Ena izmed bolj znanih stavb v Murski Soboti bo očitno dočakala svoj konec.

Danes smo v Murski Soboti opazili, da se je, kot vse kaže, začelo rušenje nekdanjega Potrošnika. Stavba je sicer že nekaj časa v lasti Mercatorja, pri slednjem so lansko leto predstavili načrte, kako naj bi izgledal nov trgovski center, ki bo zrasel na tem mestu.

Skupna površina Mercatorjevega trgovskega centra naj bi obsegala približno 4.350 kvadratnih metrov, v sklopu projekta pa je poleg parkirišča predvidena še ureditev zunanjih zelenih površin, površin za pešce in kolesarskih stez ter otroško igrišče.

V novem Mercatorjevem trgovskem centru naj bi bil predviden večji samopostrežni market s prodajno površino približno 2500 kvadratnih metrov, ki bo ponujal širok izbor živil in življenjskih potrebščin. Ponudbo bodo dopolnjevali še kavarna in sklop najemniških lokalov različnih velikosti v skupnem obsegu 925 kvadratnih metrov.

Prodaja in najem

Kot sicer pišejo Finance, največji slovenski trgovec Mercator še naprej prodaja poslovno nepotrebno premoženje, med drugim tudi številne trgovine in trgovske centre, ki jih nato ponavadi vzame nazaj v najem.

Paket nepremičnin so kupile novoustanovljene družbe, katerih lastništvo se konča pri kranjskem podjetju Iskra Impuls, ki je v večinski lasti Anteja Bračića.

»Pri vseh prodajah trgovin gre za tako imenovani sell and lease back posel, kar pomeni, da je Iskra Impuls trgovine odkupila in jih bo Mercatorju zdaj oddajala. Kupila pa je tudi nekaj razvojnih zemljišč, med drugim v Murski Soboti, kjer je dogovor, da trgovino zgradijo in jo nato oddajo Mercatorju, s čimer bo trgovec širil prodajno mrežo na nove lokacije,« še pišejo Finance.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gujzek (nepreverjen)

Murska je že vsega polna ,naj se samo ta nesnaga očisti in mesto ne bo imelo vonja po ,pa da ne bom omenjal ,veste kaj si narod misli.

Debeli fuknjenec (nepreverjen)

Najvekša nesnaga san jes v varaši in seveda ka trbej spucati takše lidij kak san jes zato ka samo socialno trošimo. Smrdijmo pa na kilometer vkraj.

In reply to by gujzek (nepreverjen)

orglice (nepreverjen)

Začela so se dela pri stavbi nekdanjega Potrošnika ! Ja kje pa bomo sedaj prezimovali ??

In reply to by Debeli fuknjenec (nepreverjen)

micikaaa (nepreverjen)

Kapitalizem je red in disciplina......je pa strup za tiste, ki bi živeli na drug račun......KUL na smetišče zgodovine....ŽIVELA EU....

krumplin (nepreverjen)

Na tuji račun krade, ve se kdo, že 30 let. Začel je z orožjem,,,,,,,,,,

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Naj se smejim ali jočem kda takšno norost prečitam. Red pa disciplino imajo pri kriminali in lopovstvi o šterem namm poročajo sakši den. Mercator je pa itaj Twito uničo pa njegov Bavčar fcuj.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

dir (nepreverjen)

potrošnik je kak zgleda soboški rog, pun odpadkov in še česa!

Apusdei (nepreverjen)

Poln cepilcev, sodeč po slikah.

In reply to by dir (nepreverjen)

Soboski huligan (nepreverjen)

Zdaj bo problem ka nede mogo cigan cule vec tan spate

. (nepreverjen)

Slovenci smo si redno zjebali merkator.
Ene trgovine smo nej sposobni voditi, banke, tovarne, z lesa ki nam leži pred nogami ne veno nič narediti.. Ide vse u kurac in ta samostojnost.

Ograček (nepreverjen)

Mercator je že v poceco Lj.župan pa njegova drušcina...

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Murin logotip je še na oknih.

gost1 (nepreverjen)

Stran od Mercatorja

vodka (nepreverjen)

Ma boukše cene kak špar samo eni se dajo tan fajn nategniti tak na süjo ka sploj ne vejo. Sigdar bom rajši šou v mercator kak špar recimo.

In reply to by gost1 (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

Končno, da se ta sramota v centru mesta uredi, ampak skoda da zraven te sramote sedaj propada hotel diana!!!! Kaj ni res nobenega sposobnega cloveka da bi diano zalaufal naj si vzamejo za zgled medical center v rogaski slatini... Zdravstvene storitve plus prenocisca po zmerni ceni

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice