V Beltincih spet slavijo. Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci je še devetič v svoji zgodovini osvojil naslov državnih prvakinj in s tem postal rekorder slovenske lige.

Nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci so se v Športnem parku Beltinci razveselili devetega naslova državnih prvakinj.

Napet obračun z Olimpijo ni postregel z zadetki, remi pa je bil rezultat, ki je ustrezal Beltinčankam. »Žuto-plave« so z enakim številom točk, a boljšim razmerjem na medsebojnih tekmah slavile novo lovoriko.

Ljubljančanke, ki so pred dnevi slavile v pokalnem tekmovanju, so na prekmurski ravnici napadale prvo dvojno krono, a je bil načrt trenerja Mikija Kondića neuspešen.

Varovanke domačega stratega Zlatka Gaborja so navdušile z agresivno igro. Tjaša Nemec je odlično zaustavila tudi strelsko rekorderko Ano Milović, ki v Beltincih praktično ni prišla do izraza.

Za najboljšo igralko tekme je bila izbrana mlada Saša Kolar, ki sta ji župan Beltincev Marko Virag in Viktor Tkalec podelila priznanje Zlatarne Tkalec.

Beltinčanke so po zadnjem žvižgu sodnika Jureta Žagarja, ki je igralkam Olimpije podelil šest rumenih kartonov, v končnici tekme pa je izključil Evelino Kos, iz rok Stanka Glažarja, podpredsednika NZS, dvignile lovoriko za naslov državnih prvakinj.

Pomurke so še devetič v zgodovini kluba pokorile konkurenco v slovenskem prvenstvu, s tem pa so presegle dosedanji rekord osmih naslovov, ki so si ga delile z novomeško Krko.

»Srce smo pustile na igrišču, dale smo vse od sebe. Držale smo se taktičnih navodil trenerja Gaborja. Menim, da je pokal zasluženo ostal tukaj v Beltincih,« je po tekmi za Sobotainfo dejala Špela Kolbl.

Več odzivov po slavju naslova državnih prvakinj si boste lahko prebrali jutri.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vodka (nepreverjen)

Čestitke igralkam in tudi vsem ostalim v klubu kateri se trudijo za takšne uspehe.

žutoplavi (nepreverjen)

Lepo število gledalcev, solidna tekma, taktično Gabor čista desetka, v ozadju vsega tega, vodstvo vleče prave poteze. Zgleda, da še ni prišel konec temu klubu, čeprav bi si mogoče nekateri to želeli.
Zdaj pa kvalifikacije, vi to znate, vi to zmorete.

Starejše novice