Včeraj je v Mirni peči pri Novem mestu potekalo državno prvenstvo, v kategoriji mlajših mladincev je nastopil tudi Luka Jablanovec, član Kolesarskega kluba Tropovci.

V Mirni peči so se takoj po prvem krogu starejših mladincev na progo dolgo 71,4 kilometra in s skoraj 1200 višinskih metrov podali mlajši mladinci in mladinke. 

V tej kategoriji je dirkal tudi Luka Jablanovec. Glede na to, da je dirka zaradi svoje konfiguracije zahtevala ogromno moči, taktike ekip niso prišle tako do izraza, predvsem pri mladih kolesarjih, ki se kalijo in učijo za prihodnost.

Jablanovec je vseskozi nadziral dirko, ves čas vozil v ospredju in pokrival poskuse pobegov predvsem leto starejših mladincev. V zadnjem krogu ob daljšem spustu je v zadnjem delu zamudil pozicijo za zaključni sprint, a v skupini desetih kolesarjev na koncu vendarle zasedel šesto mesto. 

Rogliča ni bilo, Pomurci odstopili

Po dirkah mladincev so se na dirko za svoje podali najboljši slovenski kolesarji, od katerih je manjkal trenutno najbolj vroč Primož Roglič, ki si že pripravlja na trasah letošnjega Tour de France. 

Na progo so se podali tudi trije pomurski predstavniki, Žiga Horvat, Primož Obal in Simon Špilak. Vsi trije pa so na dirki odstopili in bodo svoje priložnosti iskali na naslednjih preizkušnjah.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice