Nogometaši Mure so danes odigrali še zadnjo pripravljalno tekmo v Turčiji, od koder se bodo domov vrnili v sredo. Za njimi so priprave, ki so bile, tako kot lansko leto, žal zaznamovane tudi s poškodbami.

Črno-beli imajo že tretje leto zapored ta privilegij, da lahko pred zimskimi temperaturami pobegnejo v Turčijo, kjer opravijo drugi del priprav na spomladanski del sezone. Tokrat smo se jim na pripravah nekaj dni pridružili tudi sami in se prepričali, da so pogoji za delo vsekakor boljši kot v Sloveniji. 

Pogoji so boljši kot doma

V zadnjih dneh je sicer nogometašem nekoliko ponagajalo vreme, močan veter je namreč na tekmah, ki se jih tekom priprav odigra ogromno, povzročal nemalo preglavic nogometašem. V Antalyi, Beleku in drugih mestih v Turčiji naj bi se letno med zimskim premorom pripravljalo približno 1500 ekip iz celega sveta.

Temu primerno je poskrbljeno tudi za infrastrukturo, saj ima praktično vsak hotelski kompleks še svoja igrišča, število teh se seveda razlikuje. Predvsem ruski nogometni klubi radi zakupijo igrišča za dalj časa, pa čeprav jih vmes nekaj dni ni v Turčiji.

Kot so nam povedali domačini, klubi v tem času v Turčijo pošljejo neke vrste varnostnike, ki v tem času pazijo, da ne bi katera od ekip vadila na njihovem igrišču. Gre seveda za luksuz, ki si ga velike ekipe lahko privoščijo.

Zagodle poškodbe, a na moštveni duh to ni vplivalo

Seveda pa je tudi za ostale ekip več kot dobro poskrbljeno. Med njimi so tudi Muraši, ki tako že tretje leto prisegajo na priprave v Turčiji. V taboru črno-belih so s pripravami zadovoljni, največja prednost je seveda naravna travnata površina, ki manj obremenjuje sklepe, posledično naj bi bilo tudi manj poškodb.
Toda s slednjimi Muraši v zadnjih letih nimajo ravno sreče. Lani se je tako v Turčiji poškodoval Kevin Žižek, letos je bila Turčija žal "usodna" za Renata Simića in Matka Obradovića, ki sta z nastopi v letošnji sezoni že zaključila. Nekaj preglavic pa črno-belim povzroča tudi bolezen Jona Šporna.

Vzdušje v ekipi je, navkljub poškodbam, ki so se pripetile, odlično. Kot pravijo sami, priprave v Turčiji služijo tudi za "bildanje" ekipnega duha, saj se ekipa še nekoliko bolj poveže, nogometaši več časa preživijo skupaj in se navadijo en na drugega. Igralci tudi različno preživljajo prosti čas, nekateri na sprehodu, drugi ob kartah, tretji pa ob igranju videoiger.

Konkurenca v ekipi je zmeraj dobra

Tudi zadnja novinca Andrija Filipović in Marko Zalokar sta se dobro vklopila v ekipo, Šimundža pa je bil s tem, kar sta pokazala proti Lvivu zadovoljen. Jasno je, da je Mura, navkljub nekaterim poškodbam, dobila širino v kadru, kar bo, oziroma je že, dodobra zaostrilo konkurenco med nogometaši. Do konca priprav bo zanimivo videti, za koga je bila ta konkurenca dobrodošla, oziroma na drugi strani, če se kdo pod pritiskom ne znajde najbolj.

Muraši se v sredo vračajo domov, nato sledi še sklepni del priprav na spomladanski del sezone. Odgovor na to, kako dobro bodo znali unovčiti prednost, ki jo predstavljajo priprave v Turčiji, pa bomo verjetno dobili že kmalu.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ukilele (nepreverjen)

to odlično vzdušje tudi pojasni poraz proti kavkaškim klubom?

Mura je večna (nepreverjen)

ova mura ni niti senca one prave Mure
Ova je kao da bi igrali vajenci

In reply to by Ukilele (nepreverjen)

Ne lażi (nepreverjen)

Človek ne predstavljaj se kak Mura je večna zna se čidi je vzdevek. Rejsan je tou tak teško?

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Muraaaaa (nepreverjen)

Samo gazi...
Ajde Muraaaa

Un Poco Loco (nepreverjen)

Mura bo letos če bo volja ,želja in sreča pokalni prvak na domačem igrišču vso znanje igranja nogometa in izkušenj imajo zadosti za to lovoriko .

čarčil (nepreverjen)

Ma, dej ga srat pouyek!

In reply to by Un Poco Loco (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

Drislavci!!!!

čarčil (nepreverjen)

Nafta 1903 - NŠ Mura 5:2 (1:2)

In reply to by Čergoli (nepreverjen)

čarčil (nepreverjen)

18.52

2. SNL: Mura - Nafta 1:2

Nogometna zveza Slovenije

9.700 ogledov

In reply to by čarčil (nepreverjen)

Burja (nepreverjen)

Vinko si to ti ili tvoj mobilni?

In reply to by čarčil (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

Bo, bo zeloooo dobro razpoloženje, ko bodo v prvenstvu izgubljali kot na tekočem traku. Za dodatek pa še v pokalnem tekmovanju!!!

G23 (nepreverjen)

Šli so v turčijo pa zapravili čez 50.000€ ka so jin redno gor naklali, pa pol igralcov se poškodovalo. Rejsan je lejko odlično vzdušje.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice