Foto: Peter Dominko
Murska Sobota je bila danes središče slovenskega kolesarstva, v centru mesta so namreč gostili 2. kriterij mesta Murska Sobota.

Kolesarski klub Tropovci je v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota v središču mesta organiziral 2. kriterij mesta Murska Sobota, na katerem je v razredu amaterjev, mlajših in elitnih kolesarjev nastopilo več kot 300 tekmovalcev iz različnih starostnih kategorij. 

Kriterij je v vseh tekmovalnih kategorijah štel za Pokal Slovenije pod okriljem Kolesarske zveze Slovenije. V kategorijah mlajših mladincev in mladink, starejših mladincev mladink ter U23 in Elite kategorije so bili okronani novi državni prvaki v kriteriju.

Zbralo se je več kot 300 kolesark in kolesarjev

»Ker zaradi državnega prvenstva dirkajo samo domači kolesarji, je to zelo lepa številka. V naslednjem letu bomo verjetno vključili tudi tekmovalce iz tujine in bo številka verjetno še večja,« je za Sobotainfo dejal Slavko Vukan, predsednik Kolesarskega kluba Tropovci.

V središču Murske Sobote je v različnih starostnih kategorijah nastopilo okrog 330 kolesarjev iz praktično vseh domačih klubov. Na domačih cestah je v članskem razredu nastopil tudi bivši član tropovskega kluba Žiga Horvat, ki zdaj nastopa za avstrijski Hrinkow Advarics.

Vukan je bil kot predstavnik kluba organizatorja vesel, da je prijetno junijsko vreme v središče prekmurske prestolnice zvabilo tudi lepo število gledalcev:

»Malo so nam sicer zagodla dela v središču mesta, pri rondoju pri Zvezdi, vendar nam je vseeno uspelo izrisati zanimivo in tehnično zelo zahtevno progo. 

Je pa lepo, da se dirka pomakne med ljudi, v mesto, kjer je to lahko spektakel tudi za gledalce, ne zgolj za tekmovalce. Kolesarje je na dirki spodbujalo kar nekaj gledalcev, upam samo, da bo vreme zdržalo do konca dirke.«

Foto: Peter Dominko

Med domačimi upi najboljši Denis Lebar

V kategoriji deklice C je bila najboljša Živa Bohak iz Perutine Ptuj, med deklicami B je zmago slavila Maja Vurušič iz Adrie Mobil, Stella Lindič, pravtako tekmovalka novomeškega kluba, pa je bila najboljša med deklicami A. 

Vesna Potočnik iz BTC City Ljubljane je postala državna prvakinja v kategoriji mlajših mladink, med starejšimi mladinkami pa je naslov državne prvakinje šel v roke Neže Županič iz Adrie Mobil.

Med dečki C se je zmage veselil Žiga Vrtar, ki nastopa za Adrio Mobil, Urban Hvastija, sicer sin Martina Hvastije, nekdanjega kolesarskega profesionalca in zdaj športnega direktorja kolesarske zveze, ki je bil prav tako prisoten v Murski Soboti, je bil kot član Pogi Teama najboljši med dečki B. 

V kategoriji dečkov A se je prvega mesta razveselil Maks Olenik, kolesar Meblojogija. Med mlajšimi mladinci so dvojno zmago slavili pri Pogi Teamu, Bor Ebner pa je bil po pobegu z Bastianom Petričem premočan za zasledovalno skupino. Žak Eržen (Adria Mobil) je za naslov državnega prvaka zbral največ točk v konkurenci starejših mladincev.

V članski konkurenci je bil z 39 osvojenimi točkami najboljši Jaka Špoljar, ki nastopa za avstrijski Tirol KTM, domačin Žiga Horvat pa je osvojil tretje mesto.

Med upi domačega kluba se je s tretjim mestom med dečki B izkazal Denis Lebar. Bor Berlak, ki je v dirki mlajših mladincevi nekaj časa lovil ubežni par iz Pogi Teama, je bil šesti, Alen Žitnik pa je bil med dečki A osmi.

Maša Žalig je dirko deklic B končala na sedmem mestu. Vse rezultate najdete na tej povezavi.

Foto: Peter Dominko
Foto: Peter Dominko
Foto: Peter Dominko
Foto: Peter Dominko
Foto: Peter Dominko
Foto: Peter Dominko
Foto: Peter Dominko
Foto: Peter Dominko
Foto: Peter Dominko

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vfghjz (nepreverjen)

Zmagali so pa tej ka propagerajo to... ene reklame enoga plakata nejsan zasledil. Vido san ka zaprejta cesta ali sploj nejsan znal zakoj?? Tak ka gledalcov nej bilo razen keri so verjetno slučajno peški v mesto šli

km (nepreverjen)

Drugo leto trbej veliko reklamo napraviti !

In reply to by vfghjz (nepreverjen)

potačč (nepreverjen)

Se strinjan, dokler san nej zdaj odpro to novico sploj nejsan znao ka de se, oziroma ka se je to dogajalo v Soboti. Pa bi sigurno šou poglednit, če bi znao. Veeeeeeeelki minus za organizatora.

In reply to by vfghjz (nepreverjen)

Starejše novice