Mestna občina Murska Sobota in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju s Športno zvezo Murska Sobota sta tudi letos pripravila podelitev priznanj najboljšim športnicam in športnikom v MOMS v minulem letu.

Letošnja podelitev Športnik leta je imela tokrat še globlji pomen in je bila še nekoliko bolj slavnostna. Mestna občina Murska Sobota namreč v letu 2020 obeležuje 100. obletnico organizirane športne dejavnosti. Priznanja najboljšim športnikom v občini sta podelila podžupan Zoran Hoblaj in Andrej Gomboši, predsednik Športne zveze Murska Sobota.

Naj športnik: Klemen Podgorelec

Naziv najboljšega športnika v MOMS v preteklem letu je pripadel Klemnu Podgorelcu, članu Rokoborskega društva Sobota. V letu 2019 je med drugim zasedel prvi mesti na članskem državnem prvenstvu v Lenartu ter na mednarodnem članskem turnirju v Tuzli. 

Na drugem mesut je pristal Jure Sočič iz Športnega strelskega društva Murska Sobota, ki je med drugim tudi mladinski reprezentant. Na mednarodnem turnirju v Srbiji je dosegel drugo mesto in tako osvojil prvo medaljo mladinske reprezentance v kategoriji mešanih parov. V finalu najmočnejše mednarodne tekme v Sloveniji v Rušah je slovenski reprezentanci z odličnim finalom priboril bronasto medaljo. 

Tretje mesto pa je osvojil Kai Cipot, član NŠ Mura. Cipot spada med največje talente slovenskega nogometa, je mladinski reprezentant, trenutno pa tudi prvi strelec mladinskega prvenstva. Ob tem je že debitiral tudi v članskem moštvu in se v Pokalu Slovenije tudi vpisal med strelce.

Naj športnica: Urška Martinec

Najboljša športnica v MOMS v preteklem letu je Urška Martinec, članica Atletskega kluba Pomurje Murska Sobota. Lani je osvojila drugo mesto na Atletskem pokalu Slovenije na 3000 metrov, drugo mesto na ekipnem Prvenstvu Slovenije v teku na 3000 metrov. Ob tem je dosegla tudi osebni rekord na ljubljanskem maratonu na deset kilometrov. 

Drugo mesto je pripadlo košarkarici Mii Žekš, članici ŽKK Pomurje. Žekševa je tudi reprezentantka kategorije U-16, s katero je lansko leto v Sofiji osvojila mednarodni turnir divizije B in se z reprezentanco prebila v divizijo A. 

Na tretjem mestu najdemo Majo Čopi iz Društva za ritmično gimnastiko Murska Sobota. Gre za perspektivno športnico, ki je obenem tudi članica slovenske reprezentance v akrobatiki.

Najboljša moška športna ekipa med kolektivnimi športi: Nogometna šola Mura

Prvo mesto med kolektivnimi športi v moški konkurenci je pripadlo Nogometni šoli Mura. Črno-beli so v lanskem letu končali na četrtem mestu, zaigrali v kvalifikacijah za Ligo Evropa, pohvalijo pa se lahko tudi z odličnim delom v mlajših selekcijah. 

Drugo mesto je pripadlo Odbojkarskemu klubu Pomurje deset, ki ima večletno tradicijo in nadaljujej odbojkarsko zgodbo v Murski Soboti. Člani nastopajo med slovensko elito, v mlajših selekcijah pa se lahko pohvalijo tudi z nekaj reprezentanti. 

Na tretjem mestu najdemo Košarkarski klub Radenska Creativ Sobota, ki je lani osvojila prvo mesto v tretji državni ligi, njihovo košarkarsko šolo pa obiskuje več kot sto mladih, starih od sedem do dvanajst let.

Najboljša ženska športna ekipa med kolektivnimi športi: ŽOK Murska Sobota

V ženski konkurenci so na prvem mestu pristale odbojkarice Ženskega odbojkarskega kluba Murska Sobota. Članska ekipa trenutno zaseda vodilno pozicijo v drugi slovenski odbojkarski ligi, klub pa se lahko pohvali s kar sedmimi starostnimi selekcijami. 

Na drugem mestu je Ženski košarkarski klub Pomurje, ki je tekom let dal kar nekaj slovenskih reprezentantk. Ekipa je lani v Extra ligi osvojila drugo mesto. 

Na tretjem mestu je Društvo za ritmično gimnastiko Murska Sobota, ki je prvo društvo v pomurski regiji, ki se je začelo sistematično ukvarjati z učenjem ritmične gimnastike. Ekipa danes šteje 120 članic, ki pridno nabirajo odličja.

Najboljša športna ekipa med posamičnimi športi: Športno strelsko društvo Murska Sobota

Športno strelsko društvo Murska Sobota je slavilo v konkurenci športnih ekip med posamičnimi športni. V članski ekipni konkurenci so lani pokorili vse v državi in osvojili naslov prvakov, v državni kadetski ligi pa so prišli do drugega mesta. 

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad je osvojilo drugo mesto, člani so državni prvaki v hitropoteznem in pospešenem šahu, tudi v pokalu pa so osvojili drugo mesto. Članice so postale državne prvakinje v hitropoteznem šahu, v pospešenem šahu pa so dosegle drugo mesto. 

Društvo za športno rekreacijo, sekcija gimnastika pa je osvojil tretje mesto. Lani so se na slovenskih in mednarodnih tekmah veselile sedemnajstih osvojenih odličij.

Kdo so dobitniki ostalih priznanj?

Podelili so tudi priznanja najboljši športnici in športniku v šolskem športu v minulem letu, priznanje osnovnim šolam z najboljšimi rezultati v šolskem športu in priznanja za dosežke na področju športa invalidov.

Najboljša športnica je postala judoistka Leila Mazouzi iz OŠ Bakovci, najboljši športnik pa atlet Niko Forjan iz Osnovne šole II Murska Sobota. Osnovna šola I in Osnovna šola III sta prejeli zlati priznanji za pestro, kvalitetno in strokovno delo na področju šolskega športa, medtem ko sta Osnovna šola II in Osnovna šola IV prejeli bronasto priznanje. 

Ob tem pa so podelili tudi dve priznanji za športne dosežke na področju športna invadilov. Priznanje sta prejela Sašo Kovač iz Judo kluba Murska Sobota in Dušan Cigüt, član Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota. 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mura je večna (nepreverjen)

tisti najlepši na sliki sem JAZ

df (nepreverjen)

onaj ta mali pa sam jaz

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Nopklp (nepreverjen)

A to je tisti, ki so se mu hlace skrcile in kaze grde gleznje?

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

ha ha (nepreverjen)

Ta prireditev je nej vredna počenega groša ;-) niti župan se je nej udeležil ka svojo oporo poslo :-)

B0štjan (nepreverjen)

i kakve ružne čevlje ima

In reply to by ha ha (nepreverjen)

Olivera65 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ne razumem strelcev, da imajo za predsednika tega Makarija. Meni je znan predvsem po nečednih poslih in alkoholu.

Makari Igor (nepreverjen)

A res. Povej s kakšnimi nečednimi posli pa? Je zavarovalniško delo in prodaja električne energije nečeden posel? S čim pa se ukvarjaš ti? Z tutami. Najprej pometi pred svojim pragom vso umazanijo, ki jo širiš naokrog.... Pa se ne skrivaj... Pa lep dan ti želim....

In reply to by Olivera65 (nepreverjen)

aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

oni naj bolj smotan sem pa jaz

Mura je večna (nepreverjen)

sram te bilo da si smotan
je pa lepo da priznaš

In reply to by aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

Katastrofa (nepreverjen)

Žalost da se mora podelit nekomu iz Mure. Malo poglednite okoli sebe pa če ste že ščeli dati fuzbaleri mate Casara keri špila v prvi avstrijski ligi. Aja ampak kak san zgoraj omeno Mura neka more dobite...

Starejše novice