Foto: OK Panvita Pomgrad
Odbojkarji Panvite Pomgrad so se v Ljubljani razveselili nove zmage. Nenad Šormaz, Jakob Rojnik in soigralci so po štirih nizih premagali Črnučane, ki pa so do zadnjega niza nudili čvrst odpor.

Ravenčani so v desetem krogu odbojkarskega prvenstva presenetili Kranjčane, Kamničanom pa ni zmanjkalo veliko, da bi zadali prvi poraz ACH-ju.

Po pričakovanjih se je odvil obračun Črnuč in Panvite Pomgrad, čeprav so se mladi Ljubljančani odlično upirali tretji ekipi državnega prvenstva. Prekmurci so nove točke slavili po štirih nizih. 

Sobočani so uvodni niz po podaljšani igri dobili z 28:30, drugega s 24:26, po zmagi Črnučanov s 25:23 pa je šlo najbolj gladko v zadnjem dejanju dvoboja, ki so ga varovanci Dejana Fujsa dobili s 14:25.

ČRNUČE - PANVITA POMGRAD 1:3 (28:30, 24:26, 25:23, 14:25)
Črnuče:
Mihelčič 2, Elikan 2, Prevorčnik, Gornik 4, Rojnik 15, Oman 8, Sešek 16, Marovt 3, Jančič 2, Valenčič 12, Ramšak, Karadža Pevc, Verdinek. Trener: Iztok Kšela.
Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 20, Avšič, Drvarič 9, Suhadolnik, Rojnik 16, Kovačič 2, Legen, Bedrač 11, Fužir 5, Jurić 2, Vrabl, Novak. Trener: Dejan Fujs.

Prvi in drugi niz po podaljšani igri

Že uvodne minute dvoboja v Dvorani Maksa Pečarja so nakazale, da bo to izenačen spopad. Dejan Fujs je po prvem odmoru posegel po domačem vodstvu z 9:7, Ljubljančani pa so zatem dosegli še dve točki za 11:7. 

Po asu Martina Valenčiča je bilo 16:12, po novem odmoru Fujsa pa je Gregor Mihelčič prispeval še blok za 17:12. Sobočani so se pred končnico le zbrali, s tremi zaporednimi točkami, dve je prispeval Nenad Šormaz, pa so izenačili na 20:20. 

Sledila sta napada Valenčiča za 22:20, po dveh napakah domačih je Urban Fužir napadel za 22:23, kljub temu pa so imeli Črnučani štiri zaključne žoge, a niso izkoristili niti ene. Ljubljančani so bili naposled le kaznovani, Šormaz pa je z blokom prispeval točko za zmago z 28:30.

Nič manj izenačen ni bil niti drugi niz. Sobočani so bili nekajkrat blizu, da se odlepijo, a si niso uspeli priigrati več kot dveh točk prednosti. Črnučani so po vodstvu 7:5 znova povedli s 17:16, Fujs se je odzval z odmorom, po katerem so Sobočani dosegli tri točke in v odmor prisilili tudi Iztoka Kšelo

Prekmurci po napadu Šormaza za 23:24 niso izkoristili prve zaključne žoge, saj je Matic Rojnik, ki se je v drugem nizu zaustavil pri osmih točkah, poravnal izid, je pa po napaki Luke Marovta niz z blokom za 24:26 odločil Urban Drvarič.

Tretji niz Črnučam, v četrtem prevlada Sobočanov

Črnučani so odločno odprli tretji niz, saj je bilo po bloku Valenčiča že 6:3, isti igralec pa je z asom povišal na 9:4. Fujs je po napadu Jake Seška za 11:5 posegel po še drugem odmoru, v katerem je uspel prebuditi svojo zasedbo.

Sobočani so se po bloku Fužirja približali na 14:12, kasneje pa so izenačili na 15:15. Nato so domačini znova dosegli tri zaporedne točke, a so se Sobočani še enkrat vrnili v igro. Žan Bedrač in Urban Drvarič sta izenačila na 19., 20., 21. in 22. točki, po izidu 23:23 pa je Valenčič niz z dvema točkama odločil v korist Črnuč.

To je razjezilo gostujočo zasedbo, ki je četrti niz odprla z 0:7, mladi Ljubljančani pa se zatem niso več približali na manj kot šest točk zaostanka. Po asu Jakoba Rojnika je bilo 8:17, Drvarič je povišal na 10:20, niz pa se je končal z najvišjo razliko, s 14:25.

Drvarič s petimi bloki

Pri domačih je bil s 16 točkami najboljši Jaka Sešek, Matic Rojnik je prispeval eno manj. Nenad Šormaz je za Panvito Pomgrad zbral 20 točk, osem že v uvodnem nizu, Jakob Rojnik se je zaustavil pri 16, štirimestno število točk pa je dosegel še Žan Bedrač. 

Izpostaviti velja tudi Urbana Drvariča. Organizator igre je zbral devet točk, odlično pa je igral tudi v obrambi, saj je Ljubljančanom podelil kar pet od skupno devetih soboških blokov.

Sobočani s sedmo zmago ostajajo na tretjem mestu lestvice državnega prvenstva, nove točke pa bodo lovili v soboto, ko v Prekmurje prihaja Salonit. Kanalcem za ovratnik vse močneje diha zadnji Fužinar.

Prekmurce še pred tem čaka prva tekma četrtfinala pokalnega tekmovanja, v sredo jo bodo gostili Kamničani.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
1235678 (nepreverjen)

Starejše novice