FOTO: NŠ Mura
Napadalec Mure, Kevin Žižek je uspešno prehodil dolgo pot rehabilitacije po poškodbi kolena. Zdaj se je ponovno vrnil na igrišče.

Čeprav je Kevin Žižek član Mure že od januarja, še ni dočakal debija na uradni tekmi. Po odličnem začetku in zadetkih na prvih pripravljalnih tekmah je 21-letnik doživel šok sredi zimskih priprav v Turčiji. Napadalec iz Trat si je poškodoval koleno, zaradi katere je moral pod nož. Izpustil je skora celotno koledarsko leto, a trdo delal, da se vrne še boljši. V zadnjem času se je na treningih priključil prvi ekipi in si vrača nogometne občutke.

"Občutki so fenomenalni! Zelo sem vesel, da sem se končno vrnil na igrišče in treniram z ekipo ter ji lahko pomagam. Za mano je dolga in naporna pot od poškodbe do vrnitve na treninge. Veliko je bilo trdega, napornega dela. V zadnjih mesecih je za mano nešteto treningov in stvari, ki na zunaj niso vidne. Veliko sem vlagal v sebe, v svoje telo. BIlo je naporno, a zelo sem vesel, da sem tukaj, kjer sem in da sem lahko znova na igrišču," je vesel Žižek.

Treniral trikrat na dan

Vrnitev je bila dolgotrajna, a s trdim delom v času rehabilitacije se je vrnil še močnejši kot prej.

"Prve tedne po operaciji sem moral mirovati, nato pa sem hitro začel z vadbami. Vsak dan sem treniral dvakrat do trikrat. Delal sem posebne vaje, bil ves čas s fizioterapevtom in kondicijskim trenerjem. V zadnjih mesecih so vedno bolj prišle v poštev nogometne stvari. S kondicijskim trenerjem Dejanom Novakom sva delala ogromno koordinacijskih vaj, da je moje telo čim bolj pripravljeno na največje napore. Fizično sem pripravjen še boljše kot prej. Počutim se odlično. Vse od poškodbe naprej je bilo podrejenu cilju, da se na igiršče vrnem čim bolje pripravljen," dodaja.

Dobro spoznal, kaj pomeni Mura

Treninge s polno obremenitvijo je Žižek dobro prestal in tako je vse bližje njegov uradni debi v črno-belem dresu.

"Moj cilj je, da sem čim bolj konkurenčen ekipi. Da si izborim mesto v ekipi in z dobrimi igrami opozorim nase. Najbolj važno je, da ostanem zdrav in da še nadaljujem s preventivnimi vajami. Samo tako bom lahko napredoval in pomagal ekipi."

Čeprav zaradi poškodbe še ni igral nobene tekme, je v desetih mesecih zelo dobro spoznal soigralce in klub.

"Redno sem spremljal, hodil sem na tekme, bil sem tudi na gostovanjih. Dobro sem spoznal, kaj pomeni Mura. Počutim se kot navijač, a vseskozi sem bil tudi del ekipe, s katero se odlično razumemo. Zdaj je čas, da se z njimi odlično ujamem še na igrišču," zaključuje napadalec.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A79 (nepreverjen)

Dobrodošel nazaj. Zdravje, dobrih iger in zadetkov ti želimo vsi.

sijo1972 (nepreverjen)

Super navijači smo že nestrpno pričakovali, da nam pokažeš svoje kvalitete v katere ne dvomimo. Kevin samo pogumno in ti bo uspelo, ker sem od kar nekaj strokovnjak slišal, da si veliki talent, pa seveda želim ti, da bi ti zdravje služilo in brez poškodb.

afta he (nepreverjen)

Hvala bogu, da se je vrnil, svoje kvalitete naj pokaže samo še na igrišču in to čim prej. Če bi on igral bi bila Mura še boljša, kot je. Ampak 5 točk se da še vedno nadoknaditi. Srečno Kevin.

njiva

Dobrodošel nazaj Kevin,zaj pa pokaži ka znaš,mi smo s teboj

Gost8 (nepreverjen)

Nikak de zdaj mogo vö spadnoti. Što ? Mulić? Maroša gvüšno nej.

film..... (nepreverjen)

Kevin sam doma.

Starejše novice