Črno-beli so v nedeljo prvič v letošnji sezoni ostali brez doseženega zadetka.

Mura še naprej ostaja vodilna ekipa prvenstva, tudi po devetih krogih so uspeli ostati neporaženi, ob remiju Radomelj pa je tudi prednost ostala enaka. Črno-beli so letos na prvenstvenih srečanjih v povrečju dosegali nekaj več kot tri zadetke na tekmo, v pokalu Slovenije pa je njihovo povprečje točno štiri zadetke na tekmo.

Deset tekem, deset zadetkov

Prvič letos se je torej zgodilo, da je bila Mura neučinkovita, je pa res, da je na srečanju proti Jadran Dekanom manjkal prvi strelec in verjetno tudi prvi igralec ekipe Luka Bobičanec. O tem, kako pomemben je hrvaški nogometaš v črno-belem boste lahko prebrali v nadaljevanju, ob njegovi odsotnosti pa varovanci Anteja Šimundže niso našli poti do gola.

Bobičanec je letos dosegel sedem zadetkov v prvenstvu in tri zadetke na dveh srečanjih pokala Slovenije. Po navadi pravijo, da je najbolj pomemben prvi zadetek, ki ga dosežeš na srečanju in s tem "odpreš" nasprotnika. Ravno to je bilo na tekmah črno-belih letos ključnega pomena, po uvodnem zadetku so namreč igrali veliko bolj sproščeno in predvsem učinkovito.

Devetkrat udeležen pri prvem zadetku

Zato je še toliko bolj impresiven podatek, da je bil Bobičanec na desetih odigranih srečanjih, osmih v prvenstvu in dveh pokalu, kar devetkrat neposredno udeležen pri prvem zadetku črno-belih.

V prvenstvu je v prvem (Fužinar), drugem (Radomlje), petem (Nafta 1903) in osmem (Brda) krogu sam poskrbel za prvi zadetek. V tretjem (Ilirija), šestem (Veržej) in sedmem (Brežice) krogu pa je bil asistent ob prvem zadetku Mure. V pokalu je pred kratkim kot prvi načel mrežo Domžal, v prvem krogu proti Zarici iz Kranja pa je Žan Karničnik gol dosegel ravno po odbitem strelu Bobičanca.

Ne le zadetki, tudi asistence

Nogometaš, ki se je k Muri preselil iz hrvaškega Poleta, je torej na desetih uradnih tekmah zbral deset zadetkov, ob tem pa je še sedemkrat asistiral ob zadetkih črno-belih. V kolikor k temu dodamo še, da je bil nad njim enkrat storjen prekršek za enajstmetrovko, ki je bila uspešno realizirana in podajo, ki se je končala z avtogolom, ugotovimo, da je imel prste vmes pri kar devetnajstih zadetkih Mure v letošnjem prvenstvu. Črno-beli so na vseh uradnih tekmah v prvenstvu in pokalu Slovenije sicer zabili 33 zadetkov.

Seveda ob tem nikakor ne gre pozabiti na to, da je ekipa tista, ki na plan "porine" posameznika, sploh v kolektivnih športih. V primeru Mure je vsaj po uvodnem delu prvenstva moč opaziti, kako pomembno potezo so v soboškem prvoligašu storili z angažiranjem hrvaškega krilnega napadalca. Na drugi strani pa se zato poraja vprašanje, kako zelo odvisni so črno-beli od distribucije Bobičanca. Odgovor na to nam bodo seveda dale tekme, ki sledijo, na Kopališki 45 pa lahko le upajo, da bo zdravje nekdanjemu nogometašu Nafte dobro služilo.

Nikakor pa si ob vseh TV prenosih in spletnih prenosih ne gre zatiskati oči pred tem, da bodo, oziroma verjetno že so, Bobičanca opazili tudi drugi klubi. Prvi strelec Mure na slovenskih tleh tako ni več neznanka, vse niti pa seveda še vedno v rokah držijo ambiciozni vodilni možje soboškega drugoligaša. Ti bodo verjetno morali, v kolikor tega še niso storili, svojega najboljšega posameznika bržkone tudi primerno pogodbeno zavarovati.

S spleta

Komentarji (35)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A97 (nepreverjen)

Mura brez Bobičanca je kak kruh brez skorje.

Tujec 2

Nekaj pri nekaterih Prekmurcih ne razumem. So proti hrvaški muziki, hrvaški fudbalerji so jim pa zlata vredni. Mi lahko kdo to razloži ? Brez žaljivk, prosim.

zlata vreden (nepreverjen)

Ka ti neje jasno? Če bi bil slovenec, italijan, bosanec, makedonec, bolivijec oziroma vstavi poljubnoga državljana, tak uspešen, bi pač pisalo za tistoga. Vejpa to, kak je što komi "zlata vreden" je odvisno od toga, ka pokaže na igrišče. Ka je torej tu nej jasno?

In reply to by Tujec 2

paranoja ms (nepreverjen)

ka Bobičanec popejva na igrišči ka ga ne bi ščeli poslušati?
pa večina Sobočancef posluša hrvaško muziko..od popa do rocka...valda,nej?

In reply to by Tujec 2

Bobićanac (nepreverjen)

Točno kak si pravo. Če pa Hrvatje mamo tak dobro muziko vaša pa je za en ku*ac. Mi znamo ka je život. Tou so suze, ljubav, more, sunce i oči boje bevande, pa fuzbal...:).

Bobičanec (on) pa je extra klasa. Vse ka je privlečeno v tou našo Muro je super. Eno malo pijtanje za tebe: zakoj smo meli šest ali sedem cicibansko - mladinskih pogonov pa so dečki z njij vo prišli tri leta nazaj? Spoumni me što zdaj od tej nekdanjeh mladincov špila pre Muri ka ge se nemren. Tij maš sploh pojma ka pomenijo tej privlečeni igralce za bodočnost fuzbala v Prekmurji? Prva liga je napačen odgovor. :)

In reply to by paranoja ms (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Evo ge ti razložin, Hrvaška muzika, tou mijslin tisto predpotopno je za nikoj. Bobočanec je pa odličen igralec, tak je tou enostavno.

In reply to by Tujec 2

Bobićanac (nepreverjen)

Glede muzike se strinjava. Predpotopna ali popotopna, tou je vse isto. Cijzelijze s tamburami in debilskeme besedilami.
Če de "večna Mura" šla v prvo ligo do še več privlekli pa plačuvali. Nišče iz zadnjih 20 selekcij nede špilo zakoj sploj jih majo? Pa znaš kak dugo do igralce plačuvali? Odgovore mi. Če ne vejš, mo te pijto nače: ka je najbole osnovna razlika med Domžalami pa Muro naslednje leto v prve lige? Pa za 4 lejta?

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

goost (nepreverjen)

ges poslujšan samo od ove ka trij prste kažejo.

In reply to by Bobićanac (nepreverjen)

Mk (nepreverjen)

Statistično zelo pomemben.

A79 (nepreverjen)

V vsakem klubu je nekdo, ki izstopa oz. blesti. Čestitke Bobičancu, da mu to uspeva prav v Murinem dresu. Samo s trdim delom in odločnostjo se lahko to doseže, torej je dosegljivo vsem, ki si tega dovolj močno želijo.

Tujec 2

Mura je večna, hvala za razlago. Ker sem bolj trde buče, ne razumem, kaj je predpotopna hrvaška muzika. Si tako prijazen in mi še to razložiš ?

Mura je večna (nepreverjen)

Tujec 2 evo ti primer. Duško Lokin pa ta njegova generacija.

In reply to by Tujec 2

goost (nepreverjen)

poslujšaj svojo kravjo...

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Tujec 2

Katera je pa dobra ? Primer ?

zlata vreden (nepreverjen)

Ka je to članek o fuzbali ali muziki? Vejpa ne boj dosaden..

In reply to by Tujec 2

Mura je večna (nepreverjen)

Tujec 2 zdaj pa je že zadosta, malo se zresni.

severina (nepreverjen)

znan što je tujec

black panter

opiši ga,ka mo znali ka je tou za majmuna

In reply to by severina (nepreverjen)

DUGI (nepreverjen)

dobro je da ga imamo ko pa ga ni bi lahko trener postavil drugačno ekipo,če pogledamo Maroša najboljši strelec v tretji ligi lani pa igra zadnjih 10 minut v nedeljo pa celo ko ni bilo BOBIJA bi lahkotrener dal MAROŠO od začetka ,s tem bi v napadu bili bolj nevarni in bi verjetno tudi zabili Maroša je igralec ki si na tekmi pripravi največ šans malo ima probleme z realizacijo ampak to bi lahko trener ko je g.Šimundža pri njem odpravo saj je bil tudi on napadalec .ZDAJ PA KA NEMO VEČ DOSTI BLUZO LEJKO POVEM TO MURA JE EDINA IN ZA NJO BOMO VEDNO NAVIJALI ALI V SLABEN ALI V DOBREM VODSTVO SE JE ODLOČILO DA BO NEKAJ IZ TE MURE IN OD NAS GLEDALCEV PRIČAKUJEM DA TUDI MI V ČIM VEČJEM ŠTEVILU POMAGAMO.

njiva

Bravo Dugi,dobro si napiso,mi mo sesko stali za našo Muro v dobron in slabon.Istina toga Marošo bi leko malo
sfiksero,ka je dober ali vidiš,če ma telko prilik pa nemre gola datiGlede Bobičanca kapa doj nemam kaj povedati za inok.Čuje se ka je Marcioš že naš to istina? ajmo Mura!

Tujec 2

Kaj bi Mura brez Hrvatov ? V občinski ligi špilala !

Not (nepreverjen)

Ka bi svet brez tebe? Brez somarov bi bil!

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

severina, kak ne bi, če sva se pa v soboto kefala.

Vili76 (nepreverjen)

Zgleda, ka je za 2. ligo res dober igralec (za 1. mo še vidli), ali kak človek je pa govno.

Šjor Božo (nepreverjen)

Še sama sreča ka je 0:0 bilo ka mate o čem pisate ;)

Tujec 2

Me zanima kaj boste takrat pisali, ko bo Mura tekmo izgubila. Kdo bo kriv ? Sodniki ?

Tujec 2

Zdaj bom pa napisal tisto, kar vas bo najbolj bolelo, čeprav je resnično. Celo Prekmurje nima nogometašev, ki bi lahko Muro solidno ( prva tri mesta ) zastopali v prvi ligi. Za uspeh so potrebni tujci. Slovenci pač nismo rojeni nogometaši, pa naj si to vseskozi domišljamo !

njiva

poslušaj zaj t,i cela Slovenija nema kvalitetnih slovenskih nogometašov ki bi leko špilali v 1. ligi nej samo v prekmurji.
Ma Maribor,Olimpija,Gorica...itd,samo slovence? Ma drek, vepa pol moštva je na -ič.
V Sloveniji nega kvalitete in jo trbej poiskati indri- v tujini.Ne piši neka na pamet

? (nepreverjen)

Tujec, ti nisi Slovenec! Zato se ne štuli zraven.

Tujec 2

?, kaj pa če sem ? Lahko imam dvojno državljanstvo.

? (nepreverjen)

Kako hudiča so one reveže izbrisali, ravno tega kretena pa so pustili v Sloveniji. Tu res ni pravice!

Tujec 2

?, če nas ne bi pustili tu, bi Slovenci počasi izumrli. Kdo bi pa Slovenkam deco delal ?

Tujec 2

Nogomet pa kupica v roki. Doma pa žene .............. ?

? (nepreverjen)

Tujec ne govori v množini, ker niso vsi južnjaki nesnaga kot si ti. Poznam jih kar nekaj in so pošteni, delovni ljudje, dobrega značaja. Tebe pa so verjetno spustili z kakšnega brloga ali verige, ker si asocialen tip. Stalno se nekaj zaganjaš kot stekli pes.

Tujec 2

Mura je večna, včeraj sva nekaj o muziki. Predlagam ti, da poslušaš pesem Pričaju mi, ki jo poje Prekmurka Jožica Šemen - Emina. Meni je super lepa. In mislim, da je pesem nastala v njeni sobi, tako, da ni to neka hrvaška pesem. Uživam ob njenem lepem glasu !

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice