VIR: NŠ Mura
Murin kapetan Alen Kozar, ki je včeraj praznoval 25. rojstni dan, tudi v času koronavirusa sledi programu rehabilitacije po operaciji kolena.

Alen Kozar uspešno okreva po poškodbi, zaradi katere je oktobra 2019 prestal operacijo levega kolena. Vse od operacije so njegovi dnevi podrejeni rehabilitaciji in tudi v teh razmerah treningi potekajo vsakodnevno, da se bo lahko čim prej vrnil na nogometne zelenice in pomagal svojemu moštvu.

Zaradi koronavirusa je potrebna improvizacija

Vsak dan je v stikih s kondicijskim trenerjem Dejanom Novakom in sproti prilagajata treninge glede na njegovo stanje, priznava pa, da je v zadnjih tednih, torej v času epidemije koronavirusa, v njegovih treningih kar nekaj improvizacije.

»Že nekaj časa stopnjujem kondicijo in napredujem v fizični moči, kolikor je to le mogoče. Vse vaje moči opravljam doma. Pomagam si z vsemi mogočimi pripomočki, da nadomestim fitnes, ki je zaradi aktualnih razmer zaprt,« je povedal za spletno stran svojega kluba in izrazil veselje, da se njegovo trdo delo obrestuje, napredek v pripravljenosti pa se kaže tudi v tem, da se je začel navajati tudi na njegovo najljubšo stvar - žogo.

Poziv navijačem

Vseh vaj po predvidenem programu žal ni mogoče izpeljati doma, zato obstaja verjetnost, da se čas Kozarjevega povratka na zelenice nekoliko podaljša. Kot pravi, je najbolj pomembna stvar, da se vrne v čim boljšem stanju in komaj čaka, da bo lahko znova pomagal svoji ekipi. 

Omejevanje socialnih stikov velja tudi za Murine ase in Kozar priznava, da mu manjka druženje s soigralci, ki pa so ga nadomestili z druženjem v virtualnem svetu, čas si krajšajo tudi z igranjem videoiger.

Še kapetanovo sporočilo za vse privržence Mure: »Verjamem, da tudi navijači pogrešajo tekme in vse ostalo, kar je povezano z vsakdanjim življenjem. Vendar kot kaže, če bomo še malo potrpeli in ostali odgovorni, se stanje lahko izboljša in tako se bomo lahko hitreje videli na tekmah.«

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
OTT (nepreverjen)

To smo čakali. Zaj de šlo lidjen na bokše.

Oldgringos (nepreverjen)

Tou ja Kozar in kondicijski Novak tou je pravo! Samo tak naprej !

cefurin (nepreverjen)

odgovor enak prejsnjemu.

In reply to by Oldgringos (nepreverjen)

Czd (nepreverjen)

Kaj te mA to gor nalozeno?
Mariborčani delajo to vajo z 60kg.
Te ves kako vam bojo naredili ko se začne...

MadaFaka4rill (nepreverjen)

Tako tako! Pa vsi mariborčane so si dale kolena gorzrezate ka Alene pokažejo ka so boukše! Koje budaleštine s tebej letijo!!

In reply to by Czd (nepreverjen)

enakprjesnej (nepreverjen)

kdo je to?

12 (nepreverjen)

Smesen si...ajd

In reply to by enakprjesnej (nepreverjen)

HaJa (nepreverjen)

Tau me pa resno zanijmle, ka tej drogeraš mijsle pa dela. Zdaj mo lezje spau. Fala.

Slepec (nepreverjen)

Ooohhhh kakšno olajšanje samo enkrat, da se pričnejo tekme in takrat bo vse ok, zmanjašala se bo nezaposlenost, povečal se bo BDP, turizem bo zacvetel samo, da se prične.

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Koga briga zdaj nogomet? Aja, nogometaše, da si dopolnijo žepe, ki jih praznijo. In to preveč, predvsem takrat, ko so bili v "karantenah" po gostilnah pred tekmami.

Starejše novice