Najboljšo mehiško jed je skuhala ekipa Pekarna Čeh dnevni bar Marof iz Beltinec.

Društvo za kolesarstvo in umetnost Beltinci je v sodelovanju z Občino Beltinci minulo soboto na grajskem dvorišču beltinskega gradu organizairalo sedmi Pomurski Oktoberfest in šesto kuharsko tekmovanje v kuhanju mehiške jedi chili con carne.

Kuharji amaterji so chili con carne kuhali v kotličkih na odprtem ognju. Tekmovanja se je udeležilo osem tekmovalnih ekip iz občine Beltinci in drugih koncev Slovenije.  Jed je sestavljena iz mletega govejega mesa, rdečega fižola, rdeče paprike, mlete rdeče paprike, paradižnik, mezge, pelati, določenih začimb, lovorjev list, poper, sol, kumina, voda, čebula, česen, koruza, korenje in seveda dobra volja do dela. 

Po koncu kuhanja je komisija v sestavi predsednik Branko Časar in člana Darko Sever in Miha Pavlinjek ocenila vse skuhane vzorce jedi. 

Komisija je ocenjevala delovni prostor - pripravo za kuhanje jedi, nato pa še okus, vzgled, vizualnost. 

Prve tri najboljše ekipe so prejele pokale in praktično nagrado, ostale ekipe pa zahvale za sodelovanje. 

Najlepše okrašeno delovno mizo je imela ekipa folklorna skupina Beltinci. Naj mehiško jed je letos skuhala ekipa Pekarna Čeh dnevni bar Marof Beltinci, drugo mesto je pripadlo ekipi brata pekoč iz Chilijev  iz Ljubljane, tretje mesto pa je zasedla ekipa folklorna skupina Beltinci.

Ob koncu tekmovanja so ekipe svojo skuhano jed razdelile brezplačno 120 porcij med obiskovalce, ki so podoživeli mehiško jed na prekmurskih tleh.  

J. Ž. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost313 (nepreverjen)

Namesto ka bi tekmovali v küjanji prekmurskih jedi, moremo neko mehiško uvažat.

ferenceka (nepreverjen)

Tüdi mij mamo svojo jed - pasulj. Bolj ko se ti po njem prdi, boljši je!

Starejše novice