Pomurci v Miamiju videli blesteči predstavi slovenskih košarkarskih asov Gorana Dragića in Luke Dončića .

Težko pričakovan košarkarski dvoboj Gorana Dragića in Luke Dončića v severnoameriški košarkarski ligi NBA ni razočaral. Oba sta blestela za svoji moštvi, na koncu pa je Dragić z izjemno predstavo in trojnim dvojčkom Miami Heat popeljal do zmage s 105:99 nad Dallas Mavericks Dončića.

Okoli 2000 slovenskih navijačev, med katerimi so bili tudi številni Pomurci, je bilo v dvorani American Airlines priča zgodovinskemu srečanju nosilcev zlate slovenske reprezentance na Eurobasketu 2017. Tako Dragić kot Dončić sta se jim oddolžila z izvrstnima predstavama. V boju med izkušnjami in mladostjo pa je na koncu prevladal veteran Dragić, ki je bil s 23 točkami, 12 skoki in 11 podajami igralec tekme.

Slovenca najboljša igralca svoje ekipe

Kapetan reprezentance in najkoristnejši igralec z zadnjega evropskega prvenstva se je še posebej izkazal z borbeno igro v zadnji četrtini in svoje moštvo popeljal do 37. zmage v sezoni (ob 38 porazih). S tem se je Miami v lovu na končnico vrnil na osmo mesto vzhodne konference, ki še vodi v zaključne boje.

Dvajsetletni Dončić je tekmo končal z 19 točkami, osmimi skoki in sedmimi podajami, s tem je bil prvi strelec in podajalec svoje ekipe, ki z 29 zmagami in 46 porazi že nekaj časa ni več v igri za končnico.

Akcije Dragića in Dončića slovenski navijači nagradili z navijanjem

Od samega začetka tekme je bilo v dvorani čutiti močan slovenski naboj. Vsako akcijo Dragića in Dončića so slovenski navijači nagradili z glasnim navijanjem, oba pa sta tudi hitro nakazala, da bosta imela pomembni vlogi na tekmi. Dragić je sprva z natančnimi podajami predvsem razigraval soigralce, Dončić pa je hitro zadel dve trojki.

"To je bila zelo pomembna tekma. Lovimo končnico, tu pa je bilo tudi 2000 slovenskih navijačev. Nasproti je stal Luka in vsi vemo, da moraš dobro igrati proti Luki, če želiš zmagati. In na koncu smo naredili vse, da smo prišli do te zmage," je v prvi izjavi po koncu tekme dejal Dragić.

Miami je po slabem prvem polčasu, ki ga je izgubil z 49:59, v drugem dolgo lovil priključek. Boljša igra v obrambi je moštvu omogočila postopen povratek, ki ga je unovčilo v zaključku. "V prvem polčasu smo bili izjemno slabi v obrambi. Zato smo se ob polčasu pogovorili in poiskali rešitve. V drugem polčasu smo nato šli 'na polno'," je dodal Dragić.

FOTO in VIDEO: Denis Furek

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Putin (nepreverjen)

Spet je Dragic pokazal da je on najboljsi vodja ekipe in uato so tudi zmagali!
Doncic spet samo pretiraval z egoizmom in metal nekaj brez veze na kos, Luzer egoshooter!

N (nepreverjen)

dončič v senci dragiča - kot na evrops.prvenst2017-se ga je pač ustrašil

košarkaš (nepreverjen)

Slovenski debili šli gledat ameriške košarkaše, ki se požvižgajo na sLOVEnijo !

? (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

košarkaš, mogoče si pa ti debil pa tega še nisi ugotovil! Vprašaj svojo okolico kaj si misli o tebi!

In reply to by košarkaš (nepreverjen)

alkimist

Haha, ka dela favšija. Ne sekejraj se, zadnji vikend v juniji je pred vrati. Hladilna torba, kanister vina, papuče in pičiš via Kanegra. Boš tudi ti del množičnoga gostovanja Slovencov v tujini.

In reply to by košarkaš (nepreverjen)

gost25 (nepreverjen)

Moja stara mama je tudi bila in se je ukozila!!!!

Starejše novice