Najboljši slovenski strelec vseh časov Rajmond Debevec je bil znova okronan za najboljšega strelca leta. V ženski konkurenci je prvič slavila Jasmina Maček (SD Štefan Kovač Murska Sobota), v kadetski pa Rene Maček.

Včeraj je potekala že 37. podelitev nagrad najboljšim strelkam in strelcem v državi. Letošnje leto je zaznamovala tudi podelitev plekete OKS-ZŠZ Strelski zvezi Slovenije za prispevek k uveljavljanju fair playa v športu. Priznanje je 13. oktobra iz rok predsednika slovenske olimpijske akademije, Miroslava Cerarja, prejel predsednik SZS, Janez Slapar.

Jasmina Maček, SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota 

Svoj prvi naslov najboljše strelke leta si je prvič v Sloveniji priborila strelka s puško šibrenico, Jasmina Maček, članica SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota. Tudi Jasmina nadaljuje z močno družinsko tradicijo velikih strelskih uspehov, saj je zraven nečaka Reneja Mačka in brata Boštjana Mačka, tretja strelka iz družine Maček, ki je osvojila lovoriko najboljšega strelca v sezoni. Mačkova si je pot na vrh, v tesnem boju z olimpijko Živo Dvoršak, izbojevala na EP v Bakuju, kjer je v novi olimpijski disciplini mešanih parov v trapu osvojila naslov evropske podprvakinje v paru z reprezentančnim kolegom Tomažem Blazinškom. V posamični konkurenci v trapu je Mačkova osvojila 25. mesto, na SP v Moskvi pa je osvojila 46. mesto. Mačkova je po letu 2015, ko je tekmovala tudi na Evropskih igrah v Bakuju, močno izboljšala svoje streljanje in se z odločno voljo in dobrimi treningi na domačem prenovljenem strelišču v Rakičanu pri Murski Soboti povzpela še na sam vrh v številčni konkurenci naših dobrih članic v Sloveniji. 

Rene Maček, SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota 

Rene Maček, strelec s puško šibrenico in član SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota, gre po očetovih strelskih stopinjah, v letošnjem letu pa je osvojil svoj prvi naslov najboljšega strelca leta. Njegova sezona je bila zaznamovana s številnimi državnimi rekordi, ki jih je dosegal predvsem v kadetski in mladinski konkurenci v dvojnem trapu. Na državnem prvenstvu v trapu je osvojil bronasto odličje. Z reprezentanco je nastopal na EP v Bakuju, kjer je osvojil 19. mesto, na mladinskem svetovnem pokalu v italijanskem Porpettu pa si je priboril 39. mesto. 

Bronasto plaketo so sicer ob Reneju Mačku prejeli še SD Mesto Ljutomer, Sara Marija Ratnik in Žan Kelenc, medtem ko so zlato plaketo prejeli Jasmina Maček, Robert Markoja in Dušan Žiško.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice