FOTO: Jure Banfi
Balonarji so se podali v lov na lisico, preverite, kakšen izziv jih čaka danes.

Slovensko odprto državno prvenstvo in svetovno predprvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni v Murski Soboti je torej v polnem pogonu. Baloni so včeraj vzleteli že kmalu po 6. uri zjutraj in zapolnili nebo nad Pomurjem. Ves dan pa so slikoviti prizori polnili tudi Instagram in Facebook objave Pomurcev.

Baloni v lov na lisico

Na slikah, ki so navdušile širno Slovenijo, so baloni res krasni, a v kakšnih izzivih se tekmovalci sploh merijo? Zanimiv vpogled v pravila posameznih disciplin ponuja uradna spletna stran prvenstva. Tekmovalna naloga včerajšnjega popoldanskega poleta je denimo bil Lov na lisico:

 »Lisico predstavlja balon, ki ga ne upravlja tekmovalec, lovske pse pa vsi tekmovalci. Navadno lisica poleti nekaj minut pred tekmovalci. Direktor tekmovanja omeji čas, ko lisica leti. Na mestu pristanka lisice se razprostre tarča, ki jo morajo tekmovalci z metom markerja zadeti. Rezultat naloge je razdalja med markerjem in ciljem. Najboljši je tisti, ki je marker vrgel oziroma označil čim bližje tarči,« pravila igre Lov na lisico pojasnjujejo na spletni strani hotairballoons2020.com.

Balonarji so na skupnem štartu vzleteli z Letališča A2 Murska Sobota. Prvi cilj je bil v bližini centra Expano, nato je lisica pobegnila v okolico Černelavcev. Nekaj navdušujočih utrinkov včerajšnjega dogajanja v objektiv ujela tudi naša ekipa. Oglejte si jih v fotogaleriji.

Kdo je včeraj ukrotil nebo?

Sicer pa so znani že tudi rezultati prvega dneva prvenstva. 

Kot kaže, trenutno vodi Dominic Bareford (VB) sledita mu Helmut Pöttler (AUT) in Petr Kubiček (CZE). Med Slovenci je medtem najboljši Vito Rome na 10. mestu.

Celotno razvrstitev si lahko ogledate tukaj.

Izziv dneva: 3D oblika

Zanimivi tekmovalni podvigi se nadaljujejo tudi danes. Tokrat se bodo balonarji pomerili v nalogi 3D oblika

»Direktor opiše točkovalni zračni prostor (navadno je to geometrijska oblika, določena s koordinatami in izbrano nadmorsko višino), v katerem poskuša tekmovalec opisati čim daljšo pot. Rezultat je skupna dolžina vseh poti skozi točkovalni prostor, zmagovalec pa je tisti, ki ima največji seštevek.«

Balonarje lahko tokrat ujamete v Veržeju, Križevcih pri Ljutomeru, Banovcih, Bakovcih, Dokležovju ter na Letališču Murska Sobota. Kot še posebej zanimivo razgledno in foto točko organizatorji sicer priporočajo cesto Bakovci-Ižakovci in Letališče Murska Sobota.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
izj79653

To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje. Osrednji mesec sem dobil 27936 EUR za delo 3 ure na dan. Začel sem štiri mesece prej in vseeno hitro odnesel domov, od 7645 do 9264 evrov vsak teden.
tukaj .................... >>> www.WebJob33.Com

Privatnikkkkk (nepreverjen)

Dunom povejte luden ka je pojnt tega tekmovanja ....saj zmeu vrejd neven samo vlufte glejdan pa nikaj ne razmin dajte nam lajkam malo približajte kak se skuper poteka???????Ka mo znali navijat...

Starejše novice