V današnji izjavi za javnost je Mestna občina Murska Sobota razkrila nekaj podrobnosti s včerajšnjega sestanka.

Včeraj je bil za soboško Muro dan D. Na sestanku med italijanskimi investitorji, županom Mestne občine Murska Sobota Antonom Štihcem in predsednikom kluba Miroslavom Topičem se je odločalo o usodi soboškega prvoligaša. Kot vse kaže, je sestanek obrodil sadove, saj je bil dogovor med Muro 05 in italijanskimi investitorji sklenjen.

Danes zjutraj so z Mestne občine Murska Sobota poslali izjavo za javnost, v kateri razkrivajo del včeraj sprejetih dogovorov.

Sporočilo objavljamo v celoti:

1. Med Mestno občino Murska Sobota kot lastnico nepremičnine – športnih objektov in površin nogometnega kompleksa Fazanerija (stadion, glavno in pomožno igrišče) in nogometnim klubom MURA 05, kot uporabnikom navedene nepremičnine, bo sklenjena 5 (pet) letna pogodba o uporabi te nepremičnine.

2. Stroške, ki so povezani s nemotenim funkcioniranjem prej navedenih nepremičnin - športnih objektov in površin nogometnega kompleksa Fazanerija in jih je do sedaj plačevala Mestna občina Murska Sobota, bo le-te plačevala tudi do konca nogometne sezone 2011/2012.

3. Od nogometne sezone 2012/2013 naprej bo nogometni klub MURA 05 prevzel vse stroške v zvezi z nepremičnino, ki jo uporablja (športni objekti in površine nogometnega kompleksa Fazanerija (stadion, glavno in pomožno igrišče)).

4. Mestna občina Murska Sobota bo še naprej sofinancirala delovanje nogometnega kluba MURA 05 v višini, ki je najmanj tako visoka kot je bila do sedaj (v letu 2011). Sredstva bo namenila klubu preko vsakoletnih javnih razpisov za programe športa v Mestni občini Murska Sobota.

5. Mestna občina Murska Sobota ima v proračunu za leto 2012 predvideno investicijo v izgradnjo reflektorjev ob glavnem nogometnem igrišču in modernizacijo avdio naprav (ozvočitve) na mestnem nogometnem stadionu v Fazaneriji.

6. Investitor bo v nogometni klub MURA 05 vložil sredstva za finančno sanacijo kluba in pokril sredstva za nemoteno delovanje kluba do konca letošnje nogometne sezone.

7. Podrobnejše informacije in obrazložitve predstavnikov investitorja v nogometni klub MURA 05 in vodstva nogometnega kluba bodo podana po podpisu vseh pogodb.

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tjas7greg
Prozac
plastika
someone18

in kdo so ti italijanski investitorji?

stipko

Drugi teden se bodo predstavili na tiskovni konferenci ;-)

copicar

Miro dober komentar na murskon valu,upam ka si marsikateremu nasprotniku zaprl gofljo.

maxxx

igralci pa v štrajk.....

hilic

precitao san ka obcina Novo mesto odstopa od gradnje sporske dvorana za evropsko prvenstvo v kosarki 2013. Tou stihec , vcasi deni v proracun gradnjo sportne dvorane. Mij mamo pejneze zatou. Obcinski svetniki vcasi se sestanote pa gradnjo sportne dvorane dajte v proracun. Pa crtajte gradnjo vrtca ali gradnjo parkirisca pred bolnico, vej pa bolnikon nede nikaj ce do hodili od auta po vodej

okroglazoga

Tomi pred meno se pravi tipični kreten!

copicar

okroglazoga ha ha ha prvič ka se strinjan steuf

t_s

Zdaj ali nikoli. Bili so že "rešitelji" v hrame fazanerija in se je pokazo rezulatat. Upan ka so zdaj se kate na mize, tuj z đokerame! Če si što zasluže prvo ligo v slo. je to maribor, te je pa sobota, ge lidgej idejo na tekmo z razlogon, vzpodbujanja, bodrenja, se kazanja, šinfanja, itd itd....kak koli pa, MURA 05 Ima ka je v prvi ligi in špila fusbal pred seme prekmurcame v soboto večer!
Luco de pa delo spartakus na etaže! ;)
Ljubim Muro nisem kriv....

bojci19

Meni ni jasno, kaksno logiko imate določeni! Ti copicar imas verjetno korist od tega. Boš lahko tam iz gostilne kukal na reflektorje;)

V Soboti bodo parkomati, benzin gre gor, velika brezposelnost, nič smiselnega se ne gradi, določeni nimajo za normalno življenje.... TU PA BOSTE GRADILI 400.000 eur vredne reflektorje!

ŽUPAN...tebe pa ne razumem, da se spustiš tako nizko, da odgovarjaš in se bojiš komentarjev na tem FORUMU! Te komentarje pišejo OTROCI, in ČLANI UPRAVE KATERI IMAJO PO VEČ RAČUNOV! AJA PA DA NE POZABIM verjetno tudi tisti z gostilne zraven Mure05!

400.000 eurov bo šlo samo tako iz računa...LJUDJE PA NIMAJO SLUŽB!!!!

Mater vam! SRAMOOOTA!!!!

copicar

bojci19 ti si sramota MURSKE SOBOTE

copicar

bojci pa še to,ti se ne brigaj od kec mo ge gledo reflektore,mogoče mo z gostilne, mogoče mo z tribune,mogoče z kopališča to je čista moja stvar glavno ka do reflektori svejtili na igrišču.Ka pa se tiče parkomatov te bi pa mogli že davno postaviti pa narod kaserati ,če so zabiti pa ščejo z avtojami notri v bauto iti verjetno si ti tudi med njimi ka se buniš.Po tvojem bi bila brezposenost menja če nebi bilo reflektorjev geli.Benzi pa isto nede falejši zaradi reflektorjev.
Pa ka boš znal nejsan dejte pa nej član uprave.

okroglazoga

Eni so živa sramota! Očitno se sami sebi smilijo in niti na zabavo, šport, igre idr. ne pomislijo! Smiliti se samomi sebi ne pomaga, včasih malo zajebancije pomaga, ka ne spadneš cilao v tej težkih časih v depresijo in samo gučiš kak je vse v kurci.

skandi

Bojci,pred cca 20 leti so sobški gospodje bili na vladi v NK MURA pa so jo zapravili,potem Suban pa jo je zapravo,pa Belec pa nika načik nej bilo.Vsi so isto naredili.Pa što je bil najbole bit??? LJUBITELJI MURE!
Pa zavolo toga ka so jo zapravili je nej šau bencin gor,nej se je davek zdigno čista nika se nej zgodilo ka bi MURA kriva bila za to ka tij navajaš.Občina tak ali tak stroške more plačati ker je to njeni objekt sicer bi propadnolo.-
Sicer pa faušija na višku!
Ge samo vüpan ka de se čim prle pošlihtalo vse skuper in ka de zadeva zalaufala.
BOJČI samo še nekaj:povej ti narode na forumi kelko pa tij pomagaš ND MURI05,kelko krat si že vstopnico küpo in bil na tekmi????
Po vsej verjetnosti "NIKOLI",če pa si že bil potem pa si sramota od sramote.

spss

bojči pa se zavedeš ka de eno par prekmurski lujde delo melo kda do te predvidevan betonske reflektore gor postavlali !

Vupan samo ka je vse ka mijslijo delati z muro pošteno, pa ka mo jo še duga lejta gledali v 1 ligi in enoga dneva slavijli naslov !

marjetica

Kruha pač ne bo, bodo pa igre :))

mis

Ka si nori, pa ka si ti antišport+gorgona+viola!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice