Mura je v drugem krogu Prve lige gostovala v Gorici, kjer pa črno-beli niso imeli prave svežine, da bi se kosali z domačini. Fajić dosegel častni zadetek, Kramar videl rdeče.

Gorica : Mura 05 3:1 (2:0)

Žigon 7., 34., 77.; Fajić 65.

RK: Denis Kramar (Mura 05) 53.

Gorica: Simčič, Širok, Gregorič, Jogan, Celcer, M. Mevlja, Vetrih, Martinović, Žigon, Arčon in Plut

Mura 05: Draković, F. Cipot, Majer, Bohar, Horvat, Kramar, Fajić, Janža, Jelić, Eterović in Maruško.

1'. Začetek srečanja v Gorici. Iz sredine igrišča so krenili domači.

4'. Goričani imajo pobudo v uvodnih minutah srečanja, priigrali so si eno polpriložnost, a so muraši žogo po kotu naposled uspeli odbiti.

7'. Hladen tuš za črno-bele, domači so povedli z 1:0. Po levi strani je Plut prehitel Cipota, poslal žogo na desno stran do samega Žigona, ki je žogo iz dveh metrov poslal v prazno mrežo.

9'. Nova priložnost za Gorico, ki dominira v uvodnih minutah. ponovno je do strela prišel Žigon, ki je tokrat meril z glavo, toda na srečo Mure ni bil tako natančen kot v 7. minuti.

15'. Mura je po slabih začetnih minutah vzpostavila ravnotežje, toda prave priložnosti si črno-beli še niso priigrali.

20'. Prvič so poizkušali tudi muraši. Majer je iz desne strani poslal predložek pred vrata, kjer je bil najvišji Eterović. Slednji je žogo slabo zadel in Simčič ni imel nobenih težav.

26'. Domači so zapretili preko Vertiha, ki pa je z glavo meril visoko čez vrata. Ponovno so to minute, ko imajo Goričani več od igre.

28'. V Gorici nova priložnost za domače. Po desni strani je preigraval Širok, podal v sredino do Pluta, ki je iz ugodnega položaja žogo z glavo poslal mimo vrat.

30'. Sporna situacija pred vrati Mure. V kazenskem prostoru je z roko igral Horvat, na srečo črno-belih pa glavni sodnik srečanja Peter Šart ni zapiskal.

31'. Ponovno so zapretili domači. Žigon se je najbolje znašel med dvema branilcema Mure, toda Draković je njegov strel iz kakšnih 10 metrov uspel ubraniti.

33'. Drugi zadetek domačih visi v zraku. Tokrat je iz kakšnih 20 metrov meril Martinović, Draković pa je žogo s konicami prstov odbil čez vrata.

34'. Kar se je napovedovalo se je naposled tudi zgodilo. Gorica vodi z 2:0. Arčon je iz leve strani poslal visoko žogo na drugo vratnico, kjer je nizki Žigon preskočil Janžo in žogo z glavo uspel zadeti tako, da je ta "lobala" Drakovića in končala za njegovim hrbtom.

36'. Rumeni karton - Nusmir Fajić (Mura 05).

43'. Po dolgem času priložnost za Muro. Iz prostega strela precej iz desne strani je meril Eterović, Simčič pa se je moral kar potruditi, da je žogo odbil nazaj v polje.

45'. Še minuta sodnikvega podaljška do konca prvega polčasa.

45+1'. Konec prvega polčasa v Gorici. Mura je v prvem delu igre pokazala bore malo, kot kaže pa jim je natrpan urnik tekem vzel precej moči. Ob tem je potrebno upoštevati, da črno-beli več ali manj igrajo z enako postavo, saj ekvivalentnih zamenjav nimajo. Jasno je, da bo za borbo na dveh frontah potrebno okrepiti ekipo, ki ji trenutno zelo primanjkuje svežine.

46'. Začetek drugega polčasa.

48'. Črno-beli so v nadaljevanje krenili odločneje, iz roba kazenskega prostora je meril Eterović, ki pa je udaril precej čez vrata. Na drugi strani je Žigon ponovno povzročal težave murašem, na koncu pa je Arčon iz ugodnega položaja za pol metra zgrešil vrata.

53'. Nove težave za Muro. Sporni rdeči karton je prejel Kramar, ki je s prekrškom zaustavil Arčona. Za njim je v obrambi stal še Cipot, tako da je izključitev vsaj malce pretirana.

54'. Iz prostega strela bi Martinović lahko povišal vodstvo domačih, a se je žoga od leve vratnice odbila v gol-out.

60'. Nova priložnost za Martinovića, ki je žogo iz dobrih 20 metrov poslal za las čez vrata Drakovića.

62'. Gostujoči navijači so zaradi mizernih razmer v goriškem prvoligašu izobesili transparent "uprava odstopi".

65'. GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLL!! Končno tudi nekaj dobrih vesti iz Gorice. Jelić je izvajal kot iz leve strani, v sredini je bil najvišji Fajić, ki je žogo z glavo poslal v levi spodnji kot Simčičevih vrat in znižal vodstvo domačih.

68'. Mura bi lahko izenačila. Po levi strani je nekoliko iz strani pred vrata prišel Fajić, močno ustrelil, Simčič pa se je izkazal in ubranil strel bosanskega napadalca v vrstah Mure.

69'. Menjava pri Muri. Iz igre Mate Eterović, v igro Leon Sreš.

70'. Nov strel Martinovića, ki je meril v desni spodnji kot murinih vrat, Draković je žogo odbil v kot. Medtem menjava pri domačih. Iz igre Sandi Arčon, v igro Alen Pavič.

72'. Ponovno poizkušajo domači, tudi tokrat pa je dvoboj s Plutom dobil Draković, ki črno-bele ohranja pri življenju.

74'. Rumeni karton - Dragan Jelić (Mura 05) in Amedej Vetrih (Gorica).

76'. Muraši poizkušajo iz protinapada. Jelić je z diagonalno podajo lepo zaposlil Janžo na levi strani, ta pa je s polvolejem žogo za slaba dva metra poslal mimo domačih vrat.

77'. Le minuto po priložnosti Mure gol na drugi strani. Obramba črno-belih je ponovno izpadla naivno, Pavić je s podajo iz igre vrgel štiri branilce, Žigon pa je dosegel še svoj tretji zadetek na srečanju.

78'. Mreža Mure bi se ponovno lahko zatresla, na srečo gostov pa je strel Martinoviča za nekaj centimetrov zletel mimo vrat.

80'. Menjava pri Gorici. Iz igre Vito Plut, v igro Kris Jogan.

82'. Druga menjava pri Muri. Iz igre Dragan Jelić, v igro Rok Gruškovnjak.

85'. Rumeni karton - Kris Jogan (Gorica).

89'. Menjava pri Gorici. Iz igre Dejan Žigon, v igro Jan Dornik.

90'. V Gorici se bo igralo še tri minute.

90+3'. Konec srečanja v Gorici, Muri tokrat ni uspelo priti do pozitivnega rezultata. Več kot očitno je bilo videti, da pri črno-belih manjka svežine in da ekipa kliče po okrepitvah, ki bi nekoliko zmanjšale breme zdajšnje ekipe.

FOTO: Aleš Cipot

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zadro98

kdo ve mogoče če je v živo tekma na internete

leon400

Ali na tv?!

zadro98

na tv ni

zmagovalec

NI

komentator

Janža že nekaj tekem ima luknje pa izgleda ka tudi zdaj....

zadro98

je prenos tekme?

sukarchavo

Ajde Mura, trbej enga nazaj dati na hitro.

zadro98

kak je bilo prva tekma plut dao gol te fabi te pa še na konce s penala dao gol

sukarchavo

ze 2:0 skoda

chelsea22

cifer pa tude malo preveč modruvle! brez problema be lejko kakšne mlade špilale vsaj 3-4 igralce be lejko menjo...

komentator

[email protected] Štiri praviš bi lejko menjo? Nebi bilo vseh šest ka so na klopi :)))

1411

52' rdeči karton, Kramar

sukarchavo

Ajde Mura. Bar še en gol dati.

denis...

ponavadi je bilo tak, ka so po slaboj tekme naslednjo vtrgnole, tak ka v četrtek CSKA spadne :D

marianne1789

to gli.

nema veze. še skos mi je nej žau ka san šou gledat tekmo.

zaj je važna evropa in ge vrvlen ka te bulgare ftrgnole. te mo pa že vidle kak de dale z evropo pa prvenstvon.

bogovon je odpuščeno vse! Dečki brez pritiska v Sofijo, zgibiti vi v Evropi več nemrete. Ker ste že tak daleč pripelale naše ime Mura... Predstavlali ste klub častno, kda je nišče drujge nej znau in nej mogo. Kakole se zgodi v čet., znajte, ka smo navijači z vami.

Gremo Mura, naprej do evropskih zvezd!

Sobochanec

Veni - Vidi - pa nazaj domou pridi.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice