Mura ni na domačem igrišču ni uspela podaljšati niza koprskih porazov, ki je po dveh ničlah osvojil točko. Remi je najpravičnejši, sta se po koncu tekme strinjala Damjan Ošlaj in Tomi Horvat.

Aktualni državni prvak je na svoj račun dodal 16. točko, Koprčani so nabrali štiri več, po treh krogih brez zmage pa so vodstvo na ligaški razpredelnici prepustili Bravu.

Prvi polčas ni navdušil z dobro nogometno predstavo, podobno pa je bilo tudi nadaljevanje, tekma pa se je razživela v zaključnih minutah, ko so pretili predvsem nogometaši Mure.

S točko je bil po koncu tekme zadovoljen tudi Damjan Ošlaj, ki je ekipo ob zelenici vodil zaradi dveh rumenih kartonov Anteja Šimundže.

»Mislim, da je neodločen izid pravičen, morda smo bili za odtenek bližje zmage. Konec koncev smo obdržali ničlo, kar se nam je v tem prvenstvu zgodilo dvakrat,« je po tekmi dejal Ošlaj.

Onemogočili protinapade

»Vsaka točka je dobra. Vedeli smo, kako nasprotnik igra, da imajo hitre prehode v protinapade, kar smo jim onemogočili. Koper si ni pripravil resnih priložnosti, mi smo imeli določene situacije, vendar jih nismo zaključili. Rezultat je pravičen,« je srečanje ocenil Ošlaj.

Pomočnik Anteja Šimundže je bil zadovoljen, da je Matko Obradović ob pomoči soigralcev zaklenil svoja vrata, ima pa Mura rezerve v napadu, kjer mora pokazati več konkretnosti.

Čeprav glavnega trenerja ni bilo ob igrišču, s taktičnim načrtom ni bilo težav. Le-ta je bil dogovorjen že pred začetnim žvižgom.
 

Zadovoljni s širino kadra

Čeprav Sobočani niso zatresli koprske mreže, je nedeljski dvoboj s Koprčani pokazal tudi širino soboške zasedbe:

»Bobičanec in Ouro se vračata po poškodbah, vsak igralec pa je dobrodošel. Še posebej v napornem ritmu. Želimo si, da se vsi čim prej vrnejo, ekipo pa bomo rotirali v tolikšni meri, kot bo potrebno.«

Kot poudarja Ošlaj, nogometaši niso imeli težav s preklopom na domače obveznosti. Črno-bele namreč že v četrtek čaka evropski obračun z londonskim Tottenhamom.

Nato bo v ospredju znova domače prvenstvo. Ošlaj je na vprašanje, če je jeseni osnovni cilj ekipe ohraniti razmerja med konkurenti v zgornji polovici lestvice, odgovoril pritrdilno:

»Zagotovo je to cilj. Mislim, da imamo deset tekem več kot ostali konkurenti, kar se nam malo pozna. Smo pa tukaj, lovimo in držimo priključek. Upam, da se bomo v prihodnje še dvigovali.«

Rezervisti dvignili tempo igre

V Londonu bo Tomi Horvat predstavljal pomembno orožje Mure, še pred odhodom v Anglijo pa je mladi vezist nekaj besed namenil zadnji preizkušnji.

»Bila je dobra tekma proti zahtevnemu nasprotniku. Dali smo svoj maksimum. Mislim, da smo imeli veliko priložnosti, da bi lahko tekmo tudi zmagali, vendar je na koncu ostalo pri remiju,« meni Tomi.

Mura z remijem ni izkoristila priložnosti, da bi se še bolj približala konkurenco za vrh lestvice. Tudi nogometaš iz Turnišča se je strinjal, da je letošnje prvenstvo izredno izenačeno in zahtevno.

Tako bo tudi v nadaljevanju prvenstva pomembno, kako bodo na potek igre vplivali igralci s klopi za rezerviste. Horvat je bil zadovoljen z njihovo podobo na zelenici: 

»Menjave so prinesle svežino in dvignile tempo. Po menjavah smo narekovali ritem igre, vendar škoda, da nismo zadeli.«

Kaj pa napovedujete pred gostovanjem v Londonu? Svoje misli lahko zapišete v komentar.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sijo1972 (nepreverjen)

Prepozne menjate, če bi prej opravili menjave bi zmagali.

Bg19 (nepreverjen)

Ha, ha, ha, ha, ha...se je že prve vse znalac fuzbala oglaso..

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

KO JE OVAJ (nepreverjen)

KO JE OVAJ NA SLIKI, SI JE ZASLUŽIL KA NOSI TO TRENIRKO ???

magyar bacsi (nepreverjen)

Harry Kane se je že ukozil zaradi Mure, hahahahahahahahahah.

navijač (nepreverjen)

s takšnimi igralci kot so Mandič,poškodovan Kozar,počasen Karamarko ,brez idej Klepač to nima kaj iskati na igrišču in kdo je pripeljal take igralce naj si prevzame krivdo za takšno igro to niti v tretji ligi ne igrajo tako slabo .

Doktor55 (nepreverjen)

Tekma z totenhemom je nagrada. Fantje naj uzivajo se ucijo in zacutijo utrip velikega stadiona.
Rezultat ni toliko pomenben, kot izkusnja sama.
Srecno

Starejše novice