FOTO: Jure Banfi
Novembrskega reprezentančnega premora je konec, v ospredje se vrača klubski nogomet. Muro v prihodnjih dneh čakajo tri zahtevne preizkušnje, prva že v soboto, ko Prekmurci gostujejo v Stožicah.

Pred Muro je peklenski zaključek nogometne jeseni. Črno-beli se bodo v razmaku dobrega tedna pomerili z Olimpijo, Tottenhamom in Mariborom.

Tudi zaradi napornega sporeda minulih kot tudi prihajajočih preizkušenj v zaključku novembra je reprezentančni premor prišel kot naročen, priznava Ante Šimundža:

»Bili smo zelo obremenjeni, zato smo prvi teden namenili regeneraciji, v drugem pa smo ponavljali principe igre v obrambi in napadu. Po težavah se je vrnil tudi Jan Gorenc, tako da je bil premor pozitiven.«

V iskanju prve zmage v Stožicah

»Zavedamo se zahtevnosti gostovanja in nasprotnika. Ne glede na to, kaj se je dogajalo prej in kaj se bo, je težko napovedati, moramo pa biti na zelo visokem nivoju. 

Želimo biti zelo nevarni v napadu in v obrambi zelo čvrsti. Čaka nas težko gostovanje, vendar verjamem, da bomo prišli do pozitivnega rezultata,« pred dvobojem z Olimpijo poudarja trener Mure.

Sobočani po povratku med prvoligaše še čakajo na prvo slavje v Stožicah, s šestih gostovanj v Ljubljani so doslej prinesli tri remije. So pa Prekmurci dobili septembrski obračun v Fazaneriji, odločil ga je Žan Karničnik.

Olimpija je v primerjavi z zadnjo medsebojno tekmo doživela precej sprememb. Nekaj igralcev je novih, Sava Miloševića pa je na vročem stolčku nasledil povratnik med zmaje Dino Skender.

Dojemanje tekme je pri obeh trenerjih podobno, drugačne pa so zahteve in principi. Stvari so se spremenile v napadu, vendar niso neznanka, čeprav ima spremenjena ekipa drugačno filozofijo. Na to se mora ekipa Mure ustrezno odzvati, poudarja Šimundža.

Za črno-belimi že 29 tekem

Nogometaši Mure so v primerjavi z ligaško konkurenco odigrali precej več tekem, tekma v prestolnici bo že 30. v letošnji zgodovinski sezoni zasedbe iz Fazanerije. Kako se dolg niz tekem pozna pri ekipi?

»To se zelo pozna, vendar je najbolj pomembno, da si želimo tekem, treninga in napredka. Vidno pa je, da je to pustilo nekaj posledic,« razkriva Štajerec na čelu državnih prvakov.

Sobočane, ki z 22 točkami na petem mestu - Olimpija jih ima pet več - lovijo priključek z vrhom lestvice, pred zimskim premorom čaka še nekaj izredno pomembnih obračunov.

Prekmurskega prvoligaša v želji po prvi evropski točki čakajo še ligaške preizkušnje z Mariborom, Taborom in Koprom. 

Šimundža v svojem slogu poudarja, da je najpomembnejša vsaka naslednja tekma, dodaja pa, da bo potrebno vselej biti na najvišjem nivoju. Kako pomembno bo ekipo obdržati na energetskem vrhuncu?

»Fizično je malce težje, energetsko pa zelo možno. Pomembno je, da smo na svojem maksimumu. V vsakem trenutku moramo dati vse od sebe, pomembno pa bo ostati osredotočen, prav zaradi obremenitev, ki so prisotne.«

V zaključek jeseni z dobro energijo

»Po napornem ritmu v minulem mesecu dni je premor prišel prav. Verjamem, da smo se spočili, nadgradili nekatere zadeve in vse skupaj analizirali.

V zaključek jesenskega dela sezone gremo z dobro energijo,« po dvotedenskem premoru sporoča Matic Maruško.

Najizkušenejši član začetne enajsterice Mure bo tudi v zadnjih jesenskih obračunih pomemben adut Sobočanov. Nič drugače ne bo niti v sobotnem spopadu z Olimpijo.

Nogometaš iz Črncev pri Apačah se strinja, da je Olimpija v primerjavi z zadnjim medsebojnim srečanjem doživela precej sprememb:

»Olimpija se je precej spremenila. Vemo, da gre za zelo kakovostno ekipo, vendar enako velja tudi za nas. Verjamem, da je pred nami zanimivo srečanje.« 

Osredotočajo se nase

Kot je poudaril že Ante Šimundža, igra zmajev za Sobočane ni neznanka, saj je Dino Skender v preteklosti že deloval v Stožicah. Kako pa je trenersko menjavo na klopi Olimpije videl Maruško?

»Vsaka ekipa z novim trenerjem dobi nekaj drugačnega, vendar se več ali manj osredotočamo na svojo igro in svoje principe igre. To bomo skušali uveljaviti tudi v soboto,« sporoča branilec.

Muro do vodilnih Koprčanov in Mariborčanov loči osem točk, zadnji jesenski krogi pa lahko pomembno vplivajo na razmerja v zgornjem domu prvenstva. Je naslov državnega prvaka tudi letos želja soboške slačilnice?

»Zavedamo se svoje kakovosti, smo na dobri poti in verjamem, da se nam bo to obrestovalo. Ne razmišljamo tako daleč naprej, gremo s tekme v tekmo, videli bomo, kaj bo to prineslo na koncu.«

Matic si s soigralci želi, da bi imeli Sobočani tudi v Stožicah številčno podporo. Vstop na tribune največjega nogometnega stadiona pri nas je prost.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
božo (nepreverjen)

3:0 za olimpijo

Marko_10 (nepreverjen)

V olimpiji je zamujala plača. Igralci niso z glavo pri nogometu... tako da zmaga Mure.

Tro (nepreverjen)

Dvomim ka de kaj s te tekme. Pri Olimpiji več kovid pozitivnih igralcev in do ziher probali preložiti tekmo.

Starejše novice