Sredi pomurskih ravnic se je danes začel mednarodni kolesarski maraton Slo24ultra.

Točno opoldne se je v Dobrovniku množica tekmovalcev podala na 24-urno cestno kolesarsko dirko. Tako kot lani so kolesarji – tokrat se jih zbralo okoli 52 – štartali izpred Dvojezične osnovne šole Dobrovnik.

Ravninska proga jih bo zdaj vodila v 11 kilometrov dolgem krogu skozi občini Dobrovnik in Turnišče, zmagal pa bo tekmovalec, ki bo v 24 urah prevozil največ kilometrov. Pot bodo torej sklenili jutri ob 12. uri.

Medtem ko je samo število postankov prepuščeno tekmovalcem, pa so seveda smiselni le kratki oziroma hitri postanki, saj čas nikogar ne čaka. Sočasno sicer poteka še 12-urna dirka.

Tako je bilo danes ob štartu na startno-ciljnem prostoru, kjer so med drugim poskrbeli tudi za hrano in pijačo:

Preizkušajo meje vzdržljivosti

Kot pojasnjujejo organizatorji, je izziv primeren za vse, ki bi radi poskusili svojo vzdržljivost in preverili, koliko kilometrov lahko prevozijo v enem dnevu. Primerna je torej tudi za čiste začetnike. 

Dogodek poteka pod okriljem Svetovne ultra-kolesarske zveze, pri čemer letošnja dirka šteje kot UMCA 12- in 24-urno evropsko prvenstvo za solo tekmovalce.

Že lani se je izkazalo, da kolesarji na tej lepi in hitri trasi prevozijo ekstremne razdalje. Po šestih urah je namreč povprečna hitrost najhitrejših znašala skoraj 42 kilometrov na uro, po dvanajstih urah pa še vedno približno 40 kilometrov na uro.

Nedvomno bodo tudi letos premagali ogromne razdalje, saj niti preteči nevihtni oblaki niso pokvarili odličnega razpoloženja in motivacije kolesarjev.

FOTO in VIDEO: Facebook (Slo24ultra - Slovenian 24h cycling event)

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice