Foto: Niko Časar
Nogometaši Beltincev so s preobratom na zadnji jesenski tekmi prišli do pomembne zmage. »Žuti«, ki bodo prezimili na petem mestu, so v osmem medsebojnem obračunu prvič premagali Dobljane.

Čeprav so ob zelenici pogrešali trenerja Damjana Gaserja, ki je odslužil prvo od treh tekem prepovedi vodenja moštva, so se Beltinčani ob koncu jesenskega dela 2. SNL razveselili pomembne zmage.

Na prekmurski ravnici so klonili žilavi Dobljani, ki v letošnji sezoni resda ne blestijo, a so se v Beltincih pokazali za trdoživega tekmeca. Gostitelji so po zapravljenih priložnosti v prvem polčasu do preobrata prišli v nadaljevanju tekme.

Dob je z golom Gašperja Černeta dobil prvi polčas, po odmoru pa sta za sedmo zmago Beltincev zadela Alan Kaučič in Robert Čakš. Prekmurski predstavnik bo pomlad s 25 točkami pričakal na šestem mestu lestvice.

BELTINCI KLIMA TRATNJEK - ROLTEK DOB 2:1 (0:1)

Strelci: Kaučič (56’), Čakš (65’); Černe (38’).

Beltinci: Gyergyek, Rec, Zorman, Pihler (78’ Nerguti), Mörec (88’ Hren), Kosi, Grobelnik (88’ Emruli), Sočič, Kaučič, Žaler, Čakš (75’ Đurak). Trener: Luka Ivanič.

Dob: Fermišek, Mitrović, Židan, Petek, Makovec, Kasnik, Vrhovnik (78’ Dajčman), Černe, Šipek, Zenković (75’ Ciglar), Levec (60’ Avbelj). Trener: Žan Cerar.

Nafta ugnala Krško

Petouvrščena Nafta je jesenski del prvenstva sklenila z včerajšnjo tekmo proti Krškemu. Posavci so po strelu Josipa Marinića povedli v 21. minuti, v 37. minuti pa je lastno mrežo zatresel Vid Goričar

Stjepan Igrec je v 54. minuti Nafto popeljal v prednost, Posavci pa so izenačili v naslednjem napadu. Domačega vratarja Agostona Kissa je še drugič premagal Josip Marinić.

Točke so vseeno ostale v Lendavi, saj so gostje v zadnji tretjini tekme klonili še dvakrat. Stjepan Oštrek je v 69. minuti zadel z bele točke, Stjepan Igrec pa je v podaljšku še drugič meril v polno.

Foto: Niko Časar

Beltinčani igrali, Dobljani zabili

Srečanje pred 300 gledalci so bolje odprli gostitelji, ki so hitro prevzeli pobudo. Za prvo razburjenje je poskrbel mladi sodnik Blaž Bezjak, saj delivec pravice po prekršku nad Robertom Čakšem, ki bi neoviran krenil proti golu Doba, ni prekinil igre.

Kljub pobudi domačinov smo prvi udarec videli šele v 20. minuti, Luka Pihler pa je streljal visoko čez vrata Doba. Na drugi strani je Dušan Gyergyek dve minuti kasneje ukrotil poskus Kristijana Šipka, čigar strel je zadel enega od domačih branilcev.

Beltinčanom se je v 26. minuti ponudila velika priložnost, saj je Gal Grobelnik krenil proti vratom, vendar predolgo odlašal z udarcem, Žiga Fermišek pa je nekaj sekund zatem odbil še udarec Roberta Čakša.

V taboru gostiteljev so v 34. minuti zaradi igranja z roko zahtevali najstrožjo kazen, a so vnovič ostali neuslišani, Maksimiljan Zorman pa je v nadaljevanju akcije s 17 metrov sprožil preko vrat.

V 37. minuti so bili prvič nevarni tudi gostje. Dino Zenković je prodrl z desne strani igrišča, nato pa sprožil v naročje Dušana Gyergyeka. So se pa Dobljani veselili le minuto kasneje, ko je z razdalje 18 metrov spretno zadel Gašper Černe in čuvaja domače mreže matiral z lob udarcem.

Foto: Niko Časar

Preobrat v nadaljevanju

Beltinčani so v drugi polčas zakorakali z golom zaostanka, a so dokaj hitro izničili prednost gostov. Po kotu je najprej sprožil Vito Mörec, žoga se je v gneči sredi kazenskega prostora dvakrat odbila in končala pri Alanu Kaučiču, ki jo je ob desni vratnici Žige Fermiška pospravil v mrežo.

Le dve minuti zatem je z glavo poskušal Robert Čakš, ki pa ni bil dovolj natančen. So pa Beltinčani povedli v 65. minuti, ko je po podaji Vita Möreca tudi z nekaj sreče zadel Robert Čakš. V taboru Doba so (verjetno upravičeno) zahtevali prepovedani položaj, a je sodniška ekipa, ki je v prvem polčasu nekajkrat oškodovala domačine, zadetek priznala.

Beltinčani so se po vodstvu potegnili v obrambo, Dobljani pa bi v 72. minuti skorajda prišli do izenačenja, a se je s posredovanjem izkazal Dušan Gyergyek, ki je z levico odbil strel Gašperja Petka. Beltinčani so v končnici tekme še drugič zahtevali najstrožjo kazen po očitnem prekršku vratarja Žige Fermiška, a se sodniška piščalka tudi tokrat ni oglasila.

V sodniškem dodatku se je zaiskrilo na sredini igrišča, Blaž Bezjak pa je pri domačih rumeni karton pokazal Alanu Kaučiću in Davidu Đuraku, pri gostih pa sta bila kaznovana Tim Židan in Žiga Dajčman.

V prihodnjih dneh boste lahko na straneh Sobotainfo prebrali krajši pogovor s Tadejem Apatičem, športnim direktorjem Beltinčanov. 

Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Luka malospuka (nepreverjen)

Jebi vas ja

UKINITI KLUB (nepreverjen)

Takoj ukiniti tak klub, ki Beltincem ne prinaša nobene dodane vrednosti samo stroške. Ne skrbijo popolnoma nič za deco iz občine, ki bi radi trenirali nogomet. Nedopustno je da starši morajo plačevati na roko klubu če njihov otrok ima veselje do nogometa in bi treniral, namesto da potem cel dan preživijo pred računalnikom, tu bi seveda morala vmes poseči občina na čelu s stalnim - večnim županom Viragom, saj kaj bo on, če je ravno on najbolj zlizan z vodstvom nogometa v Beltincih. Ženske so dobesedno NAGNALI iz Beltinec, da ne bi uničevali igrišč. Župan s čigavim denarjem si delal igrišče z umetno travo in komu ??? Kolikor vem je to vse občinska last, to pa je last vseh občanov.
Trenutno pa to travo klačijo vsi drugi igrači 1. ekipe, ki so se pritepli v Beltince od vseh vetrov in kaj imamo občani od tega ?

Miš2022 (nepreverjen)

Meni se vidi ka vij beltiski samo tu lajate na skritom. Meli ste možnosti menjati vse od zupana do klubskih ljudi.samo ko prijde do toga te nega nindre nikoga coj .

In reply to by UKINITI KLUB (nepreverjen)

Ukini se (nepreverjen)

Vsaki se glasi tan ge njemi je mesto. Eni pac sam tu junake špilajo

In reply to by UKINITI KLUB (nepreverjen)

Starejše novice