Včeraj so soboški odbojkarji odigrali zaostalo tekmo devetega kroga.

PANVITA Pomgrad – HOČE  1:3   
Izidi nizov: 20:25, 23:25, 25:23 in 22:25.   
Sportklub 1. A DOL 2020/21 za moške, zaostala tekma 9.kroga / M.Sobota, 06.01.2021.

PANVITA POMGRAD: Ražnatović 15, Potočnik, Vinkovič 2, Drvarič 4, Radović 21, Rojnik 10, Flisar, Lakner 8, Novak, Bedrač 7, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

HOČE: Pušnik 15, Crnjanski 10, Ostvik 8, Bračko 2, Pesti 20, Herodež, Leva 6, Hafner, Mejal 9, Koblar in Orthaber (libero). Trener: Jurij Čopi.     

Dobri dve uri trajajoči obračun sosedov na lestvici so v Murski Soboti dobili gostje in tako samo še potrdili šesto mesto na lestvici. Potem, ko so odbojkarji Hoč proti Panviti Pomgradu že vodili z 2:0 v nizih, so Sobočani znižali zaostanek. In, ko je v četrtem nizu po domačem vodstvu s 16:10 že izgledalo, da bo o zmagovalcu odločal peti niz so se Hoče vrnile in si po preobratu brezkompromisno priigrale še četrti niz za maksimalne tri točke ter zmago s 3:1. 

Drugi in tretji niz sta bila poslastice tekme

V uvodnem nizu so si Hoče priigrale minimalno prednost že pri izidu 5:8 in nato ob premalo odločnih domačinih zgolj še stopnjevale igro ter ekspresno dobile prvi niz. 

Tudi v drugem nizu se je začelo podobno. A je Panvita po zaostanku z 11:9 ter treh zapravljenih napadih gostujočega sprejemalca, Tilna Pušnika, uspela ujeti nasprotnika ter na servis blokerja, Žana Bedrača povesti s 15:12. Sobočani so nazadnje vodili z 21:19, nato pa se je ustavilo in v razburljivi končnici je gostujoči organizator igre, Primož Mejal, prispeval zaključno točko za vodstvo Hoč z 2:0 v nizih. 
In v tretjem nizu je sledila podobna srhljivka. Panvita Pomgrad je na krilih nezaustavljivega korektorja, Branislava Radovića, povedla z 18:13. Da bi nato po menjavi organizatorja igre v gostujoči vrsti (Mejal/Hafner) preko kapetana, Jakoba Rojnika izkoristila drugo zaključno žogo za znižanje izida na 1:2. Drugi in tretji niz sta bila poslastice tekme ...   

Potem ko je v četrtem nizu že kazalo, da bo o zmagovalcu odločal peti niz se je znova ustavilo. Panvita Pomgrad je namreč vodila že s 16:10, še pred tem pa je gostujoči trener Jurij Čopi, nerazpoloženega sprejemalca Crnjanskega zamenjal z mladim Bračkom. In Hočani so znova začeli igrati. Najprej so izid izenačili na 19. točki ter si nato v razburljivi končnici na krilih nezaustavljivega korektorja, Marcella Pestija, priigrali prvo zaključno žogo, ki jo je takoj realiziral Tilen Pušnik za zmago s 3:1 in potrditev šestega mesta na lestvici.   

Jurij Čopi, trener Hoč: 
"Odigrali smo težko tekmo proti zelo izkušeni ekipi z našimi mladimi igralci in to v gosteh. Pa še pritisk domačega terena smo zdržali. Tekma je bila na dokaj visokem nivoju, sicer z napakami na obeh straneh, a izredno borbena. In čeprav je kazalo, da se ne bomo izvlekli smo imeli na koncu dovolj moči, znanja in smo verjeli vase, da to tekmo lahko dobimo. Za nas ta zmaga pomeni izjemo samozavest, da lahko igramo tudi v gosteh in to proti nasprotniku, ki je po imenih izkušenejši ter močnejši od nas."

Aleš Hribar, trener Panvite Pomgrada:
"Tekmo smo začeli preveč nervozno. Še posebej v prvem nizu, Hočam pa je danes uspevalo prav vse. Mi smo v vsakem nizu ujeli serijo zaporednih napak in to nas je predvsem v končnicah stalo boljšega rezultata. Nam, žal šest, sedem točk prednosti kaj dosti očitno ne pomeni in to se je pokazalo letos že večkrat. Po zapravljeni taki prednosti se nato ne znamo več sestaviti in napake si samo še sledijo… Ta poraz zdaj za nas pomeni slabše izhodišče za play off, saj bi si s to tekmo lahko olajšali življenje. Po drugi strani pa, če si želimo biti tam, kjer so naši cilji, bo to potrebno popraviti. Druge teorije ni."

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
srebrni zob (nepreverjen)

Panvita drvi proti prepadu druge lige. Čestitke vsem v klubu, ki ga peljete po tej poti!

glavnibos (nepreverjen)

Posebne čestitke tistima ka sta sestavljala ekipo Fujsi in Lukači...

slovan99 (nepreverjen)

Rešitev je, ka pripelajo še enoga Srba. Pa more biti star bar 45 let!

U2 (nepreverjen)

Zakoj je še te trotlin Hribar tu trener....zatou ka tak malo zna od odbojke kak njegovi prejgnji.....spizdi ka si za bozju mater.....še tou malo ka je dobroga boš skuper z ovimi nesposobnezi zapravo....adijo v Kamnik pa ci te boug dau pusti treniranje odbojke ka se ti ne senja od koj se ide....delaj tou v ka se razmiš...in odbojka tou sigurno ni ka ti tou kazejo rezultati....drot nesposoben

kroški3 (nepreverjen)

Što li je pripelo vse te tujce v Panvito? Flisarja za trenerja.

speedmouse (nepreverjen)

Panvita pa naj placuvle vse te.

veza (nepreverjen)

Pohorska hočka deca so naribale izkušene Sobočance.

right (nepreverjen)

Resan škoda nekda dobroga kluba. Bila bi potrebna popolna renesansa in pa odztraniti par škodljivcov, ki se šlepajo že dolgo tam. Drugače bo samo še slabše.

U3 (nepreverjen)

Nega šanse, eni seo preveč pri kopanji.

Starejše novice