Odbojkarji Panvite Pomgrad so odigrali prvi krog v modri skupini državnega prvenstva in bili boljši od bolje uvrščene Krke.

Športna dvorana OŠ I v M.Soboti, gledalcev 170, sodnika: Valentar (Prevalje) in Seifried (Maribor).   
PANVITA POMGRAD: Vori, Vinkovič, Drvarič 6, Ražnatović 14, Pulko 18, Grabar, Bedrač 4, Marovt 6, Plesec, Rojnik 16, Novak in Vrabl (oba libero). Trener: Aleš Hribar.
KRKA: Hafner 1, Erpič 8, Vrhovšek, Kosmina 20, Drobnič 14, Travnik, Pucelj, Kumer 9, Lindič 5, Renko, Ožbalt in Borin (oba libero). Trener: Tomislav Mišin.

PANVITA Pomgrad – KRKA 3:1    
Izidi nizov: 23:25, 25:17, 25:18 in 27:25.        
1.krog modre skupine 1.DOL 2019/20, moški / M.Sobota, 01.02.2020 

Napet dvoboj vse do konca

Odbojkarji Krke so tekmo pričeli odločno in po zanimivi odbojkarski predstaviti presenetili Panvito Pomgrad ter dobili uvodni niz na razliko.  Varovanci trenerja Aleša Hribarja pa so se nato vendarle zbrali in pred domačim občinstvom zaigrali učinkoviteje kar je privedlo do izenačenja v nizih na 1:1. Tretji niz je bil praktično identičen drugemu, kjer so Sobočani nadaljevali z borbeno igro in tekmecu v tem nizu prepustili vsega 18 točk. Zadnji, četrti niz pa je bil nato znova izenačen pa čeprav so si v končni niza prvi izdatnejšo prednost priigrali Sobočani. A se žilavi Novomeščani niso dali, izid je bil nazadnje izenačen na 25.točki, in po razburljivi končnici četrtega niza je zmaga vseeno ostala v Murski Soboti.  

Aleš HRIBAR, trener Panvite Pomgrada: »Mi smo tekmo odprli  dokaj nervozno, čeprav sicer tudi sam ne vem zakaj. V uvodnem nizu nismo igrali tiste odbojke za katero smo se dogovorili. Delali smo stvari ravno nasprotno od dogovorjenega. Poznala  pa se je tudi nervoza ob debiju v modri elitni skupini. V prvem nizu je bilo sploh preveč napak pri začetnih udarcih. Mi smo jih naredili naredili celo malo več in Krka je ta niz zasluženo dobila. V zadnjem, četrtem nizu pa smo startali s štirimi, petimi napakami že na začetku, nasprotnika smo nato vseeno ujeli in prišli v borbo za razliko ter nato uspeli, da se je tekma obrnila nam v prid. Sicer pa je tudi mladim potrebno dati priložnost za igro in jim zaupati. Od sredine tekme proti Mariboru pričakujemo dobro tekmo, ne bomo pa zgolj statisti. Recept za dobro igro že imamo in tudi na tej tekmi bomo poizkušali zmagati.« 

Prvenstvo v modri skupini se nadaljuje že v sredo, ko v Mursko Soboto prihajajo Mariborčani. Obračun Panvita Pomgrad – Merkur Maribor bo odigran v športni dvorani OŠ I v Murski Soboti v sredo, 5.februarja ob 20:00 uri.

FOTO: Aljoša Gabor

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sir (nepreverjen)

bravo!

Dusko zjikto... (nepreverjen)

Sendvici pohancki..... Supej dobji. Z majonezo pa malo jdece papjike notji.... Njami njami.... Kak so dobji....

12 (nepreverjen)

Cestitke.Zdaj pa priprava za sredo

zip (nepreverjen)

penzionisti!

sop (nepreverjen)

Ja v sredo igrajo Panvitini veterani proti mariborskin mladincon.

Starejše novice