Že trinajsto leto zapored v Murski Soboti pri BTC Cityu poteka kolesarski maraton, ki so ga poimenovali BTCiklin.

Nič drugače ni niti letos, ko se je v lepem vremenu zbralo več kot 120 kolesarjev, ki so se podali na tri različne proge. 

Organizatorji so namreč tudi letos pripravili veliki maraton v dolžini 44 kilometrov, rekreativno progo, ki meri 27 kilometrov in družinsko progo, dolžine 15 kilometrov.

Vsi udeleženci maraton so poleg malice in pijače prejeli tudi darilo.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Klovn (nepreverjen)

Kdo je zmagal?

Lot (nepreverjen)

Vsi!

In reply to by Klovn (nepreverjen)

Klovn (nepreverjen)

Na Giru vedno samo eden, in to že leta in leta tisti, ki je prvi v cilju. Tu so vsi pridrveli v času zmagovalca? Čestitke tačkarjem.

In reply to by Lot (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Velika napaka nekaterih organizatorjev tovrstnih dogodkov je že v tem, da sploh podeljujejo nagrade na "rekreativnih" maratonih!

Namen teh maratonov je predvsem druženje in vožnja v smislu, da ravno ne izpustiš duše... in prideš v cilj zadovoljen in "prijetno utrujen" in nič več.

In reply to by @Nicki666

Pax (nepreverjen)
jklmn (nepreverjen)

Idi na eno redno dirko pa te tan boj druga, nej ka se na rekreativnon maratoni keri je namenjeni druženji, uživanji pa rekreativni vožnji grebeš za dobre uvrstitve. Maš dosta dirk po Sloveniji ge lejko dirkaš z rekreativno licenco in so ti konkurenca redni kolesari, nej pa vikendaši pa starejši občani, pa te tan boj druga, če si lejko. Tan dobiš medalijo ali pokal za drugo mesto, pa še kakšno vrečko praktičnih nagrad, ka de verjetno potešilo tvoj ego. Oranizatori bi na takšnih rekreativnih dirkah sploj mogli henjati davati nagrade za uvrstitev, saj s ten ka jih davlejo samo podpejrajo dirkanje in takšne izpade ge je nešče užaljeni, ker je nej dobil nagrado za svoj vloženi trud na rekreativni kolesarski prireditvi.

In reply to by @Nicki666

Vipko
Truplo

Čeprav si do kolesarke kar oster se strinjam z napisanim.

Je pa največja krivda na organizatorjih, kateri izgleda podpihujejo to rekreativno dirkanje, katero nima nobenega smisla. Zraven dodajo piskerček še novinarji, kajti danes na Murskem valu je bilo veselo obelodanjeno, kdo vse je bil "najhitrejši"! In potem neke rekreativne kolesarje, kateri itak ne ločijo neke dirke z maratonom še dodatno s takimi objavami zmedejo. In en BTCiklin je, kar se tiče vsega... čisti "vaški" maraton.

Taki pravi "dirkaški" maratoni tudi obstajajo, eden je Franja, drugi Alpe Scott v Kamniku, merijo se časi, ceste se zaprejo. In tam je za nekega povprečnega rekretivca biti npr. sedemstoti na prvem ali nekje med tristotimi na drugem omenjenem maratonu, že uspeh. Da je kdo drug ali med desetimi... kdo je to, koliko trenira, kakšno opremo ima... o tem niti nima smisla pisati nam navadnim smrtnikom. Tudi, da sodeluje na takih maratonih veliko kolesarjev iz tujine in to ne samo iz Evrope.

In reply to by jklmn (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

??

In reply to by jklmn (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Če so maratoni rekreativni bi morala biti obvezno zaprta vožnja, brez dirkanja. Hitrost maksimalno 30-35 KM/H in nič več. Kdor pa hoče dirkati pa naj ide na redne maratone, ne pa rekreativne.

Vipko
Truplo

Mislim, da se tudi Franja imenuje "rekreativni"! Je pa v skupini maratonov, katerih rezultati se upoštevajo v svetovnem merilu. Za kamniški maraton pa ne vem... To je pač tako... Pomembna je organizacija in ti že vnaprej vejo, kaj bodo imeli: večjo reklamo in več kolesarjev, kakšno progo...... zaprto cesto, bodo najeli podjetje za merjenje časov..., kakšno varovanje na progi in še mnogo, mnogo drugih zadev. Tam plačaš za štartnino okrog 50 eur... vse pač stane!

Na vsakem maratnu ali tudi navadni turi med kolegi, se malo dirka, pospeši, nabije v hrib. Tega ne moreš preprečiti, lahko pa, če je maraton povdarjeno rekreativnega značaja in tudi tako organiziran, ukineš neke neumne nagrade za najhitrejše in tudi najmlajše udeležence (nekateri vozijo s sabo še dojenčke). Ni pa po mojem narobe, da dobi kakšen spominček najstarejša in najstarejši udeleženec.

Na takih maratonih kot je BTCiklin seveda cesta ni zaprta... zato moraš voziti po predpisih, torej na desni, na križišču se ustaviti (če ni tam t. i. kretničarja, kateri ustavlja promet), načeloma niti vštric ne bi smel voziti, čeprav se tako policija, kakor udeleženci, ravno za to ne zmenijo. Je pa problem, če kdo pade... potem lahko že dobiš položnico... So bili primeri.

Nekdaj je bilo kar se tega tiče lepše... Saj smo vsi malo dirkali, vendar si je večina po maratonu vzela čas, kaj podebatirala med sabo, bil je navadno tudi kakšen spremljevalni program... in navadno si dobil tudi kakšen spominček za pozneje (npr. medalja). To ti navadno ostane, majica pa se izgubi ali pa niti tega ni. Ker dandanes primanjkuje sponzorjev, tega skoraj ni več.

P.s.: še tole dopišem: v Pomurju, Prekmurju imamo kar nekaj maratonov, seveda so vsi rekreativnega značaja. In niti tako slabo organizirani, kakor bi kdo misli. Vsak organizator ima kakšen prijem, tak ali drugačen... Gornja kolesarka je bila po mojem bolj neuka, kako to izgleda, kakor da bi bila ravno v nekem svojem velikem "egu"? So pa maratoni, kjer predvidijo skoraj vsako malenkost (Radenci, Puconci), pa tudi taki, pri katerih se organizatorjem dobesedno "jebe" za marsikaj, ampak teh zaradi miru v hiši niti ni smiselno imenovati.

In reply to by afta he (nepreverjen)

Starejše novice