Navijaška skupina Black Gringos se je v teh težkih časih odločila za gesto vredno vsake pohvale. Člani navijaške skupine so namreč nakupili več kot tono prehrambenih izdelkov in jo podarili tistim, ki jih najbolj potrebujejo.

Tudi v času koronavirusa se pišejo lepe zgodbe in ena takšnih te dni prihaja iz Murske Sobote. Čeprav se je nogometno dejanje ustavilo in Black Gringosi s tribun ne morejo pomagati Muri, pa so se zdaj odločili, da bodo pomagali nekomu drugemu. 

"Od začetka epidemije s koronavirusom smo se vodilni člani naše navijaške skupine dogovorili, da bomo, kolikor bo v naši moči, pomagali vsem tistim, ki potrebujejo takšno ali drugačno obliko pomoči. Na pomoč priskočili vsem tistim, ki so nas najbolj potrebovali. Danes smo se odločili, da bomo pomagali Kriznemu centru za mlade - varni hiši in jim odpeljali nujno potrebne prehrambene izdelke, podobno tudi Škofijskemu karitasu. Tam bodo vso hrano odpeljali vsem tistim v Prekmurju, ki jo v teh časih najbolj potrebujejo. Naj še omenimo, da je bilo danes razdeljeno krepko čez eno tono prehrambenih izdelkov," so na svojem uradnem facebook profilu zapisali člani navijaške skupine Black Gringos.

Njihova poteza je na družbenih omrežjih že naletela na precejšen odziv, zahvalil se jim je tudi soboški škof Peter Štumpf. 

"Danes, na Veliki četrtek, so Black Gringosi, navijači nogometnega prvoligaša Mura, darovali tono hrane Škofijski Karitas Murska Sobota za ljudi v stiski. V njihovem, kakor tudi v imenu Karitas ter v svojem imenu se navijačem iz srca zahvaljujem. Voščim navijačem in nogometnemu klubu Mura blagoslovljene in upanja polne Velikonočne praznike in da bi se vsi skupaj čimprej varno in veselo zopet srečali na nogometnih zelenicah. Srčno velikodušni navijači resnično pomenijo čar nogometa in uspešnost kluba. Oni ne poznajo krize. Vedno zmagujejo, ker so srčni. Takšno srce pa je tudi pogumno srce, ki je zvesto in pripadno klubu in ljudem. Na takšno srce se vedno lahko zaneseš. Black Gringosi. Hvala vam. Na mnoga prijetna in zadovoljna nogometna leta," je zapisal Štumpf.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
5555557 (nepreverjen)

Pohvalno!

tuncika

ČESTITKE BLACK GRINGOSI...………..Niso kdorkoli, so pa navijači Mure s srcem. Bog vam plati za dobra dela ob pravem času.

12 (nepreverjen)

Bravo.

Mura je večna (nepreverjen)

Čestitke, kak na tribunaj tak tu najboukši.

Doncic.Ceferin (nepreverjen)

Vsaka čast.
Ko donirajo tisti, ki imajo malo je to še posebej pohvalno.
Seveda mislim v primerjavi z našimi miljonari.
Seveda pa je vsaka donacija pohvale vredna. Lp

Starejše novice