FOTO: Jure Banfi
V Mariboru so se predstavili slovenski tekmovalci smučarskih reprezentanc, ki jih že kmalu čakajo prve preizkušnje. V izteku tekmovanja za Zlato lisico seveda nista manjkala niti Ilka Štuhec in Filip Flisar.

Člani slovenskih zimskih reprezentanc, ki tekmujejo pod okriljem Smučarske zveze Slovenije, so se zbrali na tradicionalni predstavitvi reprezentanc pred začetkom sezone. Druženje z mediji v Mariboru pod Pohorjem je bilo tudi slovesne narave.

FOTO: Jure Banfi

Posebna priznanja v obliki kipca so prejeli tisti, ki so v lanski sezoni stali na zmagovalnem odru. To so bili Ana Bucki, Meta Hrovat, Žan Kranjec, Jakov Fak, Tim Mastnak, Rok Marguč, Žan Košir, Filip Flisar, Jernej Damjan, Anže Semenič, Peter Prevc, Nika Križnar in Jure Aleš, ekipe v smučarskih poletih, moška ekipa v smučarskih skokih, ženska ekipa v smučarskih skokih ter mešana ekipa v telemark smučanju.

FOTO: Jure Banfi

S posebnim govorom in darilom so se nekdanji smučarski asi, kot so Bojan Križaj, Jure Košir, Urška Hrovat, Špela Pretnar in drugi, posvetili alfi in omegi slovenskega smučanja Tonetu Vogrincu.

Ilka sama sebi največji izziv

Še posebne pozornosti je bila danes deležna mariborska smučarska šampionka Ilka Štuhec, ki se to sezono vrača po enoletnem premoru zaradi poškodbe kolenskih vezi. Nove sezone se zaradi tega še posebej veseli in komaj čaka začetek. Pričakovanja in apetiti pred sezono so visoki. Tega šampionka Ilka Štuhec ne skriva, a se ne obremenjuje s konkurenco. 

»Tako tali tako je vedno čas največji nasprotnik, največja konkurenca, res pa je že kar nekaj časa preteklo, tako da bom sama sebi tisti največji izziv, ki ga moram premagati,« je povedala Mariborčanka.

Flisar v očetovski vlogi, Kosi močno motiviran

Domačin Filip Flisar v novi sezoni cilja na konstanto v doseganju dobrih rezultatov. Očetovske vloga mu je motivacija. »Težko je usklajevat dva treninga na dan, dojenje, previjanje, ampak ja, nekak sem to prvotno krizo zgural, treniral sem v redu, tak da vse je pod kontrolo,« je bil dobro razpoložen bradati Mariborčan.

V sezono z dobrim izhodiščem in močno motiviran odhaja tudi Klemen Kosi. »V superkombinaciji kot trinajsti na svetu, mislim da, ker sem že v prejšnjih sezonah ciljal zelo visoko bom tudi nadaljeval s tem v tej sezoni, ni pa mogoče samo na eno disciplino računat. Verjamem, da tudi v superveleslalomu in smuku nisem pokazal vsega kar znam,« je povedal jezični Kosi.

Konkurenca je močna, priznavajo vsi. Najprej jo bodo izkusili alpski smučarji, Ilka Štuhec pa se bo tekmovalni karavani v svetovnem pokalu znova pridružila 30. novembra v Lake Louisu.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tomo vinkovič (nepreverjen)

tone se je ločil od babe

kako imenujemo seda to babo

Ta baba se od sedaj naprej imenuje FRAJTONERCA

POVEJ NAGLAS (nepreverjen)

Starejše novice