V Assnu na Nizozemskem bo ta konec tedna devetnajsta, predzadnja dirka svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu. Na dirki svetovnega prvenstva se bo za skupno tretje mesto potegoval Tim Gajser.

Letošnja končnica svetovnega prvenstva je zanimiva predvsem zaradi boja za tretje mesto, kjer ima Gajser še možnosti za napredovanje. Prvi mesti sta oddani že nekaj dirk. Jeffrey Herlings ima prednost kar petindevetdesetih točk in Antonio Cairoli je praktično brez možnosti za potrditev lanskoletnega naslova svetovnega prvaka. Italijan se bo moral letos kot kaže zadovoljiti z naslovom podprvaka, med tem ko je Herlings pripravljen na domače slavje. 

Tim Gajser pa se še vedno spogleduje s tretjim mestom v prvenstvu, za kar ima z odličnimi predstavami na zadnji dirkah in z nekaj športne sreče ob ugodnem razpletu med ostalimi konkurenti še vedno realne možnosti. Clement Desalle ima na tretjem mestu osemindvajset točk prednosti pred Gajserjem, a do konca sezone so še štiri vožnje. Gajser se je na dirko pripravljal na Nizozemskem, kjer so z ekipo pripravljali ustrezne nastavitve

Kvalifikacije bodo v soboto popoldne. Dirka kategorije MXGP bo na sporedu v nedeljo. Prva vožnja bo ob 14.15, druga ob 17.10. 
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice