Soboške odbojkarice gostovale v Hočah, kjer so se v 13. krogu 2. državne odbojkarske lige pomerile z ekipo Formule Formis II.

Sobočanke so tekmo odigrale v zmanjšani zasedbi, saj je bila zaradi poškodb in odsotnosti nekaterih igralk začetna postava nekoliko spremenjena. Iz izkušenj pretekle sezone so dekleta pričakovala težko tekmo. Ravno ekipa Formule Formis je bila namreč lani edina ekipa, ki je murskosoboškim odbojkaricam zadala dva poraza. V letošnji sezoni pa se ekipa iz Hoč ni izkazala kot konkurenčen nasprotnik, saj so Sobočanke ponovile uspeh jesenskega dela sezone in ponovno slavile z osvojenim popolnim izkupičkom treh točk.

ŽOK Sobota  3:1 Formula Formis II

(25:15, 18:25, 25:13, 25:18)

»Tekmo smo zaradi poškodb in odsotnosti nekaterih igralk začeli v nekoliko spremenjeni postavi. Skozi celotno tekmo smo na nasprotno ekipo pritiskali z dobrim začetnim udarcem ter si tako na dokaj lahek način priigrali prednost večih točk. V drugem nizu je kljub dobremu sprejemu zatajila naša koncentracija pri zaključevanju žog, poleg tega pa smo slabo izkoristili tudi podarjene žoge. Nasprotnik je to obrnil v svojo korist in tako niz dobil predvsem zaradi naših napak. Slednje smo v naslednjih dveh nizih zmanjšali, izboljšali igro v napadu in tako zanesljivo dobili tekmo. Čestitke dekletom za dobro predstavo, ki so jo kljub zdesetkani zasedbi uspele uprizoriti na tujem terenu,« je povedal Blaž Ajlec, nadomestni trener ŽOK Sobota članske ekipe.

Domačo ekipo zdaj čaka enotedenski premor, po premoru pa v Mursko Soboto prihaja ekipa Benedikta, s katero ima soboška ženska ekipa dolgoletno zgodovino zanimivih odbojkarskih obračunov.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lenselot (nepreverjen)
Žoga najboljša droga (nepreverjen)

Super, idemo dale dikline!

Starejše novice