bo od Ljubljane očitno poslovil po vsega osmih tekmah, na katerih je Olimpijo popeljal do petih zmag, remija in dveh porazov, zmaji pa so v prvenstvu zaostali za Mariborom in Koprom.

V zmajevem gnezdu očitno ni nikoli povsem dolgčas, tudi po jesenskem slovesu predsednika Milana Mandarića. Kaj bodo na vse skupaj porekli navijači?

Prva tekma kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige proti luksemburškemu Differdangeju bo na sporedu že 7. julija.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
volilec (nepreverjen)

Iz vseh koncev privlečeni fusbaleri in vodstvo. Je sploh kdo Ljubljančan ?

Neko (nepreverjen)

Je... vzdrževalec igrišča.

In reply to by volilec (nepreverjen)

Ferencass (nepreverjen)

Ta je srbin.

In reply to by Neko (nepreverjen)

Vaše ime .... (nepreverjen)

Saj pri muri mo se tudi lejko pomali pijtali "je štoj še slovenec"?

oldgringos (nepreverjen)

Čontala in še polno igralcev.

In reply to by Vaše ime .... (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Ja, so skoraj na pol-pol.

In reply to by oldgringos (nepreverjen)

Jaranee (nepreverjen)

Slovenci so dobri za 4 ligo v avstriji in pa medobčinsko ograček ligo.

In reply to by Vaše ime .... (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Ne naslajajte se nad problemi drugih. Ker kar hitro se lahko to zgodi vam. Ste že bili v tej situaciji, oziroma še slabši. Tako da.......

Starejše novice