Nogometaši Mure so včeraj v Pokalu Slovenije premagali kranjski Triglav in se uvrstili v četrtfinale. Za dobrimi igrami pa se seveda skriva ogromno treninga. Površin za to pa v Fazaneriji kronično primanjkuje.

Že vrsto let v Murski Soboti iščejo rešitve, kako tukašnjemu prvoligašu zagotoviti optimalne pogoje za trening. S povečanim številom otrok v mlajših selekcijah in dobrimi igrami prve ekipe, so potrebe po dodatnih površinah še toliko večje.

To so ugotovili tudi na soboški občini, ki v prihodnje predvideva ureditev dodatnih površin za treninge.

"V prostorski ureditvi Fazanerije v prihodnje predvidevamo ureditev novih igrišč za treninge. Umestitev dodatnih igrišč bo izvedeno v skladu s pogoji, ki ih zahteva vodovarstveno območje na Fazaneriji, kjer je zajetje pitne vode za Pomurski vodovod," so nam sporočili iz soboške občine.

Po naših informacijah naj bi bila ena od možnosti za ureditev pomožnih igrišč nasproti teniškega igrišča, torej na desni strani od mostu, ki ga prečkamo na poti do stadiona. Kot so nam še povedali na soboški občini, iščejo rešitve za dve igrišči.

Najem igrišč v okoliških krajih

Potrebe po novih igriščih za trening ne skrivajo niti v soboškem prvoligašu, kjer so zaradi prostorske stiske primorani iskati alternativne rešitve. Treningi na glavnem igrišču Fazanerije so bolj kot ne izjema, saj bi bila tudi igralna površina potrebna prenove.

V soboškem prvoligašu so zaradi prostorske stiske tako primorani v plačevanje, investiranja in najemanje igrišč v Renkovih, Tišini, Gančanih, Bakovcih, Rakičanu in drugje. Grbavica enostavno ne ustreza pogojem za kvalitetne treninge, prav tako je tisti del Fazanerije zaščiten. Ni pa zaščiten drugi del, torej območje, kjer naj bi bila predvidena umestitev novih igrišč.

Kot pravijo na občini, bodo v letošnjem letu pripravili idejno zasnovo, kateri bo nato sledila javna razgrnitev idejne zasnove. Leto kasneje pa naj bi sledila realizacija.

"Realizacijo načrtujemo v letu 2020, ko pričakujemo razpis Nogometne zveze Slovenija za sofinanciranje igralnih površin," pravijo na občini.

Poleg tega na območju Fazanerije predvidena prostorska ureditev, ki bo omogočala lažji dostop do stadiona, ki naj bi bil manj moteč za stanovalce Razlagove ulice.

S spleta

Komentarji (34)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Plavalec (nepreverjen)

Škoda drejv, rajši na Grbavici najdite pot kak urediti igrišče pa ugoditi zahtevan varstvenega območja!

gost8 (nepreverjen)

Lani san bil na sakšoj tekmi Mure. Zdaj san pa skleno, ka nemo odo na tekme, dokič ne naspravijo do konca stadiona, igrišče pa preselijo coj k glavnoj tribuni. Pozijvan tudi drüjge navijače, ka bojkotejrajo tekme Mure, vse dokeč na zriktajo stadiona. Zatou, ka vijdin, ka se upravi Mure pa župani jebe za stadion, njin je glavno, ka šeftajo z igralci. Bojkot vse do ureditve stadiona !!!!

In reply to by Plavalec (nepreverjen)

sobočanec 75 (nepreverjen)

Pomožna igrišča seliti proti naseljenemu delu Kopališke po mojem ni prava poteza, prej bi jih umestili levo od umetnega igrišča proti kanalu ali pa na levi breg Ledave kjer bi z odkupom večjega dela kmetijske zemlje pridobili še prepotrebna parkirišča ob športnih dogodkih, ne pa da je za čas tekme cela Sobota veliko parkirišče.

gost8 (nepreverjen)

Če mo Slovenci tak vničavali kmetijska zemljišča, te mo na konci lačni. Rajši naj udeijo tan kak je kasarna. Kojikurac nucamo kasarno, ka mamo sobočanci od tej vojske?

In reply to by sobočanec 75 (nepreverjen)

poznavalec nogobrca (nepreverjen)

kdo bo to plačal?

boibogme (nepreverjen)

Ti, največ plačajo najbole škrtlavi. To je zakon vesolja.

In reply to by poznavalec nogobrca (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Zato ka je enkrat na dva tedna prometna gneča na Razlagovi, bomo zdaj izvajali neke drage projekte. Pa to igrišče je bilo že prej tan, kak so se tej priselili.

komandant mark (nepreverjen)

Namesto ka bi tribune do konca napravili. Tista slika na začetki zgledne kak da bi se pred 10min tan končala vojna. Izraelski navijači so crkavali od smeja gda so prišli na naš stadion.

poštaš (nepreverjen)

Končno pravo mesto.

Velka vüja (nepreverjen)

Pohvalno. Trbej pomožne površine. Naslednja faza more biti premestitev igrišča proti glavni tribuni in na koncu dogradnja stadiona. Fajn lipou po vrsti kak so iže v trsti

Fonze (nepreverjen)

ge mijslin, ka bi si,glede na kvaliteto (v svetskon merili) zaslužili bar takši stadion, kak ga ma real madrid ali barcelona.

In reply to by Velka vüja (nepreverjen)

gospod Ford (nepreverjen)

Bedasta lokacija. Ge okoli dosta njiv in travnikov, nej trbej pa dreve rušit.

Čokojada (nepreverjen)

Drevesa so bila prej tu kot ta stadion tko če bo treba bo šla ven peticija proti podiranju dreves in gradnji igrišč ...

SerecD (nepreverjen)

Če se što tekne teh drejv, san prvi podpisani pod peticijo.

KRIMINALCI, če JEVŠEK to podpiše, ga mo nesli vo iz občine, kak smo Štiheca pa kak so v Maribori Kanglera.

Naj si fusbal klub najde bokši plac kak pa tan. Je kaj narobe če zdaj MURA kera dela dobiček in ga v RUSIJO kanalizejra vlaga kaj v druge kraje ge njin igrišča ureja? NEJE. Mi poštenoi karto kujpimo oni pa naj pošteno plačajo. Zakoj bi občina zaj dovolila rušenje fazanerije ????

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si smešen. Dobiček se kanalizira v Rusijo. Se ti spoj zavedaš kelko košta vzdrževanje takšnoga kluba.

In reply to by SerecD (nepreverjen)

Mun (nepreverjen)

Mene zanima ali je Mura profesionalen klup in koliko najemnine plačuje občini. Koliko vem so plačani in od tega živijo, občani pa naj vzdržujejo objekte. Karte pa plačujejo vsi enako tudi on iz Šalovec, potakem bi naj vse občine financirale objekte.

jjj (nepreverjen)

fAZANERIJA JE ZAŠČITENI GOZD IN NA TO JE POTREBNO BITI ŠE POSEBEJ POZOREN, občina bo seveda želela ta del iz tega konteksta izvzeti in mu spremeniti namembnost!!! če bomo to dopustili potem bo to sarkazem brez primere!
Seveda bi občina to z veseljem storila ker v sklopu tega želijo tam speljati novo cesto do stadiona vendar vedite da bo tudi del zelenega dela kopališča zožen zaradi tega .

Acab1sd (nepreverjen)

Oova blontna de pa srecna ka do raskapali v njeni blizini. Samo nevoule

Grobijan (nepreverjen)

Celo desno stran doj podreti, pa napraviti še parkirišče, po možnosti nadstropno, pa do pejnezi šli nazaj v blagajno. Srečno.

Upsssss (nepreverjen)

Vejpa na Pušči so zaprli objek vreden 170tisoč € in imajo klub v rasulo(((saj ne objek Občinski????

Goričke (nepreverjen)

Igrišče v Sele je fraj,ka več nega kluba!!!

kij (nepreverjen)

Predlog Novi stadion na Slovenski ulici

Arto

Ta lokacija je brezveze. Park in Fazanerija sta kak dvej pljučnivi krili naše Sobote, nemo zaj tou podirali. Pa san drugače zelo zato, ka se vlaga v nogometno infrastrukturo.

Pufi1 (nepreverjen)

San pristaš Mure in totalno proti, da se na omenjeni lokaciji karkoli zgradi. Gozd mura ostati. Prejk Ledave (za severno tribuno) je zemljisce ge bi se dalo marsikaj napraviti.

Marlyegh (nepreverjen)

Čas je za spremembe. Upam in veselim se novih objektov. To je prihodnost.

navijač (nepreverjen)

tan kak je bila vrtnarija majo placa za igrišča pa tudi toplo vodo majo poleg edino če si je že nej gdo rezervero tej plac ,fazanerija tak ali tak propada ker je nihče ne vzdržuje . Stadion je od vseh davkoplačevalcev v soboški občini pa čeprav zdaj že delavci ki so tam zaposleni se obnašajo kot da so oni to postavili in se delajo norca iz zgodovine MURE kjer je barva že od ustanovitve kluba čarno bela so oni začali čarati s stocami ka do podobni Mariboru in Olimpiji.

Joužek22 (nepreverjen)

Če sobočanci pistijmo, ka do fazanerijo, štera je zaščiteni gozd, za fuzbal podirali, nam rejsan nega pomoči.Mo se idnouk zmogli postaviti prouti?

Fonze (nepreverjen)

Nekomi je lekaj drejvo na glavou spadnolo, ka se je nekaj takšnoga spoumno. Odnesti ga trbej na čistilno ali cerop.

poštaš (nepreverjen)

Zavolo drejv nemamo atletskoga stadiona. Pa je prišo vijer pa je prva vrsta na zahodi parka šla k vragi. Še dale smo brez stadiona drejv pa tudi nega. Ne de dugo mogouče trbelo pa se lejko zgodba boug ne daj ponovi na toj lokaciji iže na Razlagovi so pouleg. Še boukša rešitev preseliti je trbej kasarno.

ANĐALEJR (nepreverjen)

Kje pa bo lokacija, kjer bo Sobota dobila prepotrebna delovna mesta?! Malo preveč je tega vmešavanja in podpiranja nogometa s strani občine, se vam ne zdi?! Klub je svoje že dobil, nekaj pa naj plačajo in uredijo tudi sami,...

feri11 (nepreverjen)

Zaj te za tej nimake drevje podejrali???? Vej pa majo že dvej igrišči...!!!!???? Samo ka do bedasti Gringosi pa Jevšeka volili....

čarni vrag (nepreverjen)

Ka pa travniki od teniškoga kuba proti kanali. Nej so primerni?

bull68 (nepreverjen)

Kaj pa če izpademo sčasoma v drugo ali tretjo ligo? Tuji vlagatelj se bo odločil za kakšen drug klub, pač. Interes vseh bo spet padel, kot je že pred leti. In kaj bomo potem z vsem tem?

Bakula (nepreverjen)

jevšek de zrikto pejnaze, ne brini ništa. SD financejra muro iz proračuna moms! Ka vas je nej sran!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice