Na Portugalskem bo ta konec tedna peta dirka svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu. V Aguedi bosta barve AMZS zastopala Tim Gajser in Klemen Gerčar, ki sta bila minuli vikend v Italiji deležna bučne podpore slovenskih navijačev.

V nedeljo bi se znalo zgoditi, da bi jo motokrosistom zagodel dež, a organizator zagotavlja, da je proga, ki jo hvalijo številni predstavniki v svetovnem prvenstvu, v odličnem stanju.

"To je ena najlepših prog v koledarju. Na površju je zelo mehka, spodaj pa trša, z nekaj kamenja. Dirke se veselim, videli bomo, kaj lahko storimo tokrat. Upam, da mi uspe doseči rezultat, ki si ga tako želim," je povedal Tim Gajser.

Klemen Gerčar je bil v Italiji blizu točk, saj jih je zgrešil za vsega dve mesti oziroma za nekaj sekund. Prikazal je zelo borbeno vožnjo in dobro hitrost, kar dokazuje, da se njegova forma stopnjuje. 

Favorita za najvišja mesta tudi na Portugalskem ostajata Jeffrey Herlings in Antonio Cairoli, ki mu pretekli vikend na domačem terenu ni uspelo zmagati. Herlings je sezono začel silovito, na štirih dirkah je zmagal že trikrat, njegova prednost pred Cairolijem pa znaša deset točk. Tim Gajser je skupno deveti. 

Kvalifikacije bodo na sporedu danes ob 18.10, dirka pa bo v nedeljo, s prvo vožnjo ob 15.15 in drugo ob 18.10

Na drugi dirki EMX 250 tudi Luka Milec 

Luka Milec bo na Portugalskem tekmoval na drugi dirki evropskega prvenstva EMX 250, potem, ko je prvo dirko zaradi bolezni izpustil. Milec se bo v kategoriji EMX 250 pomeril prvič, saj je še lani tekmoval v kategoriji EMX 125, vendar pa je bil večji del sezone poškodovan. Prva vožnja bo danes popoldne, druga v nedeljo dopoldne.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čarni vrag (nepreverjen)

Logika vam dela preglavice. Če si Gajser želi zmagati, potem tudi upa, da bo zmagal.

Starejše novice