Poraz Slovenk v Murski Soboti na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2021.

Evropske prvakinje iz Nizozemske so bile pretrd oreh za slovensko žensko nogometno reprezentanco, ki je tekmo izgubila z 2:4 (1.1). Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2021 izbranke Boruta Jarca nadaljujejo v torek ob 19. uri, ko bodo v Kocaeliju igrale proti Turčiji.

Dober odpor, a za zmago ni zadoščalo

Slovenke so tekmo začele v postavi Zala Meršnik, Sara Agrež, Špela Rozmarič, Kristina Erman, Kaja Eržen, Kaja Korošec, Dominika Čonč, Mateja Zver, Pamela Begić, Špela Kolbl in Lara Prašnikar. V nadaljevanju so na zelenico stopile še Lana Golob, Sara Makovec in Lara Ivanuša.

Po odličnem začetku igre so domačinke prišle do vodstva v 11. minuti. Odbito žogo je po strelu Prašnikarjeve v mrežo pospravila kapetanka Zverova. Z izenačenjem in 64. zadetkom na 84. reprezentančni tekmi je v 28. minuti udarila najboljša strelka Nizozemske, 23-letna Vivianne Miedema. Gostje se nato tudi povedle v 47. minuti, z zadetkom Lineth Beerensteyn. 

Toda Slovenke niso obupale, z borbeno igro so v 68. minuti izenačile. Po podaji Lare Prašnikar je Kaja Korošec prekosila vratarko gostij in postavila rezultat 2:2.

Sledila sta še dva zadetka Nizozemk; obakrat je zadela Sherida Spitse in s tem gostjam zagotovila zmago z 2:4.
V kvalifikacijah sicer nastopa 47 ekip. Na EP se bodo neposredno uvrstili zmagovalci devetih kvalifikacijskih skupin in tri najboljše drugouvrščene ekipe, medtem ko je Anglija kot gostiteljica že uvrščena, piše STA. Preostalih šest drugouvrščenih ekip čakajo dodatne kvalifikacije.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Res je res (nepreverjen)

Ženski fuzbal...

futzballl.... (nepreverjen)

bo treba 90 min igrat.

nfalll..a (nepreverjen)

zenski, pisano z malo zacetnico.

Starejše novice