Jutri namreč poteče 10-dnevni rok za pripravo pogodbe o financiranju, podpis slednje pa pričakujejo tudi na nizozemski strani.

Mura in nizozemski investitorji so se prejšnjo nedeljo dogovorili, da investitorji v desetih dneh, torej do jutri, pripravijo pogodbo o financiranju. »V preteklih mesecih smo v grobem že dorekli določila, sedaj pričakujemo samo še nekatere korekcije,« pravi predsednik Mure 05 Miroslav Topič. Neuradno smo izvedeli, da naj bi šlo za podpis 5-letne pogodbe.

O Cipotu dokončno ta teden, Bogatinov kaznovan

Usoda kapetana Fabijana Cipota naj bi bila znana že prejšnji teden, predsednik Topič pa glede Cipota pravi: »V grobem smo se pogovorili in prišli do zaključka. Ta teden sledi še pogovor med kapetanom Cipotom, trenerjem Bogatinovim in mano. Potem bomo tudi podali izjavo za javnost.« Disciplinski sodnik nogometne zveze Simon Jeglič je danes trenerju Bogatinovu ponovno dodelil prepoved vodenja ekipe na treh tekmah. Takšno kazen je Bogatinov že dobil, a se je Mura nanjo pritožila – neuspešno. V odsotnosti Bogatinova bo Muro vodil njegov pomočnik Franc Cifer.

S spleta

Komentarji (41)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
parkič

http://www.mura05.si/news/news.php?news=2000
Toliko o g.Celecu in njegovi pripadnosti klubu.Super novinar, Jernej ti o tem sigurno ne veš nič ??? Sedaj si ga pripelaj v oddajo, vaj kak san zlufto in ga še enkrat vprašaj, kaj bo sedaj delal ko ne bo več športni direktor Mure ?Aha družini se bo posvetil, da bo pozabil te grde igrice pri Muri.In takšni ljudje so hoteli prevzeti klub ???

okroglazoga

Topić raus, zavozo si MURO!!! Samo probaj najbaokšiva domačiva Bohara, pa maruškoja v Zavrč poslate!!!

parkič

okroglazoga,ha ha pa ti to vrvleš ka bi mura posodila bohara pa maruškoja :-) daj nebojte tak naivni pa ne vrvlite vse samo celecu :-)

okroglazoga

Saj njemi nej, ali bole pa vseeno kak topići

BAMBINO

okroglazoga - tude ge san v začetke vrvo bole celece, al zaj se je pa stanje kar korenito spreobrnolo, pa lejko vijdeš, ka je gli celec največje ... ka nemo napijso,... un vse to skup kujo, krivile smo pa topiča!! tak ka ge segli bole vrvlen topiče (pa nejsan njegov simpatizer, ka nede pomote) kak pa celece!!!

okroglazoga

Zato nemren topići vorvati, ker je on dolg napravo in nnej celec! ON je gučo ka trbej prejšnjo vodstvo kazensko preganjati za dolg, on ga je pa 20 krat povečo in zato njemi ne vorvlen, ka smo že meli eno izkušnjo z investitorjem pred lejti in marsikerimi njegovimi iz Italije, Ktitajske, Nigerije itd

liči

okroglazoga - ti su čudak, to ti trbej priznate, še malo pa bo marsikaj prišlo v javnost o našem dragem športnem direktorju kakšne igrice se je celi čas šoul, in zakaj nobenoga igralca ni mogel prodati. Hja če je človek pokvarjene, te se takšne stvari dogajajo, vuk izgleda pa kak jagenjček. Ali še vedno pa ma med novinarčkami svoje kolege, keri do dale blatili klub in ga zagovarjale, pa je to etično, izkoriščanje medijev regionalnega pomena, se to pitate tej ka to delate?

liči

Nej okroglazoga, tvoj CELEC je v lanskon leti napravo večino toga duga, Topič je bil mogoče samo preveč naiven in je nasedal njegovim lažem in garancijam, ka ma stvari pokrite, tudi pogodbe je on pripravlal tak ka ne seri po Topiči, krif je telko ka njemi je zavupo to pa je istina velki grej, da maš pred sebof takšnoga človeka!

Daddy_Cool

Prokleta banda! Čas je za kakšno ovadbo.

okroglazoga

Ja za sponzorstvo je odgovoren športni direktor!! JOJ, joj.. ŠPortni direktor pripela igralca in če blagoslova neda predsednik se šp. direktor lejko naraji jebe... Isto je za vse drugo, za vse je odgovoren predsednik, ker ma pač največjo funkcijo, vsak ostali kader pa je odgovoren za svoje področje in odgovarja predsednike... Športni direktor nema s pejnezami nikaj in če je Celec nategavo topića si je ta nategnjenec sam kriv... Saj s tejmi Nizozemcami nede dugo klapalo, ka mo pa te? Ka je Celec za Italijane pravo? Se pa strinjan s tem, ka če je policaj more baraba bite!

parkič

Meni je še itak nej jasno,zakoj celec ne pove kakšni so mutni posli topiča,če bi topič kaj prikrivo san 1000% ka bi to celec pa šavel že v eter dala ali nemata nika zdaj pa samo dosti lapata pa narod gor pumpata,ker se nemrejo sprijazniti ka so nej oni na čelu kluba,saj so verjetno že meli plan kak sebi žepke napuniti te pa klub v stečaj poslati okrivili pa bi itak topiča.Zato je dobro ka so nizozemci prišli in nej vrag ka nebi v 5 letih red napravili v klubu.

parkič

Pa še nekaj,pa vi rejsan mislite ka bi Topič tak dugo vstrajo, če bi bil kaj kriv,oziroma,če nebi delo vse po zakonu ?Verjetno nej,ka bi ga sram bilo po Soboti oditi,ali če človek zna, ka je nej nika proti zakonito napravo je osto in šče dokazati ka je on mel prav in nej opozicija.

tito81

Kak ste naure!!! Ka v kakšen zavrč, što de pa te namesto teh teh špilo??? Celec samo laže navelke, kak se je eto valo na maj kak stan zlufto ka je on napravo rezultate oz. ka rezultate povejo kelko je on zaslužen zato ka je mura v evrope špilala, nej pa pravo kelko duga napravo, kelko sponzorof zrikto, tak mo ge tude športne direktor, pa igralcan obečan pejneze, plačo pa nemo nikdar

bajkec

jernej- šavel o.p.p je WANNABE novinar ker za to niti nema šole niti nikdar nej čul o novinarskoj etiki. Vse preveč dela po načeli baba čula baba rekla.
Tako je to ko službo dobiš na podlagi rodbinskih povezav in raznoraznih zvez ne pa na podlagi svojega znanja in sposobnosti.
No Jernej pa vrni žogico in me demantiraj-----z argumenti prosim!

parkič

bajkec,odlično 5 :-)

komentator

KAK SE MO SMEJO ČE NIZOZEMCI NEDO NIKA PODPISALI. Kak prvo pa Celec več nika nej v klubi tak ka si to nekaj topič zmišlavle. Kelko ge znan je zdaj samo on še glaven in nega zdaj prestopnega roka.

okroglazoga

Saj jih lejko Celec v KP zrikta že zaj, pač da igralce na arbitražo in de sigurno šlo skaos ka so itak nej od TOPIĆA nikaj daobili... Zaj pa po ton takšon što je kriv v tun primeri, Topić ka bi lejko pogodbe zaščito z izplačilon plač, ali pač Celec, keri dobi provizijo od šenki igralca zriktanoga v KP!? Malo v razmislek, zakoj se topić bogi Celeca!!! Plače trbej date!!!

Hašiš

Po domače povejdano boli me kurac za fuzbal mi pa že ide na žijvce tej cirkus okole Mure!

Kelko je Mura 05 že dobijla od teh "investitorov" pejnez? Topiče naj gringose redne batine gor nadevlejo pa ima ka odstopi! Pa če nede odstopo batine ponovno! Vsi smo nej za vse in on je očitno nej pravi za tej stolec na keron sidij!

parkič

Hašiš,ka ti si na hašiši ?

komentator

Vutro nizozemcov sploj v slovenijo nede zdaj pa Topič išče nekoga što de kriv.

jozek91

Topič ogorčen: Bohar, Fajić in Janža v Koper?

Predsednik Mure oster: Celec manipulira in Kopru prodaja naše igralce
Topič ogorčen: Bohar, Fajić in Janža v Koper?

Murska Sobota - Pri Muri 05 imajo že nekaj časa precejšnje težave z upravljanjem kluba, ob tem pa predsednik Miroslav Topič javno kritizira še nedavnega športnega direktorja, ki naj bi Luki Koper prodajal igralce.

Ob vstopu nizozemskih investitorjev v klub so pri Muri 05 ukinili mesto športnega direktorja, kar pomeni, da se je poslovil Igor Celec. Precejšnji del krivde je očitno ob tem imel tudi predsednik Miroslav Topič, ki nekdanjega športnega direktorja obtožuje manipulacij. "Kot je širši javnosti že nekaj časa znano, je v vodstvu ND MURA 05 prišlo do določenih sprememb. Med drugim je, vsled nove organizacije dela v klubu ter sestave novega UO, prišlo do ukinitve mesta športnega direktorja v klubu. Tako se je g. Igor Celec iz kluba poslovil. Razšli smo se v prijateljskem duhu in mu zaželeli na nadaljnji poti v življenju obilico uspeha. Žal ugotavljamo, da so tovrstno potezo nekateri izkoristili in začeli manipulirati s klubum - bolje rečeno z nekaterimi igralci. Tako je domnevno FC Koper izkoristil trenutno nastalo situacijo in je preko, sedaj že bivšega športnega direktorja, g. Celeca, navezal stike s tremi našimi igralci: Damjanom Boharjem, Nusmirjem Fajićem in Erikom Janžo. Pravzaprav jih je g. Celec v svojem oziroma imenu FC Kopra nagovarjal, da naj zapustijo klub in se skupaj z njim pridružijo FC Kopru," je sprva v izjavi za javnost zapisal Topić in dodal: "To potezo FC Kopra oz. g. Celeca ocenjujemo kot neetično, moralno sporno in zakonsko nedopustno. Pravilniki NZS jasno govorijo, da se razgovori s posameznimi igralci lahko vršijo mimo matičnega kluba le v primeru, ko imajo le-ti manj kot 6 mesecev do izteka pogodbenih obveznosti. In v primeru omenjenih treh igralcev temu ni tako, kar pomeni, da so se s tem zavestno kršili pravilniki NZS," dodaja predsednik Mure 05.
Kako se bo odločil izkušeni branilec Fabijan Cipot? Kako se bo odločil izkušeni branilec Fabijan Cipot?

Morebitnih postopkov zoper Celeca v klubu naj ne bi sprožali, vendar pa Topič v tem vidi tudi vnašanje nemira v ekipo pred tekmo s Koprčani. Takrat seveda na klopi Mure 05 ne bo sedel suspendirani trener, Oliver Bogatinov. "Ker nam v tem trenutku ni namen sprožati zakonske spore, izražamo na tem mestu ogorčenje nad ravnanjem FC Kopra oz. g. Igorja Celeca in istočasno podajamo jasno opozorilo, da se bomo v prihodnje v tovrstnih in podobnih primerih morali posluževati drugih ukrepov, v skladu z vsemi obstoječimi pravilniki. Mogoče se je s tem želel vnesti nemir in psihološki pritisk med naše igralce pred nedeljskim obračunom v Fazaneriji. Ne glede na trenutni položaj na lestvici, smatramo da je ta obračun derbi 16. kroga. Tega se zaveda tudi FC Koper, vendar smo prepričani, da bodo tovrstne poteze le-še dodatno motivirale naše igralci v želji po nedeljski zmagi," se je še izrazil Topić

jozek91

Mater ka se dogaja v toj našoj mure05!Naj že tej zabite topič odstaupe,ka samo dela špot po sobote!!Ges mijslen ka bi bilau baukše ka be toga smotanoga topiča brsnole v rit. MS-MS-A TEJ REGISTERSKE TABLICE TE SAMO VIDLE NA TOPIČOVON AVTOJE.. Ka se pa tijče tej nizozemcof ges mijslen ka z toga nede nika ka do rejp med nogej stisnole tak kak je bilau z italjaname.

Bruc002

Ta nasa mura je ze tak kak vse nase velke firme, delavse piscavlejo svoje zivote v njih, ka se lejko dva al pa trije od toga mastijo. Na konce pa nisce nika duzen nika kriv. Kak lejko ena ferma, v ton primere klub mura, zaposle nove delavce, ce nega plac za stare, kere so na igrisce puscale duso pa srce.
Glede odavanja igralcov pa, kak bos odo neksoga igralca kerome se nej davo place. Fajic je lane bil vreden okole 600k £, kar bi bilo zadoata za pokrite minus, pa tude cilj, kere je bil obsanek v prve lige, bi bil brez njega izvedljive... vuk sit koze bi pa samo bedrca falila.
Zdaj de pa vuk pojo 5,6,7 koz, pa de se itak isto govno kak je bilo...

RobertH

fčera san biu malo na pijači v eni oštariji, pa san pajdaša pito(tak 10 krat več zna kak ge) ka bi bilou či nedo nizozemci podpisajli pogodbe....si pravi ka nede pejnezof...in cilo nouč san premišlavo o ton...či nedo podpisali nizozemci te je tak "adio mare".....Tou je vse bokibogme umazanija.....
pajdaš mi je pravo ka vse zna ka se dugaja v Muri samo o ton ne ve ali do podpišavali....pa de bruka...:))

RobertH

Mi v Soboti mamo nevoule z Muro, ges ka san še Dokležančar pa man nevoule še z.....http://www.youtube.com/watch?v=vzHt-4vb9C4

13546

copičar od kda si ti parkič ka mislič ka smo mi noooori

Jim Beam

dosta lidij je celec prepričo ka ma on prav pa ka je topič vse kriv. nemren vrvate. on je sigurno nej tak čeden ka bi njemi to uspelo, se pravi ka morete biti vij eni tak prizadete ka njemi vrvlete ali van je pa topič tudi že duže trn v peti. v glavnon celec lejko te je sran, sicer pa ka boš od policaja drugoga čako.

copicar

copicar vas ima rad

copicar

za copicara itak vsi znate što je in se ,zato sploj ne sekiran ,zato mi vsi po vrsti doj visite in si mislite ka si vi ščete.Ne nucan nikšnih drugih imen in mo še dale fejst zagovarjo Topiča dokič mi štoj ne dokaže ka dela samo za svoj žep.Celec pa če je tak močen naj pove javnosti ka Miro prikriva pa mo te vidli komi kaj vrvati.Telebajski vi pa ka Topiča tak šinfate,zakoj ste še nej en reden dokaz dali ali pa inšpekcijo poslali v klub pa ka bi se razčistilo što kradne pa što je pošten.Več ali menje ste samo močni na internetu seveda skriti,vsaka čast posameznikom,in se slinite brez veze.

komentator

Ti zagovarjaš topiča ker pač imaš korist. Zato nisi objektiven. Res pa je da zaenkrat Topič razen obljub ni naredil nič. Glede tega pa da se sliši da je letos v klub prišlo okrog pol milijona evrov se sprašujem kje je ta denar če igralci za lansko leto še niso dobili povrnjeno(razen nekaterih)In koliko sem bral ne vem kaj toliko o Celecu saj ga je Topič iz kluba vrgel in kot se mi zdi Celec več nima z klubom nič. Zato me zanima komu je to dobro da se toliko sedaj o njem debatira??To je isto kot da bi v sloveniji politiki sedaj začeli govoriti o drnovšku medtem ko je država v K.... (govorili bi o njem samo če vidijo da je konec z slovenijo in želijo omiliti svojo krivdo ali nesposobnost da b islvoenijo potegnili iz vode)

copicar

komentator,verjemi mi da nimam nobene koristi,naj se eden najde in pove kakšno korist imam,da topiča zagovarjam.Z takimi brezveznimi da hodim zastonj na tekme ha ha nikoli in še enkrat nikoli mi topič ni dal karto za murino tekmo.Vprašajte se raje koliko kart sta razdelila puhan in celec in to vip v mariboru.Drugi zopet da mi po tekmi plača pivo,tudi to ni res,resnica je kvečjemu če je že kdo plačal je ponavadi vsak od nas plačal rundo,nikakor pa ne samo miro in to je bilo že daleč nazaj,mislim da v prejšni sezoni v letošnji sigurno ne.
Primerjavo si dal z politiko,ja točno tako je vendar,si se zmešal ker si dal za primer drnovška,moral bi na to mesto postavit kučana in bi hitro ugotovil ,da je vsaj moje mišlenje je tako dosti kriv če prav ni več predsednik mu pa smeta desnica zato prek drugih dela zgago in točno tako je v muri,ker je celec odstavljen,se sedaj hoče maščevati na vse mogoče načine.Nevem in ne razumem,pa zakaj še ni nihče vprašal teh treh ali so imeli sestanek z celecem ali ne,kje je zdaj super novinar Jernej Šavel ,da bi to izbrskal in postavil Topiča na laž,mislim da vseeno ni tako nor,da nebi teh treh že kaj povprašal,vendar na njegovo žalost so vsi trije potrdili sestanek z celecem in nemore sedaj to poročat,saj je celec njegov kolega.

Zlatorog1825

Čopičar,kak pa te že znaš pred tekmo,kakšen de rezultat tekme?(stave)

copicar

ha ha Š... nejme nasmejavat,ge pa stave :-)

slivinjo

daj čopičar skuliraj malo. tudi podarjene karte so korist :P

copicar

slivinjo,ka si pa te ti nej zval murski val ?
slivinjo,a je to isto kot,če bi mi jih kolega Topič dal ?

okroglazoga

Ka zaj so podpisali ali nej? Lekar je resno ova varianta posredi bila: obtoži Celeca pa preusmeri pozornost z nizozemskih bleferov

komentator

[email protected] Nekaj pametnega :), ka praviš ka je Kučan kriv. Pa se marsiakteri levi :) Za nogomet pa če se mejne pijta je najbokše ka mura ide nazaj v drugo ligo. Škoda je ta metati peneze pa občina tudi nema penez za reflektore. Naj tej peneze namesto ka idejo v nogomet napravijo nekšno dobro tovarno ge do delavci delali ka je vsak mesec težje najti mladin zaposlitev.

copicar

komentator,bole žmetno bi kakšna tovarna gratala iz pejnet za reflektore :-)

Spy

Po komentatorovon mnenji naj kar občina postavla tovarne :))

komentator

400 000€ je nej tak malo penez. Naj se primaknejo k tistemu če kaj občina da že vači klubi, pa še kakšen penez zraven pa de že nekaj. Pol milijona evrov je nej tak malo penez in če bi z ten zaposlili vsaj 10 ljudi bi bil dosta večji hasek kak pa v nogomet metati

j76

IZJAVA: Jernej Šavel NISEM novinar. Sem diplomirani socialni delavec. Tudi delo v medijih je socialno delo. Pokrivam teme in področja, ki so mi blizu imajo socialno konotacijo (razumite kakor želite)in o njih LE poročam. Raziskujejo raziskovalni novinarji, upam da bodo kmalu tudi uradne osebe, ki so za to poklicane. Lep pozdrav! Jernej

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice