Nogometaši Mure bodo v četrtek odigrali prvo uradno tekmo sezone 2022/23, vodstvo kluba pa je v prostorih Šunkarne Kodila podaljšalo pogodbe s sponzorji. Robert Kuzmič verjame v svetlo prihodnost črno-belih.

V taboru Mure odštevajo dneve do prve tekme nove sezone, uprava črno-belih s predsednikom Robertom Kuzmičem na čelu pa se je danes družila s sponzorji in partnerji klubi.

Zdaj že tradicionalno druženje v prostorih Šunkarne Kodila so pri Muri izkoristili tudi za podaljšanje pogodb z generalnim in zlatimi sponzorji klub.

Podaljšanje zvestobe črno-belim so ob Zavarovalnici Generali s podpisom obljubili še Pomgrad, GMT, Avto Rajh ter Vaillant in Apolis.

Prekmurje lani na evropskem nogometnem zemljevidu

Robert Kuzmič, ki se je kot prvi mož črno-belega kluba podpisal pod največje uspehe kluba, je druženje s partnerji kluba pričel s pregledom doseženega v minulem obdobju.

Predsednik Mure je ponosen predvsem na obe lovoriki ter lanskoletno jesen, ko so Sobočani tudi s pomočjo sponzorjev prvič v zgodovini kluba zaigrali v skupinskem delu evropskih tekmovanj: 

»Štiri leta nastopamo med prvoligaši, vedno smo med prvimi štirimi, očitno sta nam usojena prvo in četrto mesto. To ni tako pomembno, šteje, da smo bili pokalni in lani še državni prvaki. 

Za povrh vse se spomnite zgodovinske sezone, da smo naslov državnega prvaka nadgradili še v Evropi. Uvrstili smo se v skupinski del konferenčne lige, ki je bila lani novost, vendar za nas izredno dobrodošla. 

Mislim, da smo tam izredno dobro predstavljali barve Mure, Pomurja, Slovenije in Nogometne zveze Slovenije, ki je naša krovna organizacija. Po tej sezoni je tudi Prekmurje prišlo na nogometni zemljevid. 

To velja predvsem po tekmi s Tottenhamom, ko smo v Mariboru dosegli odmevno zmago. Tedaj se je o Muri pisalo po celotnem svetu. 

To je še danes dogodek, ki je presenetil nas same ter dal podobo Muri in postavil odgovornost, da projekt s takšnimi ambicijami, zagnanostjo in odgovornostjo peljemo naprej.«

Znova izpostavili pomen infrastrukture

Z vrtci in šolami je del nogometne akademije skoraj 500 otrok, klub pa s težavo išče infrastrukturo za treninge članske ekipe in mlajših selekcij. Nogometaši Mure tako trenirajo tudi v Bakovcih, Gančanih, Pušči, Radencih, Rakičanu in Renkovcih.

Klub v prihodnosti potrebuje vsaj dve igrišči za člansko ekipo ter vadbeno središče s štirimi ali petimi igrišči za celotno akademijo, saj se vse bolj spodbuja, da mlajše selekcije čim več tekem odigrajo na naravni travi.

Predsednik soboškega kluba in uspešen poslovnež je ob tem izpostavil tudi letošnjo prenovo osrednjega igrišča, ki bo z več kot polovičnim prispevkom kluba stala dobrih 800 tisoč evrov:

»Letos smo dokončujemo projekt, ki smo ga pričeli že lani. To je celotna obnova in selitev igrišča bližje k tribune, s prenovo pa dobimo eno najbolj sodobnih igrišč v Sloveniji z naravno travo. To izpostavljam, saj se nismo odločili za hibridno različico igrišča, ki zahteva precej dražje vzdrževanje.«

Projekt prenove igrišča bo zaključen v tem tednu, povratna tekma prvega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige pa bo odigrana na igrišču Fazanerije v spremenjeni podobi.

Kuzmič se veseli tudi pridobitev pod tribuno, kot so muzej, slačilnice, pisarne, sejna in novinarska soba. Nekaj od tega bo dokončanega že v prihodnjih dneh, gradbena dela pa bodo zaključena do jesen. Fazanerija bo tako z novimi prostori tudi iz zunanje strani dobila novo podobo.

Prodaje igralcev zagotavljajo finančno stabilnost kluba

»Če ne bi bilo investicij v Fazanerijo, bi bili dokaj stabilni, tako pa se tudi s prodajo nogometašev in četrto sezono v Evropi soočamo z natančnim načrtovanjem proračuna in izzivi, kako stabilno izpeljati sezono in sproti sanirati sezono. 

Od leta 2016 smo brez dela s strani nas in sponzorjev v objekt Fazanerije vložili vsaj dva milijona evrov, vključno s prenovo igrišča. Zahvala gre tudi sponzorjem, za finančne vložke, da lahko klub stabilno posluje. 

Tudi igralci, ki gredo iz Mure, o Prekmurju govorijo kot o nogometni regiji, pohvalijo pa tudi klub, saj plača v šestih letih ni nikoli zamujala,« pravi Kuzmič, ki pa ob tem še vidi nekaj rezerv.

Želi si hitrejšega napredka v mladinski šoli, kjer ob izzivih infrastrukture možnosti za nadaljnji razvoj vidi tudi v profesionalizaciji trenerskega kadra. Rast v nogometu zahteva učenje in prilagajanje. 

S člansko ekipo mora po besedah Kuzmiča rasti tudi akademija, v kateri želijo črno-beli vzgajati igralski kader za prvo moštvo. Cilj je, da se v vsaki sezoni iz mladinske selekcije k članski ekipi priključiti dva ali tri nogometaše.

Načrtov ne manjka

Vodstvu kluba ne zmanjkuje ambicij, črno-beli pa s prenovljeno ekipo v sezoni 2022/23 ciljajo na prva tri mesta, ki zagotavljajo nastop v evropskih tekmovanjih. Kuzmič je prepričan, da je ekipa ta cilj sposobna izpolniti.

V klubu si bodo še naprej prizadevali, da bi Fazanerija zasijala v celotni podobi, vključno s fazo prenove bazenskega kompleksa, gradnjo celotnega loka tribun in novimi pomožnimi igrišči, kar pa je pogojeno s selitvijo vodnega vira.

Kuzmič verjame, da lahko Mestna občina Murska Sobota finančna sredstva po potrjenem Občinskem podrobnem prostorskem načrtu pridobiva tudi iz javnih virov, ki so začrtani z veljavno zakonodajo.

Predsednik Mure si želi, da bi bila prva faza prenove stadiona dokončana v naslednjih dveh letih, da bi slavjem stoletnice nogometa v Murski Soboti pričakali s polnim lokom tribun.

V soboškem klubu verjamejo, da bodo tudi v bodoče ohranili zaupanje lokalne skupnosti, kar potrjujejo tudi gledalci z obiskom tekem.

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
1978 (nepreverjen)

Bravo Robi.Velik poklon

1978 (nepreverjen)

Bravo Robi.Velik poklon

12 (nepreverjen)
Kojkoo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ej goričanci pomali de klestilo 🤣🤣🤣🤣 mij na markaston pijemo pivo vne zapravlamo peneze od pšenice 🤣🤣🤣

starš (nepreverjen)

menjajte vodjo nogometne šole, pa boste mogoče vsako leto priključili 2 do 3 mladince k članom

Zakaj (nepreverjen)

Kdo je vodja

In reply to by starš (nepreverjen)

Pimpo (nepreverjen)

Gospod riki je se sef? :)

Pfuj mujra (nepreverjen)

O kon se tu ide? O reke mujre? Ale ka to?

muraaa (nepreverjen)

O takšoj budali kak si tij sigurno nej

In reply to by Pfuj mujra (nepreverjen)

hjoj (nepreverjen)

Ja,nepismen človek!

In reply to by Pfuj mujra (nepreverjen)

Sponzuruša (nepreverjen)

Kelko donira podjetje NOGOMETNI MANAGEMENT D.O.O. ?? Lastniki podjetja so Kuzmič, Rajbar in Rus?? Po moje bi morali največ ali pa se motim??

Kemicen56 (nepreverjen)

Oni menedđerajo peneze.

In reply to by Sponzuruša (nepreverjen)

Ruski (nepreverjen)

Koliko eurov so do sedaj so do sedaj vlozili rusi v Muro????

asdasd (nepreverjen)

Mura podaljšala pogodbe s sponzorji, z MOMS tudi, ker so tam sponzorji davkoplačevalci !

In reply to by Ruski (nepreverjen)

Juš (nepreverjen)

Pravi človek na pravom mesti, kapo doj. Dobro za Muro.

idnas (nepreverjen)

V zadnjih letih je bilo veliko narejenega, tako na športnem kot na infrastrukturnem področju. Upam, da se še dogradi manjkajoči del tribun, da bo stadion imel normalen izgled.

Gelibar (nepreverjen)

MURA IMA SAMO ENEGA ZLATEGA SPONZORA IN TO JE ANTE ŠIMUNDŽA! Noben Kuzmič ali sponzor ne bo nikoli prinesel toliko kot Šimundža. Globok poklon gospod Ante!

afta he (nepreverjen)

Ker se omenja Šimunđa, dosegel je lepe rezultate. Primerjalno v zadnje pol sezone je naš trener Čontala nej nič točkovno zaostalk za klubi pred nami. Kar je Ante pridelal, je Damir ohranil, tako da še en zlati sponzor.

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Baje da finančno ni vse tako kot se govori. Baje so bile tudi že neke preiskave. Ve kdo kaj o tem?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice