Aeroklub Murska Sobota je uspešno organiziral in zaključil Državno prvenstvo v padalskih skokih.

Pomurska regija dokazuje, da z naravnimi danostmi ter s svojo turistično in letalsko infrastrukturo omogoča letalske športne prireditve ter letalski turizem v veliko zadovoljstvo letalcev in tekmovalcev na teh dogodkih. Prvenstva se je udeležilo 25 tekmovalcev iz vse Slovenije, ki so minulo soboto in nedeljo v osmih serijah iskali najboljšo ekipo v državi.

»Imeli smo srečo z vremenom in smo vse discipline lahko izpeljali regularno. Na tekmovanju se je kvalitetno skakalo in je vse skupaj potekalo varno v zadovoljstvo tekmovalcev in nas organizatorjev. V imenu organizatorja Aerokluba Murska Sobota se zahvaljujem vsem, ki so sodelovali in omogočili izvedbo prireditve, posebej pa Slovenski vojski, ki je izvajala padalske lete in ekipi, ki je na tleh skrbela za organizacijo. Ponovno pa čestitam vsem državnim prvakom za osvojen naslov,« je po uspešno zaključenem prvenstvu povedal vodja tekmovanja Robi Doler.

Padalci so sicer tekmovali v disciplini 4-way. Cilj te atraktivne discipline je, da ekipa štirih padalcev v prostem padu sestavi čim več likov.

4-way je zelo popularna in tudi najbolj množična disciplina na tem prvenstvu. Ekipa je sestavljena iz petih članov, sestavljajo pa jo štirje tekmovalci, ki v prostem padu izvajajo skupinske like, in snemalec, ki z njimi leti in jih snema. Snemalec je prav tako pomemben del ekipe, saj na podlagi njegovega posnetka sodniki pregledajo uspešnost izvedenih likov in preštejejo točke, ki jih je dosegla posamezna ekipa. Disciplina se začne s skupinskim skokom iz letala na višini 3.300 metrov.

Rezultati disciplin 4-way

1.    Ekipa Sky Dragons v sestavi Kaja Hrast, Klemen Svete, Špela Selan, Sašo Tepina in Jure Cotič z 79 izvedenimi liki v osmih serijah.
2.    Ekipa Sky Junkies v sestavi Roman Pavlovič, Miha Valenčič, Tomaž Čebular, Rok Debeljak in Gregor Čolnik s 60 izvedenimi liki v osmih serijah.
3.    Ekipa Skydive Maribor v sestavi Maša Peršak, Dejvi Ružič, Simon Horvat, David Borko in Žiga Brumen s 15 izvedenimi liki v osmih serijah.

Domači Aeroklub Murska Sobota sta na tekmovanju zastopali dve ekipi:

  • Čarne Grinte v sestavi Tomaž Lazar, Aleš Matuš, Robi Doler, Matjaž Matjašec in Drago Lipič
  • Odpisani v sestavi Janez Kovačič, Tomaž Zaman, Rok Balažic, Niko Vereš in Petra Knaus

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice