Tri tedne pred 55. Zlato lisico so organizatorji podpisali pogodbe z generalnim sponzorjem Zavarovalnico Sava in pokroviteljem veleslaloma Novo KBM. Za jubilejno 50. izvedbo tekme za svetovni pokal za zdaj obetavne napovedi.

S predstavnikom organizatorja tekmovanja za Zlato lisico generalnim sekretarjem Srečkom Vilarjem sta pogodbo podpisala predsednika uprav Zavarovalnice Sava David Kastelic in Nove KBM John Denhof.

"Prepričani smo, da bomo uspeli zadržati dogodek v Mariboru in da bo Zlata lisica taka, kot se spodobi. Vase bomo naredili, da bo dogodek v Mariboru nepozaben. Zlata lisica bo najboljša, če bo pri nas doma," je povedal predsednik uprave Zavarovalnice Sava, ki je že vrsto let generalni sponzor tekmovanja.

Proga za svetovni pokal in Snežni stadion sta namreč že sedaj dobro zasnežena in ob primernih temperaturah bodo organizatorji že kmalu uspeli pripraviti dovolj dobro snežno podlago. Kontrola snega je sicer na sporedu 23. januarja.

"Nova KBM je zelo ponosna, da je lahko del Zlate lisice. Že več kot dve desetletji smo del tega dogodka in v naših načrtih je, da bomo še naprej. Za nas ni pomembne le poslovni del tekmovanja, ampak predvsem vrednote, ki jih v sebi nosi Zlata lisica. To je velik dogodek ne le za Maribor, temveč tudi za Slovenijo," je pred podpisom pogodbe povedal Denhof.

FIS zadovoljen z investicijami v zasneževalni sistem

"Še vedno skušamo obdržati osnovno rdečo nit, torej da v Maribor prinesem tisto, kar se dogaja v okviru smučarske karavane," je uvodoma povedal Vilar, ki je pohvalil sodelovanje z novo slovensko vlado in premierjem Marjanom Šarcem. Zaradi petkovega termina si obetajo večji obisk gospodarstvenikov, otrok, učencev in dijakov. "V tej smeri smo bili uspešni. Računamo na to, da bi bil v petek pod Pohorjem pravi smučarski praznik," je poudaril.

Vilar je izpostavil, da organizacija dogodka poteka že od konca lanskega tekmovanja. Prejšnje leto je Zlata lisica gostovala v Kranjski Gori, po opravljenih analizah, predvsem tehničnega dela, pa so našli skupni jezik z upravljavcem smučišča Marpromom, ki je pred letošnjo smučarsko sezono nabavil nov sistem zasneževanja. Ta novica je razveselila tudi Mednarodno smučarsko zvezo.

"Investicija se že kaže na trenutni podobi Snežnega stadiona in z malo sreče bomo imeli zagotovo dve uspešni tekmi. Računamo, da bi še v tednu pred snežno kontrolo izpeljali treninge ženske in moške smučarske reprezentance," je razkril generalni sekretar tekmovanja.

Proga že relativno dobro zasnežena

Ob pestrem dogajanju pod Pohorjem organizatorji pripravljajo tudi javni žrebanji na Trgu Leona Štuklja. Na četrtkovem žrebanju bo nastopila skupina Šank Rock, na petkovem pa Prismojeni profesorji bluesa. V prodaji so že tudi karte za obe tekmi, cene ostajajo iste lanskim - 10 evrov za odrasle in 5 evrov za otroke, posebno akcijo pa so pripravili tudi za šolske skupine

"Imamo relativno dobro zasneženo progo in z nekimi popravki lahko pozitivno gledamo proti tekmi. To pomeni, da smo skoraj zagotovo prepričani, da bomo tekmo 1. in 2. februarja izpeljali pod Pohorjem," še poudarja Vilar.
 

Prijavljenih že več kot sto tekmovalk, na čelu s Shiffrinovo

Za Zlato lisico so že prijavljene vse najmočnejše reprezentance, na čelu s ta hip najboljšo smučarko na svetu Mikaelo Shiffrin. "Prijave so v skladu z našimi pričakovanji. V tem trenutku je prijavljenih 111 tekmovalk iz 23 držav, prijave pa so še vedno odprte. Skupaj imamo že potrjenih 308 udeležencev," stanje prijavljenih tekmovalk razkriva generalni sekretar tekmovanja.

Pohorska strmina vse bolj zasnežena.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice