Pomurski judoist Adrian Gomboc je na svetovnem prvenstvu v Tokiu v kategoriji do 66 kg poskrbel za prvi slovenski zmagi. Predčasno ga je nato v slačilnico poslal drugopostavljeni Japonec Joshiro Murayama.

Gomboc, nosilec dveh odličij z evropskega prvenstva, tudi evropski prvak 2018, je v uvodu pometel z Ka Yau Leonom Taylorjem Chowom iz Hongkonga. Prekmurec na začasnem delu v Ljubljani je dvakrat poskusil v parterju, a se je tekmec izvil, prvi poskus meta je tekmec še preprečil, v drugem pa padel za ipon, poroča STA.

Haozheng Chen iz Macaa v drugi borbi je bil prav tako nedorasel tekmec varovancu Roka Drakšiča. Potem, ko prvi prijem v parterju ni uspel, je bil Gomboc uspešen pri drugem in po dobri minuti in pol predčasno končal tudi to borbo.

V boju za osmino finala pa je bil njegov tekmec v slovitem Nippon Budokanu, ki je znan tudi po največjih koncertih v mestu, po pričakovanjih drugi nosilec Japonec Joshiro Maruyama. Šestindvajsetletni Japonec je bil boljši tekmec. Ko je slovenski tekmovalec prejel dve kazni, se je bil prisiljen popolnoma odpreti in Murayama je minuto in 12 sekund pred koncem borbe dosegel odločilni met.

"Na svetovnem prvenstvu ni lahkega žreba. A tudi z Japoncem sem pričakoval zmago, saj sva bila lani na treningih v Franciji izenačena. Z njim se veliko lažje borim kot denimo z njegovim rojakom Abejem. Bil je malo boljši, a tudi zaradi napačnih odločitev sodnika. Moja prva kazen je bila na meji, saj je Japonec počel enako kot jaz. Po drugi kazni sem se moral odpreti, iti na vse ali nič, saj bi sicer dobil še tretjo kazen, in to je izkoristil ter me res lepo vrgel s čisto tehniko," je tekmo za STA pokomentiral Gomboc, ki je bil zadovoljen, da je osvojil vsaj nekaj točk za svetovno lestvico in olimpijske igre 2020.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pancho villa (nepreverjen)

Adrian ti si naš prekmurski ponos.

Edo (nepreverjen)

Lajci d o o vam spuca to kar tako

Starejše novice