V tekmi 12. kroga 1.DOL sta se v Murski Soboti pomerili osmo in šestouvrščena ekipa prvenstva.

Panvita Pomgrad - Hiša na kolesih 3 : 2 (21 : 25, 25 : 13, 25 : 13, 20 : 25, 15 : 11)

Bogožalec 21, Pulko 20, Rojnik 13, Flisar 10, Marovt 6, Beras 3, Volovlek 1.

Tekmo so s servisom odprli odbojkarji iz Kranja. Panvita Pomgrad je po lepem bloku Flisarja in Rojnika povedla s 4 : 2. Flisar je po uspešnem bloku dosegel še točko iz igre, zatem so gostje izenačili na peti točki.  Nobena od ekip ni prišla do višje prednosti, vse do dveh napak v domači vrsti. Po servisu Bogožalca so se domači približali in gostujoči strateg je pri rezultatu 15 : 17 posegel po prvem odmoru. Gostje so nadaljevali z dobro igro v obrambi in v napadu ter prvi set odločili v svojo korist z rezultatom 21 : 25.

Drugi set so bolje odprli odbojkarji Panvite Pomgrad, ki so povedli za tri točke, po servisi Pulka je semafor kazal 8 : 3. Domači so nadaljevali z dobro igro in svojo prednost samo še višali, gostujoči trener je pri 12 : 4 vzel drugi odmor. Odbojkarji Panvite Pomgrada so igrali precej bolje, gostom so v drugem setu dovoili vsega trinajst točk.

Panvita Pomgrad je dobro igro iz drugega seta prenesla v  tretji niz in povedla s 6 : 3. Napad Panvite Pomgrad je bil nerešljiva uganka za nasprotno ekipo, podobno kot drugi niz se je tudi tretji končal z rezultatom 25 : 13 v domačo korist.   

Četrti set so bolje začeli gostujoči odbojkarji, ki so povedli s 3 : 6. Na vodstvo gostov je takoj odreagiral domači strateg Dejan Fujs in posegel po prvem odmoru. Gostje so nato povedli s 5 : 11, domači odbojkarji so se uspeli približati na 11 : 14, kaj več pa jim ni uspelo. Četrti niz so s 25 : 20 dobili gostje.

Sledil je odločilni peti niz, domači so po servisu Beravsa hitro povedli s  4 : 1. Do rezultata 7 : 5 v domačo korist je bilo kar pet neuspešnih servisov, nato je Pulko z blokom domačim priigral deveto točko. Gostje so se domačinom še najbolj približali pri rezultatu 12 : 10, Bogožalec pa je nato s svojo 21-to točko zaključil srečanje v korist Panvite Pomgrad.

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
drzni18 (nepreverjen)

Namesto gladke zmage borba za prezivetje

justforget (nepreverjen)

V primerjavi s prejšnjeme letami je razlika fsaj ta, ka je več domačih med članami kak prej.... ale rezultatof pa zaednok še nega......

istinaje (nepreverjen)

[email protected] tou ka si napiso je nej resan, letos je nej več domačih kak lani.... rezultatov pa tak znamo ka nega letos

misy (nepreverjen)

Ka de bole jasno, lani so odišli domači igralci Grut, Ratkai, Felkar, Banič, prišla pa sta Vori in Novak. Tak ka več odišlo kak prišlo, zakoj pa se tak zna..

izbrisanci (nepreverjen)

V preteklosti so odšli domači igralci Čeh, Marič, Kerec, Horvat Grega, Horvat Tomaž, Ajlec, Fridrih, Tot, Ratkai, Felkar, Banič, Grud, Drvarič, Pavlovič, pa mogoče san še koga pozabo..

LG1 (nepreverjen)

Te pa prej nega domacih igralcov...

navijać (nepreverjen)

Več naših igralcev je indri kak doma.

xxxxl1 (nepreverjen)

banic pa je biu jaki igralec

navijać (nepreverjen)

Nej je bil domači??

Starejše novice