Včeraj je bila v športni dvorani prve osnovne šole pred petdesetimi gledalci odigrana tekma v zeleni skupini med domačo ekipo Panvito Pomgad in Črnučami.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Vori, Pulko 9, Rojnik 13, Beravs 1, Flisar 1, Volovlek, Bogožalec 8, Bedrač 8, Marovt 5, Novak in Ratkai (oba libero).

Črnuče: Trobiš, Mihelčič, Hodžič-Šlejkovec, Čopi 16, Gornik, Tepič, Jurič 4, Marovt 1, Rutar 13, Slovnik 20, Valenčič 12, Kumer in Slobodnjak (oba libero).

Vsega dobro uro in pol igre je tokrat trajal razburljiv in izenačen dvoboj enakovrednih tekmecev, kjer pa so bili na koncu navkljub domačim pričakovanjem uspešnejši odbojkarji Črnuč.

Panvita Pomgrad je tekmo odlično odprla in v uvodnem nizu povedla s 15:11, vodila še s 17:13, nato pa nerazumljivo prehitro popustila, da so jo gostje ujeli na 19.točki. V razburljivi in negotovi končnici pa je nato uvodni niz praktično sam zaključil gostujoči organizator igre, Nejc Marovt, ki je naprej prispeval zvito točko za tretjo zaključno žogo, nato pa z začetnim udarcem presenetil še domačega sprejemalca Zlatka Pulka.

In očitno je izgubljen uvodni niz pustil preveč negativnih posledic saj se neprepoznavni Sobočani v nadaljevanju praktično niso več pobrali. V drugem nizu brez sprejema servisa ni šlo, domači trener, Dejan Fujs pa je vmes zamenjal tudi libera. Hkrati je bila Panvita Pomgrad premalo učinkovita v napadu, za povrh je pri Črnučah odločno deloval blok ter naveza blok-obramba, kar je imelo za posledico hitro vodstvo v nizih z 2:0. Zadnjo točko v drugem nizu je prispeval srednji bloker Filip Rutar z uspešno zaključenim napadom.

V zadnjem, tretjem nizu pa so nato Črnučani samo še dokončali začeto, čeprav je bil to niz poln preobratov. S poletno in raznovrstno igro so popolnoma onemogočili domači napad in igra pri Panviti Pomgradu je z izjemo kakšnega prebliska povsem razpadla. Sobočani, ki so v zadnjem nizu vseskozi zaostajali, so namreč ujeli nasprotnika šele na 16.točki ter nato po zaslugi začetnega udarca rezervista Maja Marovta povedli s 19:16 in si nato priigrali celo zaključno žogo pri izidu 24:22. A je takrat na sceno stopil Filip Rutar s servisom in poskrbel za preobrat ter pri 24:25 prvo zaključno žogo za Črnuče. Sledila je razburljiva končnica s kopico napakami na obeh stran in na koncu po zapravljenem napadu domačega sprejemalca Jakoba Rojnika so Črnuče izkoristile četrto zaključno žogo za zadnji niz na tekmi za vse prej kot pričakovano zmago v Murski Soboti z maksimalnih 3:0.

Marko Brumen, trener Črnuč:

»Naši fantje so v Murski Soboti pustili srce na parketu. To je bil skoraj naš maksimum. Pa tudi v končnicah, ko nas je nasprotnik ujel, smo verjeli vase kar je naša nova vrlina in to pomeni, da imamo s tako igro lahko tudi realne možnosti za obstanek v ligi.«

Gorazd Flisar, kapetan Panvite Pomgrada:

»Dobro smo začeli, ampak nasprotnik je pritiskal na servisu. Nam je začel pešati sprejem, slabo smo zaključevali in tudi blokirali nismo. To je pripeljalo do preveč lastnih napak kar nas je stalo zmage. V nadaljevanju smo nato še slabo servirali, sprejem ni bil nič kaj boljši in to je pač rezultat te tekme. Naš cilj seveda ostaja nabrati čim več točk, da ostanemo v ligi, ker kot to trenutno izgleda za kaj več pač očitno nismo.«

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pičOo (nepreverjen)

30 gledalcof, od toga 16 družinskih članov igralcof

Kriza (nepreverjen)

Kriza!

princesa Ana (nepreverjen)

Obupna tekma. Vupan ka se k sebi spravijo in ne pokopajo odbojke v MS.

drski (nepreverjen)

Ka do klub do konca zapravili, ka se čaka?? druga liga??

odbojkas (nepreverjen)

Dobrodošli v cirkusu zelene skupine. Izgubili s Črnučami, kam smo prišli.

gejesto (nepreverjen)

Ka so meli kaksno kazen, ka so mogli spilati brez publike?

mitza (nepreverjen)

Što de pa odo gledat tou zalost?

nikosiko (nepreverjen)

Kaj je trener še nej odstoupo?

U3 (nepreverjen)

Blamaza! Zdaj naj pa zamenjajo cejlo ekipo, namesto ka bi trenera. hahaha

dk (nepreverjen)

Igralci so zasičeni s treneron in gledalci so zasičeni s treneron...

odbojkas (nepreverjen)

Kapetan Flisar naj prevzeme ekipo po konci prvenstva pa se naj poišče rednoga trenerja.

dvoranaduhov (nepreverjen)

Obisk tekme pove vse!

OJO (nepreverjen)

nova sezona novi obrazi? Prosim!

U3 (nepreverjen)

Letošnja sezona katastrofe je vse pokazala. Tudi če se izpade v drugo ligo je potrebna nova sveza krv na trenerski poziciji. Ekipo malo preformirat in bodo takoj boljši rezultati.

LigaLaLiga (nepreverjen)

Dobro, Panviti Pomgrad letos resno slabo kaže ampak nemren vrvati kak negativno usmerjeni so vedno komentari itd.. marsikeri klub ma vzpone in padce, ta klub je nej izjema in kda de jin opet dobro šlo, pa te vsi samo ploskali in največji feni.
Vrvlen, ka do telko stisnole ka ostanejo v ligi, za drugo leto pa rabijo spremembe. Gremo panvita!

U2 (nepreverjen)

Vse si lipou napiso samo nej ka spremeniti?

LigaLaLiga (nepreverjen)

Ne ven, ker nejsan ravno mojster v ton. Čepraf fujs slovi kak grozen trener, je panvita pred leti vseeno dobre rezultate dosegala pod njegovo taktirko, tak ka neje samo on krif. Igralski kader se preveč spreminja in očitno je to za popravit opet, ampak seveda večina jih ide zavolo fujsa, se pravi trener+ (določeni) igralci.

In reply to by U2 (nepreverjen)

odbojkas (nepreverjen)

Tou samo še slepec ne vidi kaj se dogaja v odbojki in kaj trbej zamenjati

U2 (nepreverjen)

Ne pijsi pod U2 ka ne vejš ka tou pomeni.....fujsi hvala za vse ka je napravo za pomursko clansko odbojko....naj prevzeme ostale selekcije, ce ze more biti v klubu, clane pa dati drujgomi treneri .....v pomurji ga ni....Čopi bi bil idealen ker zna z mladino....spremeniti tudi cejli ustroj kluba in vkljuciti v delovanje kluba bivse igralce (maric, tot, topovsek, ratkai, novak......). Samo......

kroskii (nepreverjen)

Flisara za trenera!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice