Odbor za nujne zadeve Nogometne zveze Slovenije je po današnjih rezultatih obveznega testiranja na novi koronavirus odločil, da se začetek tekmovanja v Prvi ligi Telekom Slovenije prestavi na 22. avgust.

Odbor za nujne zadeve je odločil, da se zaradi okužb z novim koronavirusom tekmovanje prične 22. avgusta, sprejeti pa so bili tudi sklepi za tekmovanje v Prvi ligi, ki po vzoru tujine predvidevajo minimalno število na Ccovid-19 negativnih nogometašev posamezne ekipe, da se tekma kljub posameznim okužbam lahko odigra, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Odbor za nujne zadeve pa je sprejel tudi odločitev, da se vse tekme pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, začenši z jutrišnjim dnem, odigrajo brez prisotnosti gledalcev. Na ta način želi Nogometna zveza Slovenije pokazati, da se zaveda resnosti položaje ter na prvo mesto postavlja varnost in zdravje nogometašev in ostalih udeležencev.

Nogometna zveza Slovenije ob tem poziva klube in igralce k odgovornemu ravnanju ter strogemu upoštevanju sklepov in predpisov Nogometne zveze Slovenije ter odločb pristojnih državnih organov.

Z izzivi, ki smo jim priča v teh negotovih časih, se bomo lahko uspešno soočali le z doslednim spoštovanjem varnosti in zdravja, profesionalnim ravnanjem ter konstruktivnim sodelovanjem. Le tako bomo lahko dosegli, da se varno in v celoti izvedejo aktivnosti, ki so temelj naše dejavnosti, so še zapisali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Prestavitev Prve lige Telekom Slovenije ne vpliva na začetek ostalih tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, ki se pričnejo v skladu s sprejetim koledarjem tekmovanj in z upoštevanjem novih »covid-19« sklepov za tekmovanja.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

začetek sezone na 22 avgust
pust je pa enkrat februarja

Gcdrjjuresvxvz (nepreverjen)

Tako je tudi prav!
Plus tega je se to da huligančki izginejo iz sportne scene,!
Odlično, se strinjan!

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Vejkših budal kak je NZS nega na svejti.

Narava 2020 (nepreverjen)

Katastrofa od nzs-ja...kopalisca, bazeni, plaze polni, stadioni prazni...
Tou nema forme, tej nzs je nej vreden ka bi sunce sijalo na brdo...kak te cakajo ka bi se klubski nogomet razvijo...idioti

JEBEŠ BALKAN… (nepreverjen)

Vsi Slovenski klubi imajo večino balkancev, tem vsem prepovedati vstop v Slovenijo koji kurac do sem nosili samo virus, koristi od njih pa nobene. Mi mamo svoje slovenske nogometaše zakaj ne špilajo, oziroma morajo v tujino če hočejo špilati, zato ker od predsednika, funkcionarjev, trenerjev vlada v Sloveniji BALKANSKA MAFIJA, enkrat bo to potrebno nagnati od kod so prišli.

K3vin (nepreverjen)

Dragi moji pa ka mislite ka de se par dnevaj to vse uredilo če je tak kak to vse prikazujeta?? Tej virus je en velki nateg ki ga ljudi izkoriscavajo (kravatasi)
€€€€€€€€€

Crni vrag (nepreverjen)

Baukse za mura tak nema za burek

Starejše novice