Odbojkarji Merkur Maribora v Murski Soboti niso dovolili presenečenja Panvite Pomgrad, čeprav so se Prekmurci dobro upirali zasedbi iz štajerske prestolnice in uvodna niza izgubili po podaljšani igri.

S tekmami 14. kroga se je zaključila druga tretjina rednega dela državnega prvenstva. Soboški odbojkarji so na domačem parketu gostili državne prvake iz Maribora.

Štajerci so iz Murske Sobote odnesli tri točke, a so se morali za zmago pošteno spotiti. Prvi niz se je namreč končal z izidom 29:31, drugi pa 25:27. Po soboški zmagi v tretjem nizu so Mariborčani dobili četrtega.

Okrog 80 gledalcev je spremljajo zanimiv spopad, ki si ga je bilo moč ogledati tudi pred malimi ekrani. Domači so se tudi brez prvega sprejemalca Jakoba Rojnika dobro zoperstavili Mariboru, pri katerem je s 23 točkami blestel Ahmed Ikhbayri. Dino Vinkovič je pri Sobočanih zbral točko manj.

PANVITA POMGRAD - MERKUR MARIBOR 1:3 (29:31, 25:27, 25:18, 22:25)

PANVITA POMGRAD: Vori, Vinkovič 22, McConnell 17, Drvarič 1, Radović 15, Lakner, Bedrač 14, Fužir 10, Hafner, Grabar, Vrabl. Trener: Dejan Fujs. 
MERKUR MARIBOR: Cafuta 3, S.Adžović, Kovačevič 1, Pavlovič 14, Bračko 2, Donik 5, A.Adžović, Planinšič 1, Kržič 1, Ikhbayri 23, Gergye 16, Košenina, Kovačič. Trener: Sebastijan Škorc.

Prvi niz poln preobratov

Uvodni niz je postregel s kar 60 točkami, bolje pa so ga odprli Mariborčani. Gostje so vodili že s 4:9, Sobočani pa so ob začetnem udarcu Žana Bedrača, ki je dosegel tudi asa, in delnim izidom 5:0 izenačili na 13. točki. 

Štajerci so se nato vnovič odlepili na prednost 17:21, a je sledil še en odgovor domače ekipe. Na 21:21 je z novim asom poravnal Urban Fužir, nakar je Filipa Kovačevića v mariborski ekipi zamenjal mladi Rok Bračko

Maribor pri rezultatu 23:24 ni izkoristil prve zaključne žoge, Dino Vinkovič je najprej izenačil, nato pa je Sobočane v vodstvo popeljal Connor McConnell. Izenačili so tudi Mariborčani, ki pa nato niso izkoristili treh žog za zaključek niza. Je pa bil z napadom za 31. točko uspešnejši Roland Gergye

Izbranci Dejana Fujsa so dobro odprli drugi niz in že vodili z 10:6, nakar pa se je ustavilo v napadu. Maribor je izenačil na 12:12, nato pa dosegel še tri zaporedne točke, po katerih vodstva vse do izida 24:24 ni več izpustil iz rok.

Urban Fužir je z uspešnim blokom poskrbel, da je šel tudi drugi niz v podaljšano igro, v kateri pa se je z dvema uspešnima napadoma izkazal Ahmed Ikhbayri.

Tretji niz z najmanj razburjenja

Sobočani so se zbrali v tretjem nizu, čeprav so Mariborčani po dveh asih Rolanda Gergyeja vodili s 4:7. Fujs je reagiral s polminutnim odmorom, po katerem so bolje zaigrali tudi Prekmurci. 

Po petih točkah v seriji so povedli s 15:10, gostje pa, čeprav so se približali na dve točki zaostanka, nato niso zmogli do preobrata. Niz je bil brez večjega razburjenja zaključen z izidom 25:18.

V zadnjem četrtem nizu so se Mariborčani znova zbrali, a smo sprva spremljali izenačen boj. Četa Sebastijana Škorca si je občutnejšo prednost priigrala pri rezultatu 10:14, gostje pa so izkoristili dolgo klop in nadzirali potek dogajanja. 

Čeprav so se Sobočani po asu Branislava Radovića približali na 18:20, Štajerci niso dovolili presenečenja. Po napaki Fužirja niso izkoristili prve zaključne žoge, je pa bil zgolj nekaj sekund kasneje uspešen Ikhbayri in Mariboru zagotovil nove točke.

Sobočani lahko obžalujejo neizkoriščeno, Mariborčani veseli točk

»Fantom lahko tokrat res čestitam za borbenost in željo, ki so jo prikazali proti državnim prvakom. Žal nam je na koncu nekaj zmanjkalo. Bili smo zelo blizu, da bi presenetili Maribor, a smo vseeno ostali prekratki za nekaj žog. 

Zmanjkale so določene malenkosti, da bi prišli stopnico višje. Glede na situacijo, ko so nam manjkali določeni igralci, se s tem pač moramo spopasti in se čim prej sestaviti v premoru, ki sledi. 

V tem času računam, da se bomo pozdravili, da ne bo poškodb in bomo po ponedeljkovem žrebu nato v naslednjih sedmih tekmah do končnice prvenstva lahko čimboljši,« je po porazu dejal Dejan Fujs.

Sebastijan Škorc, trener Merkur Maribora, je bil vesel podaljšanja niza zmag in uspešnega nadaljevanja sezone po prekinitvi zaradi okužb s koronavirusom:

»Sobočani so zelo kakovostna ekipa, zato bi se morali vprašati, zakaj niso izkoristili svoje priložnosti. Mi smo vmes izpustili ligo prvakov, bili smo v desetdnevni karanteni in zdaj nam sledijo tekma za tekmo. 

Fantje so prikazali svoj maksimum in zelo sem vesel, da smo stopili skupaj, ko nam je bilo najtežje in smo to tekmo uspešno pripeljali do konca. Predvsem zaradi tega vse čestitke fantom za te tri točke, ki so za nas v tem trenutku izjemno pomembne. 

Je pa bila tekma kakovostna z obeh strani. Uvodna dva niza sta bila na razliko, v tretjem smo bili nadigrani, skupaj pa smo bili nato tudi v četrtem nizu, ki smo ga na koncu oddelali na izkušnje in bolj mirno od nasprotnika.«

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo z zadnjo tretjino državnega prvenstva, pari bodo znani v prihodnjih dneh.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
aaaa11 (nepreverjen)

1/10, od zadnjih deset tekem je Panvita zmagala samo eno. Tak slabe serije je v prvi ligi Panvita verjetno se nej mejla.

sivizobec (nepreverjen)

Moren cestitati trenerju in vodstvu za tou serijo. Je lejko se slabse?

hozenrejgar (nepreverjen)

Lejko, vsako leto je slabše, tak da naslednje leto de še slabše.

12 (nepreverjen)

Solidna igra, škoda da niso potegnili kaj več iz tega.

U34 (nepreverjen)

Vej pa ovi so spilali kelko je trbelo.

pozvekov (nepreverjen)

Kriteriji so resan spadnoli skoraj na nulo, zdaj je že uspeh, če se malo bole upiramo Maribori. Poraz je pač poraz.

Starejše novice