Črno-beli so včeraj z organizirano in preudarno igro prišli do pozitivnega rezultata proti sofijskemu CSKA-ju. "Fajiću ne gre zameriti," je po tekmi dejal Denis Kramar, eden vidnejših v vrstah črno-belih.

V lanski sezoni je večinoma pobiral le drobtinice, po nekaj odhodih iz Mure pa je letos odigral vse tekme in s prikazanim več kot zadovoljil. Denis Kramar, ki se je k črno-belim preselil lani je vsaj za zdaj dokazal, da so njegove letošnje predstave precej nad nivojem lanskih. Nič drugače ni bilo včeraj v Lendavi, ko je z nekaj dobrimi posredovanji preprečil lepše priložnosti gostov, še posebej se je izkazal tik pred koncem prvega polčasa, ko je Sheridan sam krenil proti Drakoviću, a ga je murina trinajstica ujela in žogo elegantno izbila.

"Na začetku tekme smo igrali tako kot smo se zmenili, nato pa je prišla ta izključitev. Bil je to štart obeh igralcev in sodnik se je pač odločil za izključitev. Čeprav smo igrali z igralcem manj nas je to še bolj dvignilo in skupaj s publiko smo dali še več kot maksimum. Uspelo nam je zadržati 0:0 do polčasa in v odmoru smo se dogovorili, da bomo še naprej igrali čvrsto obrambo s protinapadi, kar se je izkazalo za pravilno taktiko, ker je bil nasprotnik nekoliko boljša ekipa," je za uradno spletno stran kluba povedal Kramar, ki je s svojimi soigralci včeraj pokazal novo junaško predstavo.

Izid 0:0 črno-belim odpira možnosti za napredovanje, te pa bi bile še izdatnejše, v kolikor bi Mura minuto pred koncem preko Fajića realizirala 100-odstotno priložnost. Bosanskemu napadalcu je v bran stopil tudi Kramar: "Fajiću ne smemo zameriti, sam nas je v preteklosti že velikokrat rešil in tudi najboljšim se to dogaja".

Muraše naslednji četrtek čaka povratno srečanje s CSKA-jem, še prej pa je na vrsti obračun z Goričani, ki včeraj zaradi protesta niso trenirali. "Najprej moramo odigrati dobro tekmo v Gorici in poskušati nadoknaditi točke, ki smo jih izgubili proti Rudarju, ko se nam je zmaga izmuznila v zadnjih minutah. Šele po tekmi v Gorici bomo misli usmerili na CSKA," zaključi nekdanji nogometaš Rudarja.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
marianne1789

Bravo Muraši! Častno predstavlate naše barve.

Če de vse po sreči, iden doj v Sofijo, ker vas rejsan moren vidite v živo, kak Muraši bršete v evropi.

Čestitke in obilo uspehov še dale! Ide Mura v Evropo! Živeli Muraši, živelo ime Mura!!

copicar

Skupina 2

Nositelji: Nenositelji:
Dinamo Moscow NK Osijek or Kalmar FF
Bursaspor Arsenal Kiev
Young Boys/Zimbru Chisinau Spartak Trnava/Sligo Rovers
Steaua Bucuresti Renova or Gomel
ND Mura 05/CSKA Sofia Dundee United
Liverpool Maccabi Netanya/ KuPS Kuopio

copicar

Skupina 2

Nositelji: Nenositelji:
Dinamo Moscow NK Osijek or Kalmar FF
Bursaspor Arsenal Kiev
Young Boys/Zimbru Chisinau Spartak Trnava/Sligo Rovers
Steaua Bucuresti Renova or Gomel
ND Mura 05/CSKA Sofia Dundee United
Liverpool Maccabi Netanya/ KuPS Kuopio

copicar

idemo dale pa smo nosilci skupine :-)

Starejše novice