Panvita Pomgrad je dosegla pomembno zmago proti ekipi HišaNaKoleskih Triglav.

PANVITA Pomgrad – HišaNaKolesih TRIGLAV  3:0   
Izidi nizov: 30:28, 26:24 in 27:25. 

Sportklub 1.A DOL 2020/21 za moške, 19.krog / M.Sobota, 06.02.2021 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, zaprta tekma brez gledalcev (Covid-19 razmere), sodnika: Mihajlo Milojevič in Iso Adrovič.       

PANVITA POMGRAD: Ražnatović 9, Potočnik, Vinkovič 2, Drvarič 3, Radović 4, Rojnik 20, Flisar, Lakner 6, Novak, Legen, Djordjevič-Kamenik 16, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Dejan Fujs. 

HišaNaKolesih TRIGLAV: Ibrišimovič, Nanut, Glamočanin, Tučen 8, Bregant 11, Godnič 1, Snedec, Mali 16, Štembergar-Zupan 9, Šikanič, Maček 6, Libnik in Fajfar (oba libero). Trener: Sašo Rop.    

Razburljiv obračun sosedov na lestvici ter boj za vsako žogo v dobri poldrugi uri nervozne igre na obeh straneh je na koncu prinesel pomembno zmago Panviti Pomgradu. Sobočani so bili namreč odločnejši in bolj zbrani v ključnih trenutkih vseh treh nizov, ki so se prav po Hitchcockovsko vsi končali na razliko. 

V uvodnem nizu, ki ga je domači trener Dejan Fujs začel z mladim Dinom Vinkovičem na korektorskem mestu je Panvita Pomgrad povedla s 14:12. Nato pa se je ustavilo in Fujs je mladega korektorja zamenjal z novincem v murskosoboški vrsti, 35-letnim Alenom Djordjevičem-Kamenikom kar je kmalu obrodilo sadove. Prvih pet žog je bil namreč napad izkušenega legionarja 100% pri čemer so si nato prvi zaključno žogo v uvodnem nizu vseeno priigrali Kranjčani. Slednji so vmes zapravili še drugo priložnost za osvojitev prvega niza, da bi na koncu Sobočani lahko po dveh uspešno zaključenih akcijah Jakoba Rojnika s tretjo zaključno žogo Panvite Pomgrada končali uvodni niz šele pri izidu 30:28. 

In prvi niz je očitno pustil posledice pri domačinih. Kranjčani so namreč v nadaljevanju hitro povedli s 5:1 in vodili že z 8:3 nato pa se je ustavilo. Na začetni udarec Branislava Radoviča, ki po poškodbi Žana Bedrača trenutno igra na blokerskem mestu, je Panvita Kranjčane ujela in izid izenačila na 13.točki. Po uspešnem servisu Rojnika so nato Sobočani celo povedli z 19:16, a je usoda tudi drugi niz zapeljala v končnico. Domačini so tokrat manj hazardirali in po zapravljenem napadu blokerja Jana Mačka vnovčili drugo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 v nizih. 

In tudi v zadnjem, tretjem nizu je uvodoma bolje kazalo gostom. Ti so hitro povedli z 10:7, vmes vodili že s 17:13, a po izenačenju na 18.točki znova ni šlo več. Izmenjavo točke za točko je na koncu bolje vnovčila Panvita Pomgrad, ki je rešila prvo zaključno žogo Triglava za znižanje izida, nato pa za Rojnikovim as servisom po bloku Mihi Maliju izkoristila drugo zaključno žogo ter še tretji niz dobila na razliko za maksimalno zmago s 3:0. 

Panvita Pomgrad je tako s pomembno peto zmago v sezoni zdaj prehitela Kranjčane tudi na lestvici in bo na predzadnji tekmi rednega dela sezone v soboto gostovala pri Salonitu, Triglavane pa v predzadnjem krogu čaka domača tekma proti Hočam. 

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada:

»Fantom moram čestitati za zmago s 3:0 saj je to prva tekma, ki smo jo res odigrali do konca in smo bili v vseh treh nizih zbrani v končnicah zato smo jih dobili na razliko. Fantje so tokrat res zdržali. Ker smo hendikepirani na določenih igralnih mestih smo bili vmes prisiljeni poiskati tudi okrepitev in prišel nam je pomagat Alen Djordjevič-Kamenik kar se je izkazalo za uspešno. In ta ekipa zdaj funkcionira bolje kot prej. Mi zdaj za boljšo pozicijo na lestvici rabimo še določene točke in naša naslednja priložnost za to bo že na naslednji tekmi v Kanalu proti Salonitu.« 

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Končnica (nepreverjen)
provokator (nepreverjen)

Ka si pa ne gor dal neljube scene po tekmi, kda bi en naš lejko redno gor doubo... pa nej igralec!

In reply to by Končnica (nepreverjen)

Posfejt (nepreverjen)

Bravo, lepa zmaga! Samo tak dale.

In reply to by Končnica (nepreverjen)

U2 (nepreverjen)

Gasilec Samo/Geza + old boysi + Rojnik
..žalostno kama so prišli... ta borba za obstanek z temi starudijami nikoga ne zanimle. Ok Maribor je pa že klub....par let nazaj so se pa tej iz Panvite norca delali iz Ok Maribora....zdaj so pa lejko radi či prek 15 prijdejo v seti...eni delajo pa se včijo sproti....eni so se pa kao že narodili z vsem znanjon....te pa jih vlakec povozo

srebrneniti (nepreverjen)

Povprečna starost ekipe Panvite, ki se bori za obstanek je preko 30. let. Pa te pripelajo se Djordjevica ster je star 36 let. poleg dveh tujcov. Pa bluzijo kak spila nasa mladina.

U3 (nepreverjen)

majstri vozijo 35 let stare tujce v klub, v prekmurji pa kar nekaj dobrih igralcov kerih zaradi osebnih zamer geza nesce, nekda je špilalo 5 domačih pa kakšen tujec, zaj niti enga prekmurca nega v postavi

U4 (nepreverjen)

Recimo korektorja steri bi jih sam obdrzal v ligi....

pogrebnik (nepreverjen)

Prav smešno je, ka bi naj klub zdaj rešavo tisti, ka ga je pripelo do se Što v tou vrvle je resan...

Starejše novice