FOTO: Jure Banfi
V prvi tekmi četrtfinala pokala Slovenije sta se pomerili ekipi Panvite Pomgrad in Merkur Maribor.

Odbojkarji Merkur Maribora so po uri in tri četrt igre tekmo zmagali s 3:1 (25, -21, 19, 19) ter si priigrali dobro izhodišče pred povratno tekmo, je razvidno iz uradne spletne strani Odbojkarskega kluba Merkur Maribor.

Prvi niz so bolje začeli odbojkarji Panvite Pomgrad, ki so z dobro igro prisilili domačega trenerja Sebastjana Škorca v prvi odmor na srečanju pri vodstvu s 2:6. V nadaljevanju niza so še stopnjevali ritem kar je bil povod za drugi odmor trenerja domačih Sebastjana Škorca pri rezultatu 9:14. Po nekaj dobrih zaključenih napadih in približanju na točko zaostanka je strateg Panvite Pomgrad posegel po drugem odmoru še pri vodstvu s 18:19.  Domači so še stopnjevali ritem in po ključnih začetnih udarcih Uroša Planinšiča prišli na izenačenje 23:23.  Po bloku Uroša Pavloviča so domači uspeli osvojiti niz s 27:25.

Drugi niz se je začel z izenačeno igro, kjer so domači po odigrani točki prišli na izenačenje 4:4, vendar pa so Sobočani bili v nadaljevanju uspešnejši in na prvi odmor domačega trenerja odšli s prednostjo  5:8. Tudi po odmoru domači niso našli priključka Sobočanom, ki so z dvema odličnima asoma Jakoba Rojnika povečali prednost  na 9:15,  kar je bil razlog za nov odmor trenerja Sebastjana Škorca. Domači so se po odmoru nekoliko prebudili ter se po blokih približali, vendar je bilo premalo da bi lahko ujeli odbojkarje Panvite Pomgrad, ki so osvojili niz s 21:25.

FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi

V tretji niz so bolje vstopili domači, ki so po začetnih udarcih Filipa Kovačeviča povedli s 5:2 kar je bil razlog za odmor trenerja Dejana Fujsa. Po odmoru so Sobočani nekoliko izboljšali svojo igro vendar se domači niso pustili zmotiti in ob drugem odmoru Sobočanov vodili s 13:9. V nadaljevanju niza so domači stopnjevali igro in zaključenih napadih Ahmeda Ikhbayrija in bloku Filipa Kovačeviča povedli s 22:17. V končnici ni bilo večjih presenečenj in tako so odbojkarji Merkur Maribora osvojili niz s 25:19.

Četrti niz se je začel z boljšo igro odbojkarjev Merkur Maribora, ki so ob odmoru trenerja Fujsa vodili s 6:4. Po odmoru so odbojkarji Panvite Pomgrad prikazali boljšo igro vendar so domači ostali hladnih glav in tako odšli na odmor s prednostjo 13:11. V nadaljevanju niza se domači niso pustili zmotiti in tako vstopili v končnico s prednostjo treh točk ob rezultatu 20:17. V končnici so domači brez kakršnega koli presenečenja zmagali niz s 25:19.

FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice