V St. Moritzu se je ob 10.25 uri pričel drugi ženski superveleslalom za točke svetovnega pokala. Kot prva je nastopila tudi Ilka Štukec, ki je ravno tam osvojila svoj prvi smukaški svetovni prestol.

Po severnoameriški turneji znova privajanje na evropski sneg

Za Ilko Štuhec so to so prve tekmovalne preizkušnje po devetmesečnem premoru. Štuhčeva je na letošnjih tekmah smučala nekoliko zadržano, kar je posledica primanjkljaja snežnega treninga zaradi saniranja poškodbe.

Štuhčeva je otvorila današnjo tekmo

Prva ženska evropska postaja v hitrih disciplinah bo danes St. Moritz, kjer je Štuhčeva osvojila svoj prvi smukaški svetovni prestol. Na superveleslalomih na tem prizorišču je sicer segla najvišje z devetim mestom marca leta 2016. Danes je Štuhčeva odprla superveleslalom s startno številko 1.

Štuhčevi se je kljub težki vidljivosti in nekaj napakam tudi ob današnji vožnji poznalo pomanjkanje snežnih kilometrov v zadnjih mesecih. Večkrat je zapeljala iz idealne linije in krepko zaostala za najboljšimi. Ilka je na kocu pristala na 32. mestu in ostala brez točk.

Italijanka Sofia Goggia je kljub težavam v zadnjem delu proge, kjer je izgubila palico, prismučala do zmage. Drugo mesto je s pičlim zaostankom osvojila Italijanka Federica Brignone, tretja pa je bila Američanka Mikaela Shiffrin.

V Lake Louisu v Kanadi je bila Ilka še nekoliko zadržana. Spomladanski del na snegu je izpustila zaradi okrevanja, kar se je poznalo v Kanadi, predvsem pri manj napadalnem smučanju, ki je Mariborčanko sicer krasilo na smukaških proga, poroča STA.

Uvodni tekmovalni konec tedna nove sezone v hitrih disciplinah je odprla s 17., 20. in 21. mestom. Cilji so bili seveda višji, a si v njeni ekipi seveda veliko več obetajo od tekem na stari celini.

Uvodni superveleslalom sezone je pripadel Nemki Viktorii Rebensburg, lanski superveleslalom v St. Moritzu je pripadel Američanki Mikaeli Shiffrin, ki prepričljivo vodi v seštevku svetovnega pokala po sedmih tekmah nove sezone.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ssslpoin (nepreverjen)

mal azurirajte clanek. Ilka brez tock na 32 mestu.

Anti Ilka (nepreverjen)

Gotofa je štajerka antipatična s tistim njenim posiljenim režanjem.Upam,da se sedaj režita prejšnji trener in maserka,ki ju je na tak hinavski način odpustila s pomočjo tiste njene pametne matere Darje Črnko.Praf ji je tak,da bo vedla,da se zmagovite ekipe ne smeš rešit na tak hinavski način kot je to storila Ilka.

? (nepreverjen)

Anti...
da rečemo prav ji je ni ravno v redu, AMPAK!
Tile zvezdniki niso nikoli zadovoljni, vsi se jim morajo klanjati in tako seveda stalno iščejo neke nove izzive. Res je imela s prejšnjo ekipo Slovencev vrhunske rezultate in konja ki vleče se ne menja...

In reply to by Anti Ilka (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

32 mesto je do kurca

In reply to by ? (nepreverjen)

Starejše novice