Filip Flisar, 30-letni smučar prostega sloga je znova stopil na stopničke, in sicer na predzadnji tekmi svetovnega pokala v Rusiji.

Tako je tik pred koncem rešil olimpijsko sezono, saj je v ruskem Sunny Valleyju stopil na tretje mesto. S tem je že petnajstič v svoji karieri stopil na zmagovalne stopničke, nazadnje se mu je to dogodilo pred slabim letom. A to v letošnji sezoni še ni bila zadnja priložnost, čez dva tedna se bo namreč udeležil finala v francoskem Megevu.

Flisar je tako imel danes precej boljše pogoje, saj si je z desetim kvalifikacijskim časom zagotovil tudi boljše štartne položaje v izločilnih bojih. Tako je v osmini finala zmagal, ključen pa je bil četrtfinale, v katerem je bil zadnji, nato pa v srednjem delu proge prehitel Nemca in si zagotovil polfinale, v katerem je bil prav tak drugi. 

V finalu se je pomeril s Kanadčanom Kevinom Druryjem in Švicarjema Johnasom in Arminom Niedererjem. Flisar je pričel zadržano, a je v osrednjem delu zaostanek nadoknadil. Tik pred ciljem je poskušal prehieti Lenherrja in Druryja, ki pa sta bila prehitra.

V skupnem seštevku je Flisar zdaj po deseti tekmi od enajstih na 20. mestu.

Izid: 

1. Kevin Drury (Kan)
2. Jonas Lenherr (Švi)
3. Filip Flisar (Slo)
4. Armin Niederer (Švi)
5. Paul Eckert (Nem)
6. Alex Fiva (Švi)
7. Brady Leman (Kan)
8. Thomas Zangerl (Avt)
...

Svetovni pokal, skupno (10 od 11):

1. Marc Bichofberger (Švi) 462
2. Jean Frederic Chapuis (Fra) 403
3. Kevin Drury (Kan) 398
4. Alex Fiva (Švi) 349
5. Sergej Ridzik (Rus) 325
...
20. Filip Flisar (Slo) 158

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vcasih me kaj vtrgavle pa se spremenim v drugoj osebnost Sem si gnes opet izmeril 22 cm brez glave ,,onaj mali murgeljski palček pa je imel dugega samo 7 cm. ,, pa pravi mali dečko,, važna je taktika i ne dužina,,,ampak Štefa mu je pa pričela piti,,,kaj mislite zakaj

Starejše novice