Nogometne zelenice trenutno počivajo, nogometaši so na zasluženem počitku. To pa ne pomeni, da je mirno tudi v pisarnah slovenskih prvoligašev.

V sredo se namreč tudi uradno odpre zimski prestopni rok, ki bo poskrbel za zanimivo dogajanje tako v Sloveniji kot drugje. Izjema bržkone ne bo niti Mura, nobena skrivnost namreč ni, da se črno-beli želijo okrepiti, po drugi strani pa so nekateri nogometaši z dobrimi igrami nase opozorili tudi druge klube.

V prvi vrsti naj bi zanimanje tujih klubov, med katerimi se omenja angleške in škotske klube, vladalo za trenutno prvega strelca lige Roka Sirka, ki je letos na devetnajstih srečanjih dosegel deset zadetkov, enako število zadetkov sta dosegla tudi Rok Kronaveter in Andres Vombergar.

Zanimanje iz Škotske in Anglije

Tržna vrednost Roka Sirka je glede na portal Transfermarkt, ki se ukvarja z vrednostjo nogometašev, 300 tisoč evrov. Neuradno naj bi bili njegovi snubci pripravljeni plačati okrog 200 tisočakov, v klubu pa so nam povedali, da do zdaj uradne ponudbe za Sirka niso prejeli. So pa potrdili, da povpraševanje obstaja, a kot rečeno, prave ponudbe še ni bilo.

Eden izmed tistih, ki je z dobrimi igrami opozoril nase, je tudi "novinec" Klemen Šturm, ki je Muro okrepil letos poleti. Šturm, ki je najbolj standardni član zasedbe Anteja Šimundže je v letošnji sezoni odigral vse minute, mnogi pa so mnenja, da s svojimi igrami trka tudi na vrata reprezentance. 

Omenjeni portal ga ocenjuje na 250 tisoč evrov, pri Muri pa se mu za to ceno, vsaj za zdaj naj ne bi bili pripravljeni odpovedati. Dejstvo je namreč, da bi si Šturm z morebitnim vpoklicom v reprezentanco, Matjaž Kek naj bi januarja pripravil tudi kamp za nogometaše iz slovenske lige, dvignil ceno in tako tudi izboljšal pogajalsko izhodišče Mure. 

Več igralcev vrednih 200 tisočakov

Eno izmed vročih orožij ima Mura tudi v Luki Bobičancu, ki je vse od lanske izjemne sezone na očeh menedžerjev in javnosti. Bobičanec, letos najboljši asistent Mure je trenutno poškodovan in v tem prestopnem roku skorajda zagotovo ne bo zamenjal. Njegovo mesto na krilu je večinoma zato zasedel Žan Karničnik, ki je dosegel dva zadetka in prispeval dve asistenci, njegova vrednost pa znaša 150 tisoč evrov.

Zelo dobro je svoje delo v obrambi letos opravil tudi Aleksandar Bošković, ki je med drugim tudi član mlade slovenske izbrane vrste. Pred začetkom letošnje sezone je Bošković podaljšal pogodbo z Muro, njegova tržna vrednost pa je trenutno pri dvesto tisočakih. Petdeset tisočakov manj je vreden Špiro Peričić, Matic Maruško pa je ocenjen na 100 tisočakov. 

Poleg Boškovića ima Mura še enega mladega reprezentanta, Luko Šušnjaro. Ta je v prvem delu sezone kazal dobre predstave, v zadnjih tekmah pa je nekoliko padel v formi, a je zaradi svoje mladosti in dejstva, da je mladinski reprezentant še vedno zanimiv za druge klube. Transfermarkt ga ocenjuje na 100 tisoč evrov. Zanimanje zanj naj bi sicer prihajalo iz Ukrajine in Italije, v klubu pa tudi zanj konkretnih in uradnih ponudb še niso dobili.

Murini vezisti vredni od 150 do 300 tisoč evrov

Murina vezna linija je letos večinoma kazala zelo dobre predstave, tako Alen Kozar, kot Nino Kouter in Nik Lorbek imajo pogodbe z Muro sklenjene še vsaj za dve leti. Predvsem za Lorbka naj bi vladalo precejšnje zanimanje, zato so črno-beli pohiteli in z njim podaljšali pogodbo. Lorbek je trenutno ocenjen z 200 tisočaki, Kouter s 50 tisočaki manj, največ pa je vreden Kozar, ki ima vrednost 300 tisoč evrov. Takšno vrednost ima tudi Žiga Kous, ki naj bi pritegnil zanimanje iz sosednje Avstrije.

Kaj točno se bo na Fazaneriji dogajalo pozimi, bomo videli že v prihodnjih dneh, uradnih ponudb za črno-bele pa doslej ni bilo. Na Kopališki 45 pa ob tem razmišljajo tudi o tem, kako okrepiti svoje vrste, ne glede na to, ali bodo črno-beli pozimi prodajali ali ne. 

Kot smo uspeli izvedeti, si črno-beli želijo pripeljati vsaj dva ali tri igralce, po enega v obrambi, na sredini in v napadu. Določeni pogovori naj bi že potekali, več pa bo bržkone znanega v prihodnjih dneh.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nogometaš (nepreverjen)

Kaj so dvignili še zadnji četrti reflektor na Fazaneriji???
Kaj mislijo čakat v nedogled, da bo bolj trd teren... kmalu se začnejo priprave Mure.

Gfrt (nepreverjen)

Daj ne motaj. Zakoj se skous v nekon dobron vedno išče slabo.
prva tekma mure v 2019 je februara pa še ta je v Maribori. Zdigni si ti proračun pa začaj nekaj delati nej pa ka samo šimfleš se poprejk. Govedo zanemarjeno

In reply to by nogometaš (nepreverjen)

Nikaloooo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Decki
Obljubljam, da vecina do konca leta 2019 spila za pijvo in sendvic.

LG1 (nepreverjen)

Seveda, tak kak ste eno leto nazaj obljubljali, da Mura ne bo vidla prve lige... Sami znalci, ki jim Mura ne da miru. Pa srečno 2019.

In reply to by Nikaloooo (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

kreten je obljubljal "kanonfuter" Muro ki jo bodo vsi gladko premagovali. Ko pa je Mura koga premagala so bili vedno krivi sodniki, edino njemu sporne odločitve pa še da te spomnim listje na igrišču in celo kamere ki snemajo tekmo. Bedak je pač bedak či ga pelaš ali neseš, pa četudi se podpiše pod 100 različnimi nicki...NEJ TAK DEBELI FUKJENEC ALIAS TUJEC PIJANČEK ALIAS ZVODNIK MILAN ALIAS RAFAEL....RDEČI KOMUNIST in nevem kaj še vse? Res mu Mura in Bobičanec ne ležita? Medtem pa njegova sanjska ekipa Nafte niza same gladke zmage...po lendavskih kafanah in vinotočih hehe. Še zdaj mi ni jasno če so mu ženo pa hčerko dejansko tisti prišli jebat ki jim je obljubljal 50 evrov?

In reply to by LG1 (nepreverjen)

black panter

točno tak fkradno je že dosta nickname,to je ista oseba, tujec pijanček, debeli fuknjenec itd.....če ne laže je tou stari, star 70 lejt ma velko penzijo, skoto se je pijtaj boga ge,privlejko se je v soboto pa šinfari sobočance, prekmurce, muro,gorice ma v lendavskih goricaj,mađaron se v rit vliče pa navija za nafto štera nede nigdar v 1. ligi

In reply to by busybee (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

"če ne laže je tou stari, star 70 lejt ma velko penzijo," pa nej ka ti vrvleš v te pravljice? To si samo on domišlja razen starosti mogoče...saj pa njegvi posti vse povejo. ge de pa en normalen človik z debelo penzijo puno penaz cele dneve na forumi gor vse prešinfo pa slabo energijo širo?? To ka na forumi zvaja je samo odraz njegovga nezadovoljstva in nesposobnosti in njegovga življenja. Na stara leta je skapero ka lejko na forumi izrazi vso svojo hinavščino primitivnost in ozkogledno manipulatorsko držo- tu njemi nišče nika nemre. Po kafanaj je v preteklosti nonstop bit bil zato ta več ne vupa. Edino še v svojo vinsko klet- beri podrum ge čvajgo proizvaja ka z njo zastruplja lidij hehe. Pa žurke prireja ge vabi lidij naj njemi ženo pa hčerko pridejo obdelavat...

In reply to by black panter

njiva

Ka što kaj zna za okrepitve pri Muri

Starejše novice